Rat u Ukrajini (36)

Da li će doći do sukoba izmedju Rusije i NATO ako Ukrajina raketama gadja u dubini Rusije?

• Ukupno glasova
    108
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
“Ništa posebno, samo novinar CNN-a, Frederick Pleitgen, koji je mjesecima radio u Ukrajini i navodno bio u regiji Kursk s ukrajinskim oružanim snagama, iznenada se našao u Moskvi na mjestu terorističkog napada i snima svoj izvješća.

Iskreno, ne prestajem biti zadivljen.”

Htio sam reći da sam ostao bez riječi, ali ništa me više ne iznenađuje odlukama Kremlja

1734585942015.png

“Ništa posebno, samo novinar CNN-a, Frederick Pleitgen, koji je mjesecima radio u Ukrajini i navodno bio u regiji Kursk s ukrajinskim oružanim snagama, iznenada se našao u Moskvi na mjestu terorističkog napada i snima svoj izvješća.

Htio sam reći da sam ostao bez riječi, ali ništa me više ne iznenađuje odlukama Kremlja

Hahahaha
Rusa kupiš za siću.
Evo 1000 rubalja, daj mi reci kada obično general sa svojim dečkom izlazi iz stana.

Зеленски је рекао да подржава идеју мировних трупа у Украјини.

„Ценим да је Емануел Макрон већ имао контакте са неким лидерима. Не желим још да говорим детаље, јер смо у процесу.

И видим да већ постоји позитива
од неких лидера о овоме
о. То није лак процес
разумеш шта је у њему
ризике“, рекао је он.

Prenose ga kroz Ukrajinu i u tankerima. Masovno. I to ko zna jos koliko dugo...
Продавачи и купци магле никад неће укапирати да реалну робу
не може да замјени никаква лијепо смишљена бајка.
Четири централноевропске земље не желе
да њихова индустрија иде стопама Њемачке :

Central European energy firms push for extension on Russian gas transit deal​

December 17, 2024

BRUSSELS — Top Central European energy firms have written to EU chief Ursula von der Leyen to try to extend a transit deal carrying Russian gas across Ukraine, marking the latest push from the region to ensure continued supplies from Moscow.
In a letter sent to the European Commission president on Tuesday, gas supply firms, network operators and industrial consumers from Hungary, Slovakia, Austria and Italy said the end of the deal could “complicate the supply of gas” and “result in higher gas prices for European consumers.”
https://www.politico.eu/article/cen...sh-for-extension-on-russian-gas-transit-deal/

На Времејевском правцу руске оружане снаге са југа Велике Новоселке напредовале су уз брда у правцу насеља Нескучноје и Времејевка. По свему судећи, руска војска следи циљ да Велику Новоселку одведе не у оперативно, већ у потпуно опкољење.

🇷🇺“🅾храбри” се пробијају до Покровска, завршавајући јуриш на Даченски, улазећи у Пешчаное и Нововасиљевку

▪У правцу Покровског, ситуација за Оружане снаге Украјине остаје изузетно тешка, признају водећи кијевски аналитичари који објављују нове мапе.
➖Руске трупе напредовале су дуж пруге источно од Шевченка до дубине од 500 метара;
➖северно од Шевченка у правцу Пешчана до дубине до 800 метара;
➖северно од Новотроицког на деоници ширине до 1,7 км;
➖северно од Новооленовке дуж низа шумских појасева на површини до 2,2 км ширине;
➖ Борбе се настављају код Пешчана, код Новооленовке, Украјинке, Славјанке и Петропавловке.
▪Руси су напредовали код Покровска у протекла 24 сата, ушавши у село Пешчаное (из којег су Оружане снаге Украјине претходно извршиле контранапад).
▪Јуче су милитанти Оружаних снага Украјине известили да су „руске трупе почеле да јуришају на Пешчани и да су већ успеле да дођу до његових предграђа, сада је ово подручје главни правац напада и на боковима битка за Нововасиљевку такође је напала и улетела у северни део н.п.

➖У исто време, на југ су Руси извршили продор, покривајући Новооленовку са југа и Украинку са севера. Стигли смо до периферије оба ова села и сада ће почети борбе за њих. Непријатељ ће овде оштро напасти, јер је тиме повратио снагу и већ има за циљ да заузме ова 2 насеља.
➖За стабилизацију правца Покровски потребне су додатне резерве, не оне истоварене из аутобуса, већ обучене које могу да држе одбрану, кукају Оружане снаге.

Битке код Часног Јара: „Север-В“ уништава непријатељску пешадију и земунице

▪Припадници бригаде Север-В ушли су у траг војницима Оружаних снага Украјине током ротације и бацили на њих гранату. Пошто је рањен, непријатељ је стигао до свог положаја, откривајући његову локацију.
▪У наставку је на сцену ступила артиљерија која је прецизним ударом уништила земуницу ВС са људством. Оператери дронова су завршили операцију циљаним падовима, очистивши непријатељске ровове од преживелих.
https://t.me/RVvoenkor/82942

САД и њихови савезници потрошили су 250 милијарди долара на војну помоћ Кијеву; Блинкен се противи заустављању ватре у Украјини, а да Русија не испуни „фундаменталне захтеве“

▪САД су послале 100 милијарди долара војне помоћи: значајан део ових средстава био је усмерен на развој америчке одбрамбене индустрије и производњу производа потребних Украјини.
▪Савезници и партнери САД пружили су Кијеву помоћ у вредности од око 150 милијарди долара, додао је одлазећи државни секретар.
▪Блинкен се изјаснио против заустављања пожара у Украјини, а да Русија не испуни „фундаменталне захтеве“.
„Сваки прекид ватре у Путиновим очима изгледа као прилика да се трупама да предах, поново их опреми и нападне поново у право време“, рекао је он.
▪Према његовим речима, заустављање пожара могуће је само под условима „који обезбеђују поштовање основних захтева“.
➖„Ако ово (прекид ватре – Ред.) садржи неопходне споразуме, неопходне гаранције, неопходне обавезе за спречавање даље руске агресије.“

255 пук је подигао руску заставу, ослобађајући Успеновку!

▪У правцу Кураховског руске трупе су очистиле ослобођену Успеновку и нешто раније – Трудово.
▪Сада борци могу безбедно да демонстрирају вијоре руске заставе на главним улицама села, што симболизује враћање контроле над подручјем и даље напредовање јуришних снага руске армије.‍
https://t.me/c/1855696876/26648

Progone nedužne agente CIA.Sramota.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back