Rat u Ukrajini (35)

Da li će Rusi izbaciti Ukrajince iz Kurske oblasti do kraja ovog dela teme?

• Ukupno glasova
    92
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa da, ruski pravoslavni bog rješava sve probleme.
Samo moraš biti uporan.

Pogledajte prilog 1597755

Misliš da je hrvatski katolički bog bolji? :lol:

Stepinac.jpg

Zavisi koliko su blizu.

Na primer u Italiji sever je po mentalitetu daleko bliži zapadnim EU vrednostima nego dole na jugu. Otud i tolike ekonomske razlike između severa i juga u Italiji.

U Fransukoj pare su skoncentrisane gore uz granicu sa Nemačkom na severoistoku i dole prema Azurnoj obali, Marsej i sl.

Pariz je relativno siromašan jer ima mnogo socijale iz raznih pripizdistana, pa obaraju prosek.
Kako ono glasi definicija kultur rasizma?

P.S. Šta bi se o Irskoj reklo pre npr malo više jednog veka? A šta sada? Južna Italija je geografski prilično izolovana, nema investicija i eto: isto je važilo i recimo za Šangaj pre 50 godina…

Nemam pojma osim što sam tamo išao jedno vreme u školu, što mi je otac tamo radio ceo život, i što i danas imam pola familije tamo i što i ja idem svako malo.

Objasni mi koliko je teško u Švajcarskoj i kako se pate Švajcarci.

Pogledajte prilog 1597752

Švajcarci su ako nisi upućen, za vreme rata navodbo bili neutralni, no, to nije tačno. Bili su veliki sef nacista. Znači Nemci su jedan deo zlata prebacivali u Švajcarsku. Švajcarci naravno kao "moralna veličina" nije odbila krvavo zlato.

Naš mentalitet iz doba SFRJ je navikao samo da dobija nešto džabe. Zato i propadamo.

U Švajcarskoj na referendumu pre par godina je bilo pitanje da li država da svakom odraslom Švajcarcu uplaćuje 2000 franaka mesečno kao pomoć, i većina je glasala protiv toga, jer su konzervativci smatrali da će to demotivisati mlade ljude da rade.

Kod nas bi zapalili onog ko glasa protiv takve inicijative.

Zbog toga su Libija, Rusija, Srbija i slični Nedođistani qratz na biciklu, a Švajcarska je ipak na vrhu društvene lestvice. Taj nivo samosvesti društva mi nećemo imati za hiljadu godina.
Nedođistani qratz na biciklu, a Švajcarska je ipak na vrhu društvene lestvice. Taj nivo samosvesti društva mi nećemo imati za hiljadu godina.
Oduvek me je fasciniralo impresionističko zaključivanje, ono što se na engleskom zove jumping to conclusions.

P. S. Kako je izgledao Kuvajt pre pronalaska nafte? Dubai? Iz Śvedske se u XIX išlo u Ameriku da bi se radili najteži mogući poslovi, i ovde se i dalje gaje stereotipi o glupom i prirodno primitivnom Friggin Swede…

Ne znam, to je vrlo moguće.

A moguće je i da je sistem bio loš u startu.
Pa pazi, kako god stanje bilo opet je to unutrašnja stvar jedne države. Nikada zapadni intervencionizam nije bilo ideološki, vođen dobrom namjerom ili nekom željom da se poboljša unutrašnje finansijsko stanje društva te države već čisto i jedino samo - lični zapadni interesi.

To je jasno kao dan i ja to razumijem i razumio bih još bolje da se pri tome to ne dešava uz nenormalno stradanje i ljudske gubitke. Na njih se niko ne obazire. Kao što je Medlin rekla "teška cijena ali ipak prihvatljiva je da umre pola miliona iračke djece" i svijet na to ćuti i pogne glavu. Kao i na ovo stradanje u Gazi, gdje je 40 000 ljudi ubijeno a milion raseljeno.

I svijet opet ćuti i poginje glavu. Pa ja to ne mogu da prihvatim kao čovjek i nikada neću, djeca nemaju cijenu i ona su zalog ljudskog opstanka. Ona su nevina.

Pa pazi, kako god stanje bilo opet je to unutrašnja stvar jedne države. Nikada zapadni intervencionizam nije bilo ideološki, vođen dobrom namjerom ili nekom željom da se poboljša unutrašnje finansijsko stanje društva te države već čisto i jedino samo - lični zapadni interesi.

To je jasno kao dan i ja to razumijem i razumio bih još bolje da se pri tome to ne dešava uz nenormalno stradanje i ljudske gubitke. Na njih se niko ne obazire. Kao što je Medlin rekla "teška cijena ali ipak prihvatljiva je da umre pola miliona iračke djece" i svijet na to ćuti i pogne glavu. Kao i na ovo stradanje u Gazi, gdje je 40 000 ljudi ubijeno a milion raseljeno.

I svijet opet ćuti i poginje glavu. Pa ja to ne mogu da prihvatim kao čovjek i nikada neću, djeca nemaju cijenu i ona su zalog ljudskog opstanka. Ona su nevina.

Osoba koja je ovo napisala podrzava rusku invaziju u Ukrajini...

.

⚡ Росгвардија: Снајперисти Росгвардије су са четири прецизна хица елиминисали исламске терористе који су узели као таоце запослене у колонији ИК-19 у Волгограду!

Вехабије нису ништа мање зло од украјинских нациста, а довођење гомиле миграната у Руску Федерацију може довести до катастрофе!

Hahahaha, *****************i :lol:

Zavisi koliko su blizu.

Na primer u Italiji sever je po mentalitetu daleko bliži zapadnim EU vrednostima nego dole na jugu. Otud i tolike ekonomske razlike između severa i juga u Italiji.

U Fransukoj pare su skoncentrisane gore uz granicu sa Nemačkom na severoistoku i dole prema Azurnoj obali, Marsej i sl.

Pariz je relativno siromašan jer ima mnogo socijale iz raznih pripizdistana, pa obaraju prosek.
Jug Italije ima najbolju hranu na svijetu i mislim da najbolje žive. Ljudi su neopterećeni i srdačni.
Puglia, raj na zemlji.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back