Rat u Ukrajini (35)

Da li će Rusi izbaciti Ukrajince iz Kurske oblasti do kraja ovog dela teme?

• Ukupno glasova
    92
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ово подсећа на дебиле који праве "селфије" на литици и сниме своју погибију. Да није било пропагандне "акције" на Курску област, Угледар би се сигурно успешно бранио још неко време. Резултат - дупло голо. Пропаганда је ефикасна, али постаје смртоносно када почнеш искрено да верујеш у сопствену пропаганду.
Screenshot_69.jpg

🇺🇦🏴 Пензионисани генерал Кривонос потврдио је информацију о рањавању Залужног 2023. године. Залужни је био погођен, али је преживео

То се већ знало, само је сада потврда са украјинске стране.

🇪🇺🇷🇺 Европске чланице НАТО-а су инфериорне у односу на Русију у свом војном потенцијалу и морају да надокнаде ово заостајање повећањем издатака за одбрану, рекао је Столтенберг, који је поднео оставку на своју функцију, за Financial Times.

(.https://x.com/Alisa_Vasilisa_/status/1842249003267920101 - 7:02 по подне · 4. окт 2024.)

Poslednja izmena:
🇺🇦🏴 Око стотину украјинских ТрОшника (територијална одбрана) 187. батаљона 123. бригаде одбило је да изврши борбени задатак и напустило војну јединицу у Донбасу, пишу украјински медији.

Ишли су на митинг у Вознесенску, у области Николајев, да би прогласили недовољну обуку и недостатак оружја за учешће у непријатељствима. Неки од ТрОшника тврде да нису обезбедили ПКМ и митраљезе.

Раније је саопштено да је управо ова бригада „одбила“ да заузме положаје код Угледара, па је тамо упућена 72. бригада.

Ukrainian channel RezidentUA

vojnici masovno odbijaju da prate naređenja Sirskog i jednostavno napuštaju svoje položaje zbog nedostatka rotacije i municije.
Na istočnom frontu komandanti smatraju Kursku operaciju izdajom, jer je propala, a mi smo izgubili najbolje rezerve i opremu.
Oko stotinu vojnika 187. bataljona 123. brigade Teritorijalne odbrane odbilo je da izvrši svoj borbeni zadatak i bez dozvole je napustilo svoju vojnu jedinicu u Donbasu. Borci su održali protest u Voznesensku, u oblasti Nikolajev, kako bi izrazili zabrinutost zbog nedovoljne obuke i nedostatka naoružanja za borbena dejstva.„Više puta sam apelovao, čak i za svoju sekciju, za koju sam bio odgovoran. Tražio sam PKM i mitraljeze. (Odgovor je bio – prim. aut.) mi ih nemamo, ne možemo da ih obezbedimo. A sledeći je Donbas — šta da radimo s tim?"

Debeli je bio kratak i jezgrovit

Brate, *******, ovo nije za mene. Ako treba da umrem, umreću kod kuće.
Прикажи мање
GZD6dVQaAAAjwYF

Vidi ovako, Rusi ratovali protiv Japana jedan na jedan , znas kako su prosli, na kraju odose Kurili, ode Sahalin i ruski gradovi u Mandzuriji. Ameri takodje ratovali sa Japancima bez Rusa, epilog, Hirohito kapituliro, Japan okupiran a Rusi dobili nazad vise nego nego sto su izgubili 40 godina ranije bez ispaljenog metka.
Pa dobro, šta sad. Ne leže im Japanci u gostima

"Veliki pravoslavni brat" Putko odveo je do sada stotine hiljada pravosalvaca u grob sa obe strane zbog nečega što se moglo rešiti na razne druge načine... Kako objasniti debilsku odluku da se ide na uništenje cele Ukrajine i pored toga što zna kakav odgovor zapada može biti?

Možda jer se ni Rusija ne razlikuje previše od SAD :mrgreen:

ddfdf.png

A goy svejedno je spreman da gine i u nuklearnom ratu zbog "putlera", "zapadnih fašista", "ukro-nacista" i slično.
Jel to sa stormfronta ili sa vnn-a?

Rezime važnih događaja proteklih dana:
1) Pao je Ugledar, najteže ukrajinsko uporište
2) Elitna 72. brigada koja je branila Ugledar zbrisana je sa 92% žrtava, samo 8% se izvuklo.
3) Ukrajinska vojska je prikupila svo pomoćno osoblje (kuvari, vozači) koje je ostalo od 72. brigade, pošto vojnika nema, i prebacila ih u jurišnu jedinicu. Sada su poslati da se bore.
4) Dezertiralo je odjednom 100 vojnika 123. brigade, samo što su otišli.
5) Komandant brigade pucao je u sebe, nakon što su njegovi vojnici odbili da se bore i otišli.
6) Pesma Zelenskog o sistemu koji će automatski napasti Kremlj, ako bude napadnut. On je uplašen.

-> Ovo je stanje ukrajinske vojske, ako skinete fensi PR i društvene mreže.

GOTOVO JE!

Termobarične ubijaju naciste bez obzira odakle dolaze, ovaj nesretnik je američki plaćenik

застава не значи ништа
видио сам стотине Укара са амер. заставом а ниједан сигурно није видио Америке а не би ни даље од свог села да не бијаше овог рата

занимљиво је на телеграму читати Укре, они стварно мисле да неког овамо боли к. за њима:whistling:

Ukrainian channel RezidentUA

vojnici masovno odbijaju da prate naređenja Sirskog i jednostavno napuštaju svoje položaje zbog nedostatka rotacije i municije.
Na istočnom frontu komandanti smatraju Kursku operaciju izdajom, jer je propala, a mi smo izgubili najbolje rezerve i opremu.
Oko stotinu vojnika 187. bataljona 123. brigade Teritorijalne odbrane odbilo je da izvrši svoj borbeni zadatak i bez dozvole je napustilo svoju vojnu jedinicu u Donbasu. Borci su održali protest u Voznesensku, u oblasti Nikolajev, kako bi izrazili zabrinutost zbog nedovoljne obuke i nedostatka naoružanja za borbena dejstva.„Više puta sam apelovao, čak i za svoju sekciju, za koju sam bio odgovoran. Tražio sam PKM i mitraljeze. (Odgovor je bio – prim. aut.) mi ih nemamo, ne možemo da ih obezbedimo. A sledeći je Donbas — šta da radimo s tim?"

Debeli je bio kratak i jezgrovit

Brate, *******, ovo nije za mene. Ako treba da umrem, umreću kod kuće.
Прикажи мање
GZD6dVQaAAAjwYF
Дебелом су ови око њега рекли:
"Немо` ни случајно да будеш рањен,
гледај да о`ма изгинеш намртво,
нећемо да те носимо.

Или обезбеди виљушкар"

Дебелом су ови око њега рекли:
"Немо` ни случајно да будеш рањен,
гледај да о`ма изгинеш намртво,
нећемо да те носимо.

Или обезбеди виљушкар"