Rat u Ukrajini (36)

Da li će doći do sukoba izmedju Rusije i NATO ako Ukrajina raketama gadja u dubini Rusije?

• Ukupno glasova
    108
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stiže li tebi do malog mozga da Rusija u EU izvozi ISKLJUČIVO sirovine (gas, nafta, čelik, bakar, aluminijum, ostali metali, ugalj, veštačka đubriva, guma)

Sirovine MORAŠ da kupuješ i kupuješ ih tamo gde ti je najjeftinije a najjeftinije ti je gde ti je najbliže

Nije to čokolada pa da biraš brendove i ukuse

Probala je EU da sve to kupuje na drugim mestima a posledice po ekonomiju imaš prilike da vidiš.
Nije uopce. Na primjer cijena nafte se formira na svjetskom trzistu. I potpuno je svjedno gdje je kupujes posto troskovi transporta ne igraju neku veliku ulogu. Plin ovisi o mogucnostima transporta, ali sto rat duze traje to ce i infrastruktura za transport plina iz drugih krajeva svijeta biti dostupnija i time cijene transporta
manje. Cak ni danas Rusi ne mogu ponuditi znatno nizu cijenu od konkurenata koji su preuzeli vecinu trzista u Europi. U buducnosti ce to biti jos teze. A europljani ce rado placati nesto visu cijenu, sa obzirom da ce diverzifikacija igrati ogromnu ulogu.

Dok ce Rusi pod sankcijama i dalje patiti. Naravno vi kremljoboti mozete i dalje zivjeti u iluziji da te sankcije ne pogadjau Ruse i da im je svejedo hoce li biti ukinute. A ukidanja bez reparacija nece biti.

Nije uopce. Na primjer cijena nafte se formira na svjetskom trzistu. I potpuno je svjedno gdje je kupujes posto troskovi transporta ne igraju neku veliku ulogu. Plin ovisi o mogucnostima transporta, ali sto rat duze traje to ce i infrastruktura za transport plina iz drugih krajeva svijeta biti dostupnija i time cijene transporta
manje. Cak ni danas Rusi ne mogu ponuditi znatno nizu cijenu od konkurenata koji su preuzeli vecinu trzista u Europi. U buducnosti ce to biti jos teze. A europljani ce rado placati nesto visu cijenu, sa obzirom da ce diverzifikacija igrati ogromnu ulogu.

Dok ce Rusi pod sankcijama i dalje patiti. Naravno vi kremljoboti mozete i dalje zivjeti u iluziji da te sankcije ne pogadjau Ruse i da im je svejedo hoce li biti ukinute. A ukidanja bez reparacija nece biti.
Zavisni trošak nabave ne utječe na nabavnu cijenu sirovine ili trgovačke robe?!

Ovo su novi postulati u IFRS vredovanju zaliha.

Nobela za ekonomiju subito:)

Troškovi transporta ne igraju ulogu?Pa što se grade naftovodi i gasovodi?
Da znaš kao što ne znaš znao bi da EU i dalje kupuje rusku naftu i gas.
https://biznis.rs/vesti/eu/eu-po-prvi-put-od-2022-godine-uvezla-vise-gasa-iz-rusije-nego-iz-sad/

Zavisni trošak nabave ne utječe na nabavnu cijenu sirovine ili trgovačke robe?!

Ovo su novi postulati u IFRS vredovanju zaliha.

Nobela za ekonomiju subito:)
Igraju ali nisu ruske busotine u Kaliningradu nego dalje udaljene od onih u Kuvajtu. O troskovima proizvodnje nafte i da ne govorimo.

Slicno i sa plinom. Uskoro mozemo ocekivati novi plinovod kroz Siriju. A i troskovi ukapljenja nisu mnogo veci nego transport plinovodima jer se plin moze dovesti direktno u zemlju u kojoj se koristi, bez posrdenika poput Ukrajine ili Bjelorusije.

