Rat u Ukrajini (35)

Da li će Rusi izbaciti Ukrajince iz Kurske oblasti do kraja ovog dela teme?

• Ukupno glasova
    92
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gubitak Ugledara težak je udarac za odbranu Ukrajine

▪Ugledar je ključna tvrđava u pravcu južnog Donjecka, na spoju Zaporiškog i Donjeckog odseka fronta.

Džabe sve milijarde, džabe najsavremenija tehnika i naoružanje, džabe sateliti awacsi, džabe nato,amerika, evropa. Kakva bruka i nemoć protiv Ruskih junaka

Od Ugljevika pa dalje levo i desno više nema valjanih linija odbrane. Pitanje je kuda će Rusi okrenuti.

U jednom od bataljona 72. brigade Oružanih snaga Ukrajine, koji je napustio Ugledar, od 350 ljudi, ostalo je samo trideset
Ovo piše na ukrajinskim vojnim kanalima.
Važno je napomenuti da ovaj broj uključuje mehaničare, vozače i druge sporedne delatnosti

Iz tog bataljona 30 je iz Ugljedara došlo do Bogojavljanke, a 320 ih je ostalo po poljima između i trenutno su u procesu pretvaranja u suncokret.

GY9WEz-WoAAaC7g

nisi baš nešto čito litetaturu :D
više se oslanjaš na tuđa mišljenja
Izvinjavam se na mojoj greski koju sam napravio, nekada sam isao u skolu , jako davno i ucio sam dobro, ali godine su to i zaboravio sam. Ne koristim internet za izvor informacija osim kada je to nizno i ne mogu da se setim u kojij knjizi su koji podaci.
Znaci moja ispravka na predhodnu tvrdnju
Je : 4%.

LEND LEASE TO THE SOVIET UNION​

Assisting the Soviet war effort American Lend-Lease eventually transferred over $11 billion dollars of goods to Soviet Russia—roughly the equivalent of $250 billion today. Those shipments included 400,000 vehicles, 14,000 aircraft, 13,000 tanks, 8,000 tractors, 4.5 million tons of food, and 2.7 million tons of petroleum products, as well as millions of blankets, uniforms, and boots, and 107,000 tons of cotton. While a significant effort on the part of the United States, official Soviet history claims that only 12 percent of airplanes, 10 percent of tanks, and 2 percent of artillery pieces from Lend-Lease were used in the fight. Downplaying the American contributions, Nikolai Voznesky, chairman of Soviet State Planning Committee (Gosplan), reported that Lend-Lease amounted to only 4 percent of Red Army material production.

Izvor ove informacije je zvanican stav The National WW2 Museum , New Orleans , US.

Informacije na Dick i pediji me apsolutno ne zanimaju. Znaci , drzacu se 4 %.

Medjutim, priznajem jednu stvar, da je ta pomoc isporucena, najveci deo u trenutku kada je najvise trebalo i bila je prevaga da se istocni front odrzi nekoliko meseci dok Sovjeti nisu skupili snagu da potisnu naciste nazad na zapad.

Takodje cu da naglasim da od 25 miliona poginulih ljudi, USA nije dala nijednog coveka za istocni front. Tako da je njihova uloga tu 0% , a svi znamo da zivot coveka nema cenu , pa bi bilo posteno da spustimo tu pomoc na manje od 1% , ali necemo da ne bi potomci nacista kmecali ...

Izvinjavam se na mojoj greski koju sam napravio, nekada sam isao u skolu , jako davno i ucio sam dobro, ali godine su to i zaboravio sam. Ne koristim internet za izvor informacija osim kada je to nizno i ne mogu da se setim u kojij knjizi su koji podaci.
Znaci moja ispravka na predhodnu tvrdnju
Je : 4%.

LEND LEASE TO THE SOVIET UNION​

Assisting the Soviet war effort American Lend-Lease eventually transferred over $11 billion dollars of goods to Soviet Russia—roughly the equivalent of $250 billion today. Those shipments included 400,000 vehicles, 14,000 aircraft, 13,000 tanks, 8,000 tractors, 4.5 million tons of food, and 2.7 million tons of petroleum products, as well as millions of blankets, uniforms, and boots, and 107,000 tons of cotton. While a significant effort on the part of the United States, official Soviet history claims that only 12 percent of airplanes, 10 percent of tanks, and 2 percent of artillery pieces from Lend-Lease were used in the fight. Downplaying the American contributions, Nikolai Voznesky, chairman of Soviet State Planning Committee (Gosplan), reported that Lend-Lease amounted to only 4 percent of Red Army material production.

Izvor ove informacije je zvanican stav The National WW2 Museum , New Orleans , US.

Informacije na Dick i pediji me apsolutno ne zanimaju. Znaci , drzacu se 4 %.

Medjutim, priznajem jednu stvar, da je ta pomoc isporucena, najveci deo u trenutku kada je najvise trebalo i bila je prevaga da se istocni front odrzi nekoliko meseci dok Sovjeti nisu skupili snagu da potisnu naciste nazad na zapad.

Takodje cu da naglasim da od 25 miliona poginulih ljudi, USA nije dala nijednog coveka za istocni front. Tako da je njihova uloga tu 0% , a svi znamo da zivot coveka nema cenu , pa bi bilo posteno da spustimo tu pomoc na manje od 1% , ali necemo da ne bi potomci nacista kmecali ...

LEND LEASE 2 z:D

nisi baš nešto čito litetaturu :D
više se oslanjaš na tuđa mišljenja
Takodje cu dodati da su proizveli od 1942 -1945 preko 102 hiljade tenkova, tj, vise od 30 hiljada godisnje , kako bi nadvladali vermaht. USA im je poslala oko 10 hiljada tenkova od kojih je svega 1000 upotrebljeno , a 9 hiljada raskopljeno i pretopljeno u zelezarama, jer su americki bili izuzetno loseg kvaliteta za potrebe istocnog fronta , pa su od njih pravili svoja oklopna vozila i tenkove. Ovo, nemas na internetu, ali bi bilo dobro da odes do neke prave biblioteke i potrazis istorijske knjige , ima ih na hiljade i mogu se naci razne informacije , ali bi morao sve da ih procitas pa nadjes sta ti sve treba...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back