Rat u Ukrajini (36)

Da li će doći do sukoba izmedju Rusije i NATO ako Ukrajina raketama gadja u dubini Rusije?

• Ukupno glasova
    108
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Finci preteruju, znaju Rusi sta je to Zimski rat ne pada im napamet ponoviti nesto slicno. :)
Ne znam sta je Zimski rat , znam samo da je Finska manja. I znam da ima sporazum izmedju Finske i Rusije. U zamenu za nezavisnost, Finska ostaje neutralna, zauvek. Ali Finska je prekrsila sporazum. Jel to znaci da se ta teritorija vraca Rusiji?

Ne znam sta je Zimski rat , znam samo da je Finska manja. I znam da ima sporazum izmedju Finske i Rusije. U zamenu za nezavisnost, Finska ostaje neutralna, zauvek. Ali Finska je prekrsila sporazum. Jel to znaci da se ta teritorija vraca Rusiji?
U
Inače Mađari plaćaju ruski plin više nego je ostali kupuju od Amera

Shocking: Hungary lost hundreds of EUR millions on the Russian gas business

https://dailynewshungary.com/shocki...-of-eur-millions-on-the-russian-gas-business/

Sve sam vam lijepo objasnio, Mađarska je u nezavidnoj situaciji.
americki gas je 40% skuplji od Ruskog. To sta ti pises nema veze sa zivotom. Cela evropa kuka zbog toga.

A to da se ukopava je rekao Dragan Petrović? Putin? Tko? Imaš li ti oči?

U Ukrajini ali trenutno pod kontrolom Rusije. No to ne znači da će tako ostati za stalno i da je to uspjeh. Rusija je sve to manje više kontrolirala i prije skoro 3 godine. Poanta je da ne mogu dalje.

Ako ne zarađuješ, ne možeš trošiti. Fale ti osnove ekonomije.

Naravno da se boje, zemlja je u ratu. No to ne znači da je Putin svemoćan i da Rusija ima ne znam što. Jer nema. Farbanje očiju neznalicama se nastavlja.

Naprotiv. Otišao iz javnog sektora u privatni prije 7 godina.
Dragan Petrović, to beše onaj ludak koji nas je uveravao 3 godine kako će Rusija doći do Dunava?
Smešan lik.

Odgovor demonstracijom šta bi mogli da naprave, na ono šta su oni napravili, je da izvineš sranje.

Navodno iz izveštaja o posledicama, koliko je tačno, ne znam. Možda je podmetačina.
Ali mogu da izvedem neke zaključke iz toga šta je 10 Šadousa udarilo na jedan cilj. Ne bi 10 komada sprašili na nebitnu metu.

Juče, 20.11.2024, oko 15:00, pokrenut je raketni udar na komandno mesto koje se nalazi u selu Marino, okrug Rilski, Kurska oblast.
Udar je izveden korišćenjem britansko-francuske proizvodnje Storm Shadov/SCALP ALCM.
U udaru je poginulo 18 vojnika, a 33 su ranjena različitog stepena težine. Među ranjenima bila su i tri vojnika DNRK (dva muškarca sa teškim povredama i jedna medicinska pomoćnica sa lakšim povredama). Ranjeni su prebačeni u Centralnu regionalnu bolnicu u Rilsku.

Većina žrtava bili su oficiri iz Južne i Istočne vojne oblasti.

U trenutku udara na komandnom mestu se nalazio prvi zamenik komandanta Lenjingradskog vojnog okruga, general-potpukovnik Solodčuk. Još nema informacija o njegovom stanju.

Prilikom raščišćavanja ruševina na licu mesta, oko 19 časova, od detonacije nepoznate municije, povređeno je 13 pripadnika 88. inžinjerijskog puka (vojna jedinica 53359). Među povređenima je bio i zamenik načelnika štaba puka
Previše podataka za kratko vrijeme.Jesi li siguran da je info tačan?Nema takvih izvještaja, čak je Putin izjavio da nije bilo većih posledica, priznao je da su pogođeni ali nije iznosio cifre.Lokacija koja je gadjana preblizu je granice a pogotovo preblizu da se okupi toliko oficira na jednom mjestu još ako se zna da će Ukrajinci djelovati.Mislim da je običan spin.

Poslednja izmena:
Nakon korištenja PZO i protubrodskih raketa za napade na kopnene ciljeve i od kad se to istrošilo, sad i ICBM-ove ispaljuju na gradove, a nemaju vecu bojevu glavu od deset puta jeftinijeg Iskandera.
Još malo i uvest će katapulte sa kamenjem kao municijom.
Ne pratiš čak je i Zelenski levat potvrdio da je novo oružje, zove se orešnik hipersonično multi oružje-kodno ime.

Realno ovo je Bič Božiji...:lol:Hiperosinični bacač raketa na daljinu.Koliko li samo košta pravo je pitanje.Rusi opet pokazuju da su BOGOVI svemira, jaka je to tradicija, ipak su oni prvi poslali čovjeka u svemir.Gledao sam malo cnn totalna zbunjenost i šok, dovode neke kvazi stručnjake lupetaju niko ne zna šta je.Pa je morao Putin da im objasni da je još uvjek bič kod njega.
Када смо код јаке традиције, ево и оснивача - https://sr.wikipedia.org/wiki/Константин_Циолковски

Ne lupaj, klauzula o neutralnosti Finske ne postoji jer 45. nisu postojali blokovi ni 40. kada je zakljucen mir nakon Zimskog rata.

Juče u bioskopima širom sveta

Gc-KjHlW4AAHyIj.jpeg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back