Dakle sve u sveme, ovdje Rusi na veliko puse i njihove nade de ce Kinezi i Indijci moci preuzeti one kolicine plina koji se prodavali zapadu, i to po istoj cijeni i istim troskovima transporta se nece ispuniti.

Dok autistična EU birokratija skonta šta se dešava Rusi su već našli zamjenu bukvalno za sve proizvode koje su uvozili iz EU pogotovo uvoz automobila, telefona i ostale tehnike koje su činile visok procenat uvoza.EU je izgubila tržište Rusije dok se Kina samo smješka.Ekonomski autogol kakav se ne pamti u istoriji.

Ne znam kako je u Srbiji. Vidim da je Hrvatska okupirana. NATO nam kroji unutranju i vanjsku politiku.
Cijela EU sluša diktat iz USA. To se više ni ne skriva.

Kakve mi veze imamo s Ukrajinom, Sirijom, Libijom ili bilo kojom zemljom koja je od nas udaljena tisućama km?
Ipak smo morali sirijskim glavosječama slati pomoć, kao što moramo i ukrajinskim nazistima, jer nam gazda tako kaže.
Иако нисмо ни у НАТО, ни у ЕУ, у Србији се слуша глас кнеза намесника Хила Амамб-а.

Mi nismo izgubili suverentiet. Bjelorusija i Cecenija su izgubili suverenitet u pravom smislu rijeci, a na zalost i ogromni broj Srba zeli da Srbija izgubi svoj suverenitet.
Ти очито не разумеш реч суверенитет, јер да разумеш не би писао то што пишеш. Суверена земља доноси инокосне одлуке по свим питањима од економије до одбране.
Питање је да ли ви смете да донесете самостално одлуку да рецимо купујете нафту и гас од Русије јер је економски исплативије. Рећи ћеш да не јер су уведене санкције али те санкције уводе ( бар би требало) свака земља понаособ јер нису прошле УН верификацију те су необавезујуће осим за НАТО и ЕУ земље, а чим су обавезујуће кроз неке војне организације оне показују зависност земље од воље најбитније земље у тој организацији.
Верујем да ти је такође познат случај неуспеле куповине Ф16 БАРАК од Израела јер су амери ставили вето или структуру ваше војске коју не одобрава ваше министарство већ НАТО(читај америка). Не одлучује ваш парламент нити влада или председник о слању војника у мисију када затражи НАТО(читај америка), зато сваке године плаћа РХ за чланство у НАТО…итт, итт.

Ти очито не разумеш реч суверенитет, јер да разумеш не би писао то што пишеш. Суверена земља доноси инокосне одлуке по свим питањима од економије до одбране.
Питање је да ли ви смете да донесете самостално одлуку да рецимо купујете нафту и гас од Русије јер је економски исплативије. Рећи ћеш да не јер су уведене санкције али те санкције уводе ( бар би требало) свака земља понаособ јер нису прошле УН верификацију те су необавезујуће осим за НАТО и ЕУ земље, а чим су обавезујуће кроз неке војне организације оне показују зависност земље од воље најбитније земље у тој организацији.
Верујем да ти је такође познат случај неуспеле куповине Ф16 БАРАК од Израела јер су амери ставили вето или структуру ваше војске коју не одобрава ваше министарство већ НАТО(читај америка). Не одлучује ваш парламент нити влада или председник о слању војника у мисију када затражи НАТО(читај америка), зато сваке године плаћа РХ за чланство у НАТО…итт, итт.
Nitko nije 100% suveren. Svaka zemlja u nekoj mjeri mora praviti odredjene ustupke i uskladjivati odluke sa drugima. Pa i Rusi cak ne smiju prdnuti prije sto se dogovore sa Kinezima.
Naravno da zemlje mogu izaci iz Europske Unije i trgovati sa Rusijom koliko ih je volja. Ali ne moze jare i pare. Orbanu dakle nitko ne brani, da odbije oinh 4,7 milijardi Eura koje dobija bespovratno od EU goddisnje, plus pristup europskom trzistu itd i druge pogodnosti za svoje gradjane.

