Rat u Ukrajini (35)

Da li će Rusi izbaciti Ukrajince iz Kurske oblasti do kraja ovog dela teme?

• Ukupno glasova
    92
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zavrsena je prica oko niih. Likvidirani. Nema zrtava u toku operacije. Trajalo je pola sata.
Ne znam pravno kako stoje prava likvidiranih , posto je u pitanju pobuna u zatvoru, a zatvorenici po zakonu imaju neka prava. Kakav je status ako dodje do popune ne znam.
Kada uzmu oružje u ruke dobijaju pravo i obavezu da budu likvidirani.

Гадафи је од Либије направио "комунистичку" земљу у једином позитивном смислу те речи - "свакоме према потребама"! При томе је била више од самоодрживе, јер не само да је испуњавао све могуће потребе свог становништва, остајало му је довољно да енормне суме новца да Дивљем Западу, који је те дугове, разрушивши државу и његовим убистом просто украо.
Сада живе у разореној "демократској" земљи. Машала.
Gadafi nije stradao zbog loseg standarda stanovnistva vec zbog alavosti kad je u pitanju vlast, favorizovnja jedne grupe ili kako je to nekad Djilas rekao nove klase i svoje familije, da ga je narod voleo i cenio ne bi stradao. Radio sam kratko u Libiji u vreme njegove vladavine ali to mi nije nista pomoglo da doznam vise o njemu, nasi koji su bili tamo duze nikada nisu pricali sem ono dobar, nas prijatelj a Libijce nisam kontaktirao uopste.

Ukropi pobegli i tako pobedili Ruse :rotf:

Screenshot_2024-08-23-16-32-55-367_com.android.chrome-edit.jpg

In Video: Russian Artillery Foil Ukrainian Attempt To Cross Dnepr River​

A Ukrainian attempt to land a small group of soldiers on an island in the Dnepr River was foiled, the Russian Ministry of Defense announced on August 23.

The group, which was made up of just six soldiers, approached the island in a small boat, but was quickly detected and tracked by Russian reconnaissance, the ministry said in a statement, adding that the boat was quickly targeted with D-30 122 mm howitzers.

⚡ Росгвардија: Снајперисти Росгвардије су са четири прецизна хица елиминисали исламске терористе који су узели као таоце запослене у колонији ИК-19 у Волгограду!

Вехабије нису ништа мање зло од украјинских нациста, а довођење гомиле миграната у Руску Федерацију може довести до катастрофе!

U međuvremenu, u Donbasu, razmjeri prisilne evakuacije iz naselja kojima se približava linija bojišnice i dalje raste. Slijedi Mirnograd, gdje su već dvije četvrti zatvorene za civile, javni prijevoz više ne vozi, bolnica je zatvorena, a policija pomaže u traženju obitelji koje ne žele otići. Šef gradske uprave Tretjak dodaje da građani skrivaju djecu i lažu da su odvedena davno. Jedan od razloga za takve akcije je taj što ne vjeruju ukrajinskim vlastima u njihovim obećanjima pomoći na novom mjestu.

U tom kontekstu, katastrofa u Donbasu za ukrajinske oružane snage i dalje dobiva na zamahu. Jučer su napredni jurišni odredi ruskih oružanih snaga ušli u grad Novogrodovku, a danas je potvrđeno njihovo djelovanje u ulici Parkovaja. Ostalo je oko 13 km do Pokrovska, međutim, ne manje važno, njegovo oslobađanje također predstavlja prijetnju grupaciji ukrajinskih oružanih snaga u gradu Selidovu. Njegov gubitak naglo će pogoršati položaj snaga kijevskog režima u području Ukrajinska i Gornjaka - ovaj smjer je također pod pritiskom ruskih jedinica, koje su prije nekoliko dana uspjele zauzeti i zadržati branu u selo Karlovka.

Donbas se pretvara u kulu od karata koja pada, gdje je svako oslobođeno naselje rascvjetani cvijet, koji obara front ukrajinskih oružanih snaga u nekoliko smjerova odjednom.

