Imaju nevjerojatnu zemlju! Naftu, plin…
Trump je novinaru Fox Newsa rekao slijedeće: „Pa, znate, oduvijek smo imali odličan odnos s predsjednikom Putinom. I mogli smo zajedno postići velike stvari… znate, imaju nevjerojatnu zemlju. Rijetke zemlje, nafta, plin, sve je jednostavno nevjerojatno. Najveće kopneno područje na planetu… daleko najveće. Mislim da imaju 11 vremenskih zona, to je ozbiljno. Mislim da smo mogli puno toga postići zajedno, ali prevara za rusko miješanje u američke izbore (tijekom prve predsjedničke utrke Donalda Trumpa 2016., op.
ZM.) spriječile su da se to dogodi. Mogli smo tako dobro surađivati, ali… imali smo jednu od najvećih… od najvećih prijevara… Mislim, bilo je i drugih – poput samih izbora, kao što znate.
… „Mislim da će netko to shvatiti. Ali ne, ne želim o tome razgovarati, želim vidjeti možemo li postići dogovor. Znate, još uvijek je… To je jako daleko od dobrog dogovora: na primjer, Ukrajina se mora složiti. Znate, Zelenski se mora složiti. Ali ovo je strašan sukob u kojem on ima puno toga za izgubiti – oboje imaju značajne gubitke. I nadam se da možemo postići [dogovor]. To će biti veliko postignuće za njih – zaboravite na mene, za njih. I spasit ćemo sedam tisuća života tjedno. To je puno.“
… „Mislim da se sastanak može ocijeniti s 10 u smislu da smo pronašli odličan zajednički jezik, a
sjajno je kada se dvije velike sile dobro slažu, posebno kada su u pitanju nuklearne sile. Znate, mi smo broj jedan, a oni su broj dva u svijetu. I… Važno je. Važno je. Nikada ne želite ni spomenuti tu riječ, riječ “nuklearno”, ali imamo ogromne nuklearne [arsenale]… Obnovio sam ih u svom prvom mandatu kao predsjednik. I mrzio sam to raditi, bilo je strašno što sam ih morao obnoviti, ali to se moralo učiniti. Imamo najveće nuklearne arsenale, mi smo broj jedan u svijetu… Ali i oni imaju značajne arsenale.
Moramo se prema njima (Rusiji) odnositi s poštovanjem, nitko ih ne želi koristiti… Ako se iskoriste, to bi moglo dovesti do kraja svijeta. O takvoj vrsti moći govorimo.