Значи када наши Руси имају блок, онда је то сфера, а када НАТО има блок, онда је то блок. Ок, дакле све је исто, само ти се не свиђа термин који користим, мада ја сам могао и да напишем сфера, опет се ништа не би променило.
Ко је нама крив што се Милошевић кладио на погрешног коња, па смо сада једини православци у овом региону који НАТО доживљавамо као неку геноцидно-наци-фашистичку-империјалистичку организацију, мада реално они су глобалисти, а не десничари како их многи Срби погрешно представљају. Тако је само из наше перспективе, за друге су они ослободиоци или су мање више неутрални према њима.
Из грузијске перспективе је слично. И њима сигурно нећеш успети да наметнеш ту тезу, да су они само у некој опуштеној сфери утицаја, већ они сматрају да су у челичном блоку из кога ће тешко изаћи, чак и поред свих тих нереда и револуција.
Србин има право да мрзи запад и НАТО због окупације КиМ, а Грузин нема право да мрзи Русију због окупације Ј.Осетије и Абхазије, а да не спомињемо тек Украјину ?
Баш због таквих усијаних глава као што си ти, Украјинци и Грузини, као и СПСовци и радикали, нису схватили блоковску поделу, која де факто постоји, ма шта велике силе причале... и онда су се неодговорно понашали према свом народу, што их је одвело у трагедију. Ми смо још и добро прошли.
Не може Грузин и Украјинац да траже пријем у НАТО, а могу да кокетирају са ЕУ, као што ми са друге стране можемо да уђемо у НАТО, али нећемо .. бар не формално, овако испод жита ок.