Na zapadu postoji nepremostljiva psiholoska barijera kad je rusko oruzje/tehnologija u pitanju....Trump kaze da su Rusi "ukrali" od njih tehnologiju za hipersonicno oruzje..:rotf:.I "lamentira" celo vreme u tom stilu..Komentari su vrh, sprdaju se..."How is it possible to give something that you dont even have"...:mrgreen:...
Nisu ukrali , šalju im jenki sami na posmatranje i analiziranje :namcor:
Neka ih tuže za autorsko pravo :rotf:
Čim sam video Leoiparda i prvi oboren Storm Shadow odma sam rekao , ala će da napredije ruska odbrambena industrija u nekim segmentima

Говори из срца, то је приметно

Амбасадор Украјине у Лондону Валериј Залужни наручио је у Холандији изградњу личне јахте на којој ће да сања да се привезује на Криму.

Пловило ће бити спремно 2026. године, а његова процењена цена је око 80 милиона евра - The Sun

GVhzm_JWAAAdph9

(.https://x.com/Reagan_Right/status/1826336765638312242 - 9:13 по подне · 21. авг 2024.)
Stas, Rusi vole jahte.

❗🇷🇺🇺🇦 Курски правац: битке у Корењевском и Суџанском рејону
што је познато до 13:00 23.08.2024

У Курској области остаје тешка ситуација дуж целе линије додира. Оперативно-тактичка операција Ваздушно-космичких снага Русије погађа ваздушно-десантне снаге Оружаних снага Украјине у Сумској области, одакле непријатељ пребацује резерве.

🔻 У Кореневском рејону, руске трупе изводе ударе дроновима на непријатељске положаје у селу Краснооктјабрско, у коме су Оружане снаге Украјине најмање неколико дана. Борбе се воде и у рејону Снагости и Апанасовке, где су украјинске снаге раније успеле да уђу.

🔻 У Суџанском рејону, према неким информацијама, битке се воде директно у Малој Локни. С обзиром на недавно гранатирање положаја Оружаних снага Русије из борбеног возила пешадије Marder 1A3 на руске положаје у селу, сукоби су се и раније дешавали унутар граница насеља.

У Руској Конопељки, оператери дронова довршавају опрему коју је непријатељ раније напустио у селу. Тренутно се настављају сукоби на подручју насеља.

🔻 Истовремено, у јутарњим сатима, објављене су поруке о покушају напада Оружаних снага Украјине дроном на АЭС Курск. На интернету су објављени снимци олупине FPV дрона, наводно обореног у близини складишта истрошеног нуклеарног горива.

https://t.me/rybar/62990

GVqURjlWwAAB_aL

23. август 1943. - Дан пораза немачких трупа у Курској бици.

Курска битка је трајала од 5. јула до 23. августа 1943. године. За то време, Црвена армија је потиснула непријатеља 140-150 км на запад, ослобађајући Орел, Белгород и Харков.

Курска битка је постала највећа битка Великог отаџбинског рата. Као резултат тога, стратешка иницијатива је коначно прешла на страну Црвене армије.

Сада руска армија наставља славне традиције наших предака и такође разбија непријатеља у Курском региону!

Nisu ukrali , šalju im jenki sami na posmatranje i analiziranje :namcor:
Neka ih tuže za autorsko pravo :rotf:
Čim sam video Leoiparda i prvi oboren Storm Shadow odma sam rekao , ala će da napredije ruska odbrambena industrija u nekim segmentima
tipicna prica americkih retarda ukrali ste od nas iako mi to jos nemamo pun je net takvih glupih americkih izjava sto se svega tice ne samo vojne indistrije

ovo je u zatvoru izvedeno uz pomoć izvana...podmićeni stražari
...ovi svi na snimci su uskoro mrtvi ...uključivši i stražara kao taoca...
Tako je
Rusi ne pregovaraju sa takvima
Rat je gine na stotine svaki dan
Ali naslov je tendenciozno postavljen da čovek pomisli da je neka pobuna ruskoj vojsci
Rešiće to rusi kao i sve talački krize do sada

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back