Rat u Ukrajini (35)

Da li će Rusi izbaciti Ukrajince iz Kurske oblasti do kraja ovog dela teme?

• Ukupno glasova
    92
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja koliko znam velika skladišta su ood zemljom zasticena od avio udara i prave se specijalne bombe tkz Bunker Buster i tu nikakav dron ne može nista ..Niko na livadama ne drzi toliko oružja.. Za 30000 tona bi ti trebalo 1666 kamiona za transport..Tako da nema reci ni o nekakvoj pripremi za transport ili dostavi.. Nego odakle ti cifra ?
Pisalo u opisu videa gde gori sve što kamera može da uhvati.

nisam u minusu 2000 vec sam u plusu 10.000 koje sam uzeo

Trebalo bi pre uclanjivanja na forum proci bar osnovni test inteligencije....
Da tee podsetim na tvoj post

svi pricaju koliko amerika duguje
a niko ne sme da kaze koliko americi duguju :D :D
i onda se zaprepaste da je americki realni dug veoma mali
Jer ako ja dugujem nekom 10.000 eura a meni duguju 8.000 onda realna finansiska situacija nije losa

Blamiraš se iz dana u dan, i samo nastavljaš
Matematika ti ide presjajno

Poslednja izmena:
kad skupois sva dugovanja sveta ka americi to ti je 8 triliona dolara.
od 20 triliona americkog duga najveci je unutrasnji, svojim gradjanima, manji deo je prema stranim drzavama tako da amerika u stvari duguje veoma malo u usporedbi sa njenom ekonomskom moci

Zato je i BRICS uveo dolar kao svoju valutu. Jer je siguran
Dug nije 20 nego 50.

A od tih 50 strane drzave i centralne banke imaju u obveznicama 8.

Ne znaci da nemaju jos u drugim potrazivanjima i imovini.

A dolar je toliko siguran da drzave Briksa Kina, Saudi arabija i Brazil godinama prodaju na trzistu svoje americke obveznice, jer niko ne veruje americi.

Tigar od papira napreduje nezaustavljivo, svetske sile na čelu sa amerikom samo nemo posmatraju i čude se, a Rusi sa sve lopatama lemaju, nedaj Bože da krenu nečim ozbiljnijim
Da je ovo rat Rusije i Ukrajine davno bi zavrsio. Ne za tri dana, ali za tri mjeseca najkasnije i to ako Rusi ne bi zurili.
Ali ovo je rat istoka i zapada, gdje istok za sada predstavlja samo Rusija, a zapad doslovno svi koji sebe vide kao dio zapadnog svijeta.
Ako se vec rugamo Rusiji da ne uspjeva zavrsiti rat za tri dana (ja nigdje nisam procitao ni jedan jedini citat nekog ruskog zvaniicnika o planirana tri dana SVO) onda je fer i reci da Rusija za tri dana nije u stanju pobijediti NATO.
Ako je to mjerilo necije slabosti onda Rusija stvarno jeste slaba, ali je i kao slaba po istim kriterijima visestruko jaca od kompletnog NATO-a.

Netko je ovdje vise puta postavljao usporedbe sa drugim ratovima, izmedju ostalog i rata 1999 Jugoslavije protiv NATO-a.

Omjer u resursima i efektivima je tada bio 600:1 u korist zapada. SRJ nije imala nikoga da joj isporuci ni jedan metak, da ne govorimo o najmodernijim tenkovima, PZO sustavima, stotinama milijardi i svega ostalog.
Zamislimo da je Jugoslaviji tada netko donirao F-16, tisuce tenkova, Patrot sustave, Himarse itd. Jasno je svima da NATO u tom slucaju ne bi ni u snu pomisljao na napad.

S druge strane imamo Rusiju koja je napala najjacu europsku armiju koja pored svega sta je imala dobija i sve sto pozeli od zapadnog oruzja, i opet dobija rat.

Ako usporedimo ta dva primjera onda je objektivno Rusija stvarno visestruko jaca od NATO-a.##

Pa ****** šta god Rusi osvoje bude selendra. Ugljedar od 30.000 ljudi selo. Novogrodovka i Ukrajinsk od 15.000 sela. Soledar od 20.000 ljudi selo. A kad su u Kurskoj oblasti pala 20-ak naselja s ukupnom populacijom ispod 2.000 ljudi, onda slom Rusije itd. Pa kako onda ovo nije slom Ukrajine. A napad na grad počeo je 4. septembra 2024. godine, ne 2022.
Ne znam koliko je sela tacno palo u Kursku nisam to brojao ja vise gledam mapu celu.

ali da, i Kursk je selendra. Doduse ovde nije bila bitka za sam grad Kursk, vec ta oblast okolo, opstina Kursk ili kako to oni tamo zovu, tako da su sigurno i oni tamo vukojebina.

