Rat u Ukrajini (35)

Da li će Rusi izbaciti Ukrajince iz Kurske oblasti do kraja ovog dela teme?

• Ukupno glasova
    92
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nego prodamo ovima koji prodaju zaraćenim, dabome. A ne znam kakve papire tražiš za mutljavine Aleksandra Vučića?
Izgleda si i ti funkcionalno nepismen pa treba da ti se crta.

Mi imamo dugoročne ugovore o izvozu oružja sa mnogo država, ti ugovori mora da se poštuju. Jedini način da taj ugovor bude poništen je ako ta država uđe u rat, što važi za Ukrajinu i Rusiju. Strana kojoj prodajemo oružje ne sme da to oružje/municiju pošalje nekom drugom bez naše dozvole.

Dakle, da li imaš dokaze da je Ukrajini ili Rusiji prodato oružje ili municija nakon početka SVO? Naravno da nemaš.

Da li imaš dokaze da je nekome data dozvola da naše oružje/municiju pošalje u Ukrajinu? Naravno da nemaš.

Što bi značilo da treba da prestaneš sa malicioznim laprdanjem i prihvatiš stvarnost, a to je da zvanično neutralna Srbija uz kokice gleda kako Rusija trti ceo NATO pakt na Ukrajinskom bojištu 😘

Zelenski, sa radnim iskustvom Mlatikurca, nosi se sa Rusima 2.5 godine. Najbolje sto ume. A uzevsi u obzir prethodno nemanje iskustva, odlicno se drzi.

Sa druge strane Putin, ne i bas. Podbacio je u mnogo cemu. Car je Go.

Sta mislis da i Zelenski ima pandane su34, kalibre, kinzale, i ostale skalamerije i to u slicnim brojkama, dal bi ovako bilo na frontu?

Ovde rusosiiti navijaju za Rusiju, gde se tuku sa znatno slabijim od sebe, i tripuju da su najjaci.

I sve nade polazu u pobedu Trampa.
Tko god bude predsjednik USA nista se nece promijeniti, naivno je vjerovati da ce Trump biiti drugaciji jer ne smije.
Zelenski se ne pita bas nista u cijeloj prici, na njegovom mjestu je isto mogao biti bilo tko drugi, i taj bi morao slusati Washington.
Ukrajina je samo bojno polje a Ukrajinci topovsko meso u sukobu izmedju Rusije i zapada.
Putin jeste podbacio u mnogo cemu, ali i on se odlicno drzi s obzirom da cijeli zapad ratuje protiv Rusije, vojno i ekonomski.
Zelenski nema SU 34, kalibre i dr., ali i sta ce mu, ovdje stalno citam strucne analize kako su sve to kante.

Zato je i ostao bez 25% države za sada. Videćemo do kraja svog mandata.
A imaoo je sve, jaku vojsku, pomoć nato, amerike, evrope, milijarde, najsavremnije oružje i tehniku.
Ali džabeeeee

Znaci tvrdis da je Ukrajina imala avione u klasi ruskog su34-su35 ili f35-f22 ili tako steltove neke, pandane tomahavka ili kalibra sa dometom od 2-3000km, moderne savremene apace ili ka52, a ne mi8 iz 1961e, i slicna najsavremenija oruzja?

Ne, mislim da si ipak pogresio tu negde.

Jedino sto Ukrajina ima od najsavremenijeg za vojsku je pomoc u snimanju sa Awacsa i satelita

Stim da stavimo jasnu napomenu da im ne daju direktan pristup awacsima i satelitima, nego samo informacije koje odaberu da daju nakon sto ih filtriraju

Znaci tvrdis da je Ukrajina imala avione u klasi ruskog su34-su35 ili f35-f22 ili tako steltove neke, pandane tomahavka ili kalibra sa dometom od 2-3000km, moderne savremene apace ili ka52, a ne mi8 iz 1961e, i slicna najsavremenija oruzja?

Ne, mislim da si ipak pogresio tu negde.

Jedino sto Ukrajina ima od najsavremenijeg za vojsku je pomoc u snimanju sa Awacsa i satelita

Stim da stavimo jasnu napomenu da im ne daju direktan pristup awacsima i satelitima, nego samo informacije koje odaberu da daju nakon sto ih filtriraju
Sada kad je pušiona na frontu, usra ina ne dobija najsavremenije naoružanje i tehniku.

Okk
Znači onda im "prijatelji" nato, amerika, evropa uvaljuuje staro smeće i pretvara ih u dužničko ropstvo

Sa jedne strane biju ih Rusi a sa druge strane "prijatelji"

Ja koliko znam velika skladišta su ood zemljom zasticena od avio udara i prave se specijalne bombe tkz Bunker Buster i tu nikakav dron ne može nista ..Niko na livadama ne drzi toliko oružja.. Za 30000 tona bi ti trebalo 1666 kamiona za transport..Tako da nema reci ni o nekakvoj pripremi za transport.. Nego odakle ti cifra ?

