Rat u Ukrajini (36)

Da li će doći do sukoba izmedju Rusije i NATO ako Ukrajina raketama gadja u dubini Rusije?

• Ukupno glasova
    108
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Očigledno postoji nedoslednost i nesposobnost u EU pogotovo u državama koje su proruski politički orijentisani kao što je recimo Mađarska.
U geopolitičkoj igri dve sile Evropa najebala najviše, zato što EU ne može kao savez da parira super silama iz razloga što nemaju svoju energetsku nezavisnost.
EU se preigrala i na kraju zajebala.
Amerika trlja ruke i boli ih patka za sve.
Rusija je svakako bolje prošla od Evrope.
Iskreno ne znam šta je po „sredi“ i šta će biti sve posle rata u Ukrajini ali jednu stvar zasigurno znam je to da je EU doživela veliki neuspeh zato što je svoju energetsku zavisnost podredila Rusiji i da zbog toga danas plaćaju visoku cenu.(Gledano iz ugla EU).
Ne može EU da postane super sila ali razumem i podržavam postojanje iste iz ugla ekonomije, mada ovu EU garnituru ekonomista treba počistiti što je brže moguće.
Mislim da će se EU posle svega izolovati od Rusije na duže vreme ako ne i zauvek jer su izigrani.
Ma naravno, a i EU ima svoju volju i ne kontroliše se daljinskim upravljačem.

989 dan, kako je lepo rusenje snova kremljobotskih. :heart: 🇺🇦

Starlinki dla Ukrainy. To Polska je finansuje, a nie Musk​

- Wyłącznie Polska, a nie Elon Musk sponsoruje Ukrainie moduły Starlink - powiedział szef MSZ Radosław Sikorski. Jak podkreślił, Polska dalej będzie finansować ich zakup dla Ukrainy. Starlinki zapewniają Ukrainie dostęp do sieci nawet w trudnych warunkach.​

Starlinki dla Ukrainy. To Polska je finansuje, a nie Musk​

- Wyłącznie Polska, a nie Elon Musk sponsoruje Ukrainie moduły Starlink - powiedział szef MSZ Radosław Sikorski. Jak podkreślił, Polska dalej będzie finansować ich zakup dla Ukrainy. Starlinki zapewniają Ukrainie dostęp do sieci nawet w trudnych warunkach.​

Svejedno, svako pomaganje Ukra je zločin.

989 dan, kako je lepo rusenje snova kremljobotskih. :heart: 🇺🇦

:D

20241106_150452.jpg

to je laz.

Visit To Russia's Sukhoi Plant Shows Su-35s and Su-57s Now Being Ramped To Full Mass Production
https://www.bitc hute.com/video/SMtHiw1HBJS9

prilog sa ruske drzavne televizije (rusija 1) u kojem je vidljivo da na jednoj proizvodnoj traci su SU-35 a na drugoj SU-57. prilog je star godinu dana. sada je proizvodnja najvjerojatnije jos i veca.

Znaci, rusi proizvode avione na proizvodnoj traci. doslovno.....
Rec je bila o SU-57 napisao sam koliko ih je napravljeno ako nije tacno ispravi.

Su 57 nema komponente sa zapada. Kompletno se proizvodi u Rusiji.
F 22 ne proizvode vise , nazalost, a verovatno najbolji avion ikada napravljen , steta stvarno, ne znam koliko je trenutno operativno ali i to malo sto se jos koristi je daleko bolje od onog djubreta F35.
Za pokretanje proizvodnje F 22 im treba ako sam ih dobro razumeo oko 300 milijardi i opet da osposobe inzenjere da ga prave jer ih nemaju dovoljno. Plus moraju da ugovore sa Rusima ponovo isporuku panela za oplatu, ne znam status fabrike u Rusiji, ali paneli za F22 ne odgovaraju SU 57.
Jedan od razloga zasto se odustalo od F22 je sto se nakon 100-150 sati leta moraju kompletno menjati paneli na oplati, sto je strahovito skupo, a inace i samo 1 sat leta kosta oko 90 hiljada dolara, sto je i vise nego 3 puta skuplje od F15. Tako da razmere americkog vojnog budzeta ne znace nista kada vecinu pojede puko odrzavanje postojeceg naoruzanja.
Kazes f-22 najbolji avion ikada napravljen a 70-80 Suhoja dovoljni da uniste celu NATO flotu, dogovori se sam sa sobom koji je bolji. Posle pocetka SVO Rusi svecano objavili da za SU-57 ne KORISTI VISE komponente sa zapad kao ranije. Rusi mogu da prave SU-57 bez ucesca zapada dok Ameri ne mogu F-22 bez Rusa, mnogo dobra kombinacija. :) Od F-22 nije se odustalo jer ih ima blizu 200 komada sto je Americi dovoljno.

:roll:

Два дана пре почетка СВО: Документ на Бајденовом столу открива судбину Украјине

19:29 08.11.2024
Амерички председник Џозеф Бајден и украјински председник Владимир Зеленски на Самиту Г7 - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2024

Уочи почетка руске Специјалне војне операције, на столу америчког председника Џозефа Бајдена лежао је документ у којем је било речи о поразу Кијева, изјавио је бивши министар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба.

„На столу је имао неку фасциклу у којој је било јасно написано да ће Украјина пропасти. Дакле, обавештајна служба, војска, политички аналитичари, ЦИА – сви су били једногласни: Украјина ће пропасти“, рекао је Кулеба у интервјуу за „Канал 24“.
Како је прецизирао, видео је те папире два дана пре почетка специјалне војне операције током своје посете Сједињеним Америчким Државама.
По мишљењу Кулебе, сукоб са Русијом није било могуће спречити.

„Мислим да је могао само да се одложи“, казао је он.
Кулеба такође тврди да су западни савезници Кијева мало тога урадили да ојачају украјинске трупе уочи почетка специјалне војне операције.

Očigledno postoji nedoslednost i nesposobnost u EU pogotovo u državama koje su proruski politički orijentisani kao što je recimo Mađarska.
U geopolitičkoj igri dve sile Evropa najebala najviše, zato što EU ne može kao savez da parira super silama iz razloga što nemaju svoju energetsku nezavisnost.
EU se preigrala i na kraju zajebala.
Amerika trlja ruke i boli ih patka za sve.
Rusija je svakako bolje prošla od Evrope.
Iskreno ne znam šta je po „sredi“ i šta će biti sve posle rata u Ukrajini ali jednu stvar zasigurno znam je to da je EU doživela veliki neuspeh zato što je svoju energetsku zavisnost podredila Rusiji i da zbog toga danas plaćaju visoku cenu.(Gledano iz ugla EU).
Ne može EU da postane super sila ali razumem i podržavam postojanje iste iz ugla ekonomije, mada ovu EU garnituru ekonomista treba počistiti što je brže moguće.
Mislim da će se EU posle svega izolovati od Rusije na duže vreme ako ne i zauvek jer su izigrani.
Kada je to EU, i ZAŠTO, ušla u sukob s Rusijom?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back