Ne moraš.
Južna Koreja svoju kompletnu potrebu za plinom u industriji dobiva od Amera, brodovima s ukapljenim plinom.
Jel najbliže? Nije.

Jel najjeftinije? Nije, verovatno im je to najskuplja opcija

Ima li to direktnih posledica po ekonomiju?

Ne znam, ali znam ko zna, zna Šolc i imaće svo vreme ovofa sveta da ti odgovori posle 16. 12. kada ga budu najurili ko gluvu kučku.
Pitaj njega molim te o "utjecaju cijene ukapljenog plina na njemačko gospodarstvo i posledičnom stražnjico-napucavanju koje je imao za primiti u parlamentu"

Pitaj ga pa nam javi, radi smo čuti iskustvo iz prve ruke.

Jel najjeftinije? Nije, verovatno im je to najskuplja opcija

Ima li to direktnih posledica po ekonomiju?

Ne znam, ali znam ko zna, zna Šolc i imaće svo vreme ovofa sveta da ti odgovori posle 16. 12. kada ga budu najurili ko gluvu kučku.
Pitaj njega molim te o "utjecaju cijene ukapljenog plina na njemačko gospodarstvo i posledičnom stražnjico-napucavanju koje je imao za primiti u parlamentu"

Pitaj ga pa nam javi, radi smo čuti iskustvo iz prve ruke.
Ja mislim da je to mit, koji sire kremljoboti po forumu da je ruski plin ustvari znacajno jeftiniji. Puno veci problem za Njemacku je taj sto su iskljucili preko 10 nuklearnih elektrana bez ikakve vece nuzde. I to 6 u zadnje cetiri godine.

Igraju ali nisu ruske busotine u Kaliningradu nego dalje udaljene od onih u Kuvajtu. O troskovima proizvodnje nafte i da ne govorimo.

Slicno i sa plinom. Uskoro mozemo ocekivati novi plinovod kroz Siriju. A i troskovi ukapljenja nisu mnogo veci nego transport plinovodima jer se plin moze dovesti direktno u zemlju u kojoj se koristi, bez posrdenika poput Ukrajine ili Bjelorusije.

Dakle sve u sveme, ovdje Rusi na veliko puse i njihove nade de ce Kinezi i Indijci moci preuzeti one kolicine plina koji se prodavali zapadu, i to po istoj cijeni i istim troskovima transporta se nece ispuniti.

Zato se tamo dešava ovo što vidimo, hmmm

Ja mislim da je to mit, koji sire kremljoboti po forumu da je ruski plin ustvari znacajno jeftiniji. Puno veci problem za Njemacku je taj sto su iskljucili preko 10 nuklearnih elektrana bez ikakve vece nuzde. I to 6 u zadnje cetiri godine.

Pitaj Šolca, dok bude stavljao hladne obloge na sveže uboje po stražnjici

Pitaj ga molim te da ti objasni kako je skenjao nemačku i evropsku privredu i sve nas u paketu.

Rad sam znati detalje mada mi to saznanje neće ublažiti ni posledice ni duševne boli.
Ostaje mi možda da se, kao ti, zaluđujem lažima i utopijama i da kreiram neke svoje deluzije

📷 Амбасада САД у Кијеву упозорила је на повећану претњу ваздушним ударима на Украјину.

САД су издале слично упозорење уочи напада балистичким пројектилима "Орешник".

GeSw1dDWoAAp5uf

...https://x.com/DonbassSegodnya/status/1865810587164283137

Овако сада изгледа Торецк (Дзержинск)...

Ovako je izgledala Derventa samo zgrade nisu bile ovako visoke. Praga i zapaljiva municija...

Ovako je izgledala Derventa samo zgrade nisu bile ovako visoke. Praga i zapaljiva municija...

Такве су борбе у граду, погледај стару слику са друге стране улице од стадиона Грбавица (насеље Храсно) у Сарајеву и разваљене зграде, ту била прва линија дуже времена.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back