Била је на отвореном нека количина муниције чији се сада број на основу слика из сателита нагађа и процјењује.

Оружане снаге Украјине нанеле су удар по складишту муниције у Краснодарском крају

На нападнутом месту у Краснодарском крају, муниција је била смештена на отвореном, показују сателитски снимци

GX_ef-MW0AAb48B
GX_ef-LWcAE-I0a
GX_ef-KWEAEZnBi

(.https://x.com/DonbassSegodnya/status/1837431828514271396 - 12:01 по подне · 21. сеп 2024.)

A dolar je toliko siguran da drzave Briksa Kina, Saudi arabija i Brazil godinama prodaju na trzistu svoje americke obveznice, jer niko ne veruje americi.
Eto kako je osnovana i kako radi banka BRICSa

12.jpg

11.jpg

sve sami dolari, nidje rupije, nidje rublje, nidje juana
kad dodje dan da rusija obnovi svoje clanstvo u BRICSu, mora da im nabroji zelene dolare
milione i milione :D :D :D

Da tee podsetim na tvoj post

Blamiraš se iz dana u dan, i samo nastavljaš
Matematika ti ide presjajno
pa to sto ja nekom dugujem je njegov manjak nije moj :D :D

hahahaha
eto kako rusi hvataju naivnu decu pa ih vrbuju da pisu za njih
hahhaaaa

ako si ti meni dao 10.000 evra i ja tebi dugujem, ko je u manjku tih 10.000 ja koji sam ih uzeo ili ti koji si ih dao ?

haaahaha eeeee rusijo na koga si spala da te brani po forumima :D

pa to sto ja nekom dugujem je njegov manjak nije moj :D :D

hahahaha
eto kako rusi hvataju naivnu decu pa ih vrbuju da pisu za njih
hahhaaaa

ako si ti meni dao 10.000 evra i ja tebi dugujem, ko je u manjku tih 10.000 ja koji sam ih uzeo ili ti koji si ih dao ?

haaahaha eeeee rusijo na koga si spala da te brani po forumima :D
rusi hvataju nekog naivnog ?

a sta uradila usa sa ukropima ?

aj ne glupetaj

RUSIJA RATUJE PROTIV CITAVOG NATA koji stoji iza ukrjaine

zamisli da je sbrija imala deseti deo naoruzanja i pomoci u novcu 1999 kao ukrjaina tokom rata ?

ne mozes ni da zamislis...

počele su pripreme za armagedon
...
Putin će danas održati sastanak ruskog Vijeća sigurnosti na kojem će se iza zatvorenih vrata raspravljati o "pitanjima nuklearnog odvraćanja".
I zapadni čovek treba malo da oseti rat a ne samo da kod drugih izaziva ratove i iste gleda na tv ekranima.Mora malo.Jeste da će taj rat biti sa mnogo više razaranja i radijacije ali valja se.

УПРАВО: 🇧🇾 Председник Белорусије Лукашенко наређује војним генералима да се „припреме за рат“.

🇷🇺🇺🇦🏴 Украјински канали преносе да се Оружане снаге Русије крећу ка аутопуту Угледар-Богојавленка са перспективом да пресеку украјинске јединице које бране сам Угледар. Неки извештаји украјинске војске већ говоре да Оружаним снагама Украјине више није преостао никакав маневар за акцију „За Угледар је, нажалост, пропуштен тренутак када је било могуће променити целокупну ситуацију око града, посебно у погледу бокова. . Неопходно је не само донети одлуке, већ предузети читав план мера како би се спасили животи дечака и не би се додатно погоршавала ситуација.

Веома је тешко ово прихватити.”

Написао је један припадник украјинске војске на свом Телеграм каналу. Време ће показати како ствари заиста стоје, али ситуација у Угледару за украјински гарнизон је сваким даном све гора.

(.https://x.com/Alisa_Vasilisa_/status/1838627287438151989 - 7:11 по подне · 24. сеп 2024.)
gruzija je izgleda shvatila a režim zelenog koji pati od reflektora nikako da ukapira da se s rusijom ne treba zahebavati.

Sećam se dobro jednog naslova u novinama informer koji kaže ,,da nema Rusije ne bi imali hram Svetog Save" ili recimo HappyTV gde od jutra do mraka broje svakog ubijenog Ukrajinaca i slave svaki metar koji Rusija,,osvoji" u Ukrajini, zatim Pink, RTS na kojem voditelji i dalje rat nazivaju SVO, informer, kurir, blic...samo gledaj i čitaj naslove i sve će ti bit
kako god bilo oni imaju svoju gledateljsku i čitalačku publiku.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back