Rat u Ukrajini (35)

Da li će Rusi izbaciti Ukrajince iz Kurske oblasti do kraja ovog dela teme?

• Ukupno glasova
    92
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
1727790340944.png

„Трошкови подршке Украјини су много, много мањи од оних са којима ћемо се суочити ако пустимо Путина да иде по своме“ – Руте.

Питајте Немачку и њену индустрију колики су сада њихови трошкови?🤡

„Потребна је хитна промена курса“: Украјина и Запад морају признати да тренутно губе рат – The Economist

Украјина се суочава са потешкоћама не само на фронту: Русија је уништила велики део електричне мреже, а предстоји зима са могућим нестанком струје од 16 сати. Људи су уморни од рата, а војска има недостатак војника и проблеме са мобилизацијом.

„Зеленски мора бити реалан и преиспитати своје циљеве, иначе ризикује да изгуби подршку Запада и подели украјинско друштво.

Важно је да лидери Украјине и Запада искрено дефинишу шта значи победа и убеде народ да је главни циљ рата очување Украјине као успешне, прозападне демократије“.

...https://x.com/AlexNovi/status/1840503468760736152

GYrICrYXoAAE8Pz

'Situacija je teška' - Rutte nije mogao odgovoriti na novinarski upit

- Jednostavno pitanje. Dobiva li Ukrajina rat protiv Rusije?

- Pa očito Ukrajina ovaj rat vodi u samoobrani. I, kao što znate, apsolutno sam impresioniran onim što Ukrajina radi. Pokazali su hrabrost. Također su pokazali i kreativnost. Oni mogu potisnuti ruske trupe. Kad me pitate kakva je sada situacija na ratištu, očito nije lako. Teško je. S jedne strane, ukrajinska vojska, kao što znate, drži dio Kurske regije na ruskom teritoriju. Ali također vidimo da su ruske trupe ove godine imale ograničene uspjehe na bojnom polju.

„Трошкови подршке Украјини су много, много мањи од оних са којима ћемо се суочити ако пустимо Путина да иде по своме“ – Руте.

„Потребна је хитна промена курса“: Украјина и Запад морају признати да тренутно губе рат – The Economist

Украјина се суочава са потешкоћама не само на фронту: Русија је уништила велики део електричне мреже, а предстоји зима са могућим нестанком струје од 16 сати. Људи су уморни од рата, а војска има недостатак војника и проблеме са мобилизацијом.

„Зеленски мора бити реалан и преиспитати своје циљеве, иначе ризикује да изгуби подршку Запада и подели украјинско друштво.

Важно је да лидери Украјине и Запада искрено дефинишу шта значи победа и убеде народ да је главни циљ рата очување Украјине као успешне, прозападне демократије“.

GYrICrYXoAAE8Pz

Очување Украјине као "успјешне прозападне демократије" је нешто што би преведено на нашки било замрзавање сукоба и даље наоружавање остатка земље за неки каснији рат ! Мислим да је већ касно за тако нешто, да Руси не би пристали, и да то сигурно не зависи од господина Свирамкитомпоклавиру !

GYrICrYXoAAE8Pz
Zašto se Ješama toliko žuri da počnu ww3? Većina Amerikanaca i evropljana NE ŽELI da učestvuje u tom besmislenom ratu. Nije ni čudo što desnica svuda raste...

kako god bilo ugledar je sa ukrajinskog vojnog stanovišta odradio svoje dosta uspješno iako su zakazali drugi sektori...zaporožje pogotovo...inače gledao sam jedan klip od strane ruske vojske gdje su prikazali skoro iskopana hersonska podzemna uporišta stambene objekte koji se protežu četiri kilometra...teš ko je uopće shvatiti dimenzije rata u ex ukrajini...front se proteže 2000 km...

....inače još jedan biser NATO stručnjaka

Novi glavni tajnik NATO-a nije jak u geografiji i matematici

Govoreći na svojoj prvoj tiskovnoj konferenciji, Mark Rutte je izjavio da ako "Rusija pobijedi, ako Putin dobije ono što želi u Ukrajini — dobit će četvrtinu svog teritorija i četvrtinu stanovništva dodatno."

Za referencu: prema posljednjim podacima, Rusija ima 146,4 milijuna stanovnika, dok Ukrajina ima 29 milijuna stanovnika. Omjer veličina Rusije i Ukrajine može se vidjeti na snimci zaslona.
(moja primjedba...ja mislim sa novim teritorijama da rusija ima preko 150 milijuna stanovnika )
Pogledajte prilog 1618959
Rusija sa 160 miliona stanovnika ako okupira Ukrajinu i uspe da vrati izbeglice u Ukrajinu uvecace se za cetvrtinu ili 40 milona stanovnika.

Zašto se Ješama toliko žuri da počnu ww3? Većina Amerikanaca i evropljana NE ŽELI da učestvuje u tom besmislenom ratu. Nije ni čudo što desnica svuda raste...
Niko sem radikalnih Jevreja i ekstremnijih debila iz Stejt departmenta ne želi WW3, niko.

Ne želi ga Pentagon, ne žele ga Rusija, Kina ni Iran, ne želi ga ni EU, ali ovaj ološ je rešen da ga pokrene.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back