Puno je Putin bolećiv prema Ukrašama.
Jes' Boga mi. Donekle ga i razumijem. Ima ih kod nas, u nasim krajevima vamo i to solidno eto pitaj Emihsa valjda nekog zna.Ja ih poznajem prilicno.Ima ih tamo kod Dodika u toj okolini, oko Prijedora vjerovatno ih ima u BL a ponajvise u Prnjavoru. Tu imaju svoju crkvu, organizuje se svake godine( dal je bas svake nisam 100% siguran) ukrajinski bal. Nazivi nekih ulica nose imena ukrajinaca. Zive sa nama oko 150 godina minimum stopili se takoreci da Srbima maltene ko jedno. Ne samo oni ali njih je najvise od tih nacionalnih manjina.

Bez ikakvog efekta na situaciju na frontu.

Rusi vas gaze ko sleper zabu
Naravno. U pravu si opet.

Nema nikakav efekat na frontu. Tako je.

Zato Putin kaze "ako nas budu gadjali po dubini, smatracemo to ratom sa NATO" ali na Goliji vojni eksperti smatraju da to nema efekta.

Ko je tu glupo procenio, Putinovi generali ili vojni eksperti sa Golije?

1920px-Growth_of_Russia_1613-1914.png

За детаље, мораш познавати историју тих простора.
To nisu ničiji pokloni.

Da je ovo rat Rusije i Ukrajine davno bi zavrsio. Ne za tri dana, ali za tri mjeseca najkasnije i to ako Rusi ne bi zurili.
Ali ovo je rat istoka i zapada, gdje istok za sada predstavlja samo Rusija, a zapad doslovno svi koji sebe vide kao dio zapadnog svijeta.
Ako se vec rugamo Rusiji da ne uspjeva zavrsiti rat za tri dana (ja nigdje nisam procitao ni jedan jedini citat nekog ruskog zvaniicnika o planirana tri dana SVO) onda je fer i reci da Rusija za tri dana nije u stanju pobijediti NATO.
Ako je to mjerilo necije slabosti onda Rusija stvarno jeste slaba, ali je i kao slaba po istim kriterijima visestruko jaca od kompletnog NATO-a.

Netko je ovdje vise puta postavljao usporedbe sa drugim ratovima, izmedju ostalog i rata 1999 Jugoslavije protiv NATO-a.

Omjer u resursima i efektivima je tada bio 600:1 u korist zapada. SRJ nije imala nikoga da joj isporuci ni jedan metak, da ne govorimo o najmodernijim tenkovima, PZO sustavima, stotinama milijardi i svega ostalog.
Zamislimo da je Jugoslaviji tada netko donirao F-16, tisuce tenkova, Patrot sustave, Himarse itd. Jasno je svima da NATO u tom slucaju ne bi ni u snu pomisljao na napad.

S druge strane imamo Rusiju koja je napala najjacu europsku armiju koja pored svega sta je imala dobija i sve sto pozeli od zapadnog oruzja, i opet dobija rat.

Ako usporedimo ta dva primjera onda je objektivno Rusija stvarno visestruko jaca od NATO-a.##
Ta tri dana o kojim ukrowermaht trtlja im služi za utehu, kad Rusi osvoje plastenik za 5 dana, oni od jada dodju ovde i kažu, neuspeh Rusije nije osvojeno za tri dana.

Naravno. U pravu si opet.

Nema nikakav efekat na frontu. Tako je.

Zato Putin kaze "ako nas budu gadjali po dubini, smatracemo to ratom sa NATO" ali na Goliji vojni eksperti smatraju da to nema efekta.

Ko je tu glupo procenio, Putinovi generali ili vojni eksperti sa Golije?

Moze im se jer su jaci. Ostaje ti samo da skicis ko svinja pred spricanje na forumu.

Ne, garant je bilo 100 kg jer ti tako kažeš :D
On nije napisao koliko je bilo, ali ti jesi. Kad si upitan za izvor tvrdnje ti si krenuo da spinuješ.

Dakle odakle ti podatak? Ako ne odgovoriš jasno i sa linkom, to znači da je u pitanju propagandna laž, što ti neće biti prva propagandna laž koju si danas ovde predstavio kao činjenicu.

Ti si dakle jedan običan lažov koji ovde prosipa gluposti zato što je isfrustriran svtvarnošću na terenu, gde tvoji katastrofalno gube.

Koliko je visok Zelenski? 1,80? 1,90?
Zelenski, sa radnim iskustvom Mlatikurca, nosi se sa Rusima 2.5 godine. Najbolje sto ume. A uzevsi u obzir prethodno nemanje iskustva, odlicno se drzi.

Sa druge strane Putin, ne i bas. Podbacio je u mnogo cemu. Car je Go.

Sta mislis da i Zelenski ima pandane su34, kalibre, kinzale, i ostale skalamerije i to u slicnim brojkama, dal bi ovako bilo na frontu?

Ovde rusosiiti navijaju za Rusiju, gde se tuku sa znatno slabijim od sebe, i tripuju da su najjaci.

I sve nade polazu u pobedu Trampa.

Moze im se jer su jaci. Ostaje ti samo da skicis ko svinja pred spricanje na forumu.
Pa bas zato sto su poceli jaci, trebalo je odavno da pobede, ali ne mogu to.

Ne znam kako ste onda mislili, a ti si to licno pricao ovde, da ce Rusija uci u deltu Dunava, i nekako vratiti Kosovo Srbima

Pazi, to si ti pricao ovde

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back