Тихи
Starosedelac
- Poruka
- 187.614
У Курск се лако улази али се тешко излази на две ноге
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Top!Kako su naivni, jbt...
Uglavnom izadju bez noguУ Курск се лако улази али се тешко излази на две ноге
У Курск се лако улази али се тешко излази на две ноге
1 cela 2014Opet matematika, nije 11 nego 10
Sad je 2024-a godina
![]()
Plenković se malo povukao.Kada je to u povijesti uspjelo ?
da se razumijemo, ja se slazem sa tobom da je to najbolje opcija za nas. ali realno....nikad nam to nije uspjelo. zbog strateske pozicije.
to znaju najbolje rusi, porusise im mostove i sad ih ukrovermaht loviУ Курск се лако улази али се тешко излази на две ноге
Izlazi se vodoravno sa nogama napred.
Pa kako čoveče ? Kako ? Gde si ti učio matematiku dim te ebo ?1 cela 2014
2 cela 2015
3 cela 2016
4 cela 2017
5 cela 2018
6 cela 2019
7 cela 2020
8 cela 2021
9 cela 2022
10 cela 2023
11 cela 2024
znam. buni te sto imas samo 10 prstiju a moras brojat 11
![]()
Veliki udeo u budzetu je mesetarenje na berzi. Ja tebi orodam firmu za 100 milijardi, ti je preprodas dugome za 150 milijardi i taj trevi je proda za 200 milijardi posle 2 meseca. Eo promet je 450 milijardi i to ulazi u BDP. I tu nastaje problem kada ta cifra posle 12 meseci bude par triliona i vise dolara. Kao sto si rekao 0 ekonomska moc . Presioanje iz supljeg u prazno. Lepo kaze Tramp, bez dolara kao svetaka valuta mi smo zemlja 3 sveta. To znaci da im standard nije kao sto se prica. To je sve ilizijaJa osobno smatram da je BDP los ekonomski pokazatelj. da objasnim zasto:
Ako uzmes dva radnika i jedan otkopava rupu a drugi ide za njim i zatrpava rupu tvoj BDP raste (jer place, rad i tako). ali korisnost je 0. jer rupa je otkopana i onda zakopana. znaci, nemas nista od toga. A to broji BDP.
Sto se tice cijena operme navesti cu primjer. americka vojska je placala cekic 150$. u isto vrijeme je tak cekic u home depotu (nesto kao bauhaus) kostao 20 $. razlika je bila u tome sto je cekic u americkoj armiji imao na sebi znak americke armije.
u americkoj armiji postoji korupcija. oni to zovu (revolving door - The metaphor of a revolving door has been used to describe people switching jobs, from working as lawmakers, to being lobbyists, and vice versa. https://en.wikipedia.org/wiki/Revolving_door_(politics) znaci, ljudi koji su generali (naprimjer) nakon sto odu u penziju pocnu raditi za nabavljace vojne opreme (tipa, boeing). i naravno dobiju puno vecu placu tamo.
Tako da 1,5 triliona dolara budzet ne znaci puno. pitanje je sto radi. a problem je sto se pokazalo da NATO oruzje ne radi. Ne samo da ne radi dobro..ne radi nikako. i to je sada ocito "cijelom svijetu". sto ce dovesti da daljnjih problema.
A ruski vojni budet je puno veci od 100 miljardi dolara. jer naprimjer United Aircraft Corporation (UAC) (proizvode suhoj avione) je u vlasnistvu drzave. i njihova cijena za suhoj i komercijalna cijena nisu iste....
Znaci, SAD (NATO) placaju vise od komercijalne cijene a ruska armija placa manje od komercijalne cijene. i zato je tolika razlika. ali proizvesti metak (ili granatu) je jednako i u SAD i u rusiji. ista kolicina materijala, ista kolicina rada....samo je cijena (krajnja) razlicita. ali granata je granata.
Preračunao se.
11 godina, skoro 16Opet matematika, nije 11 nego 10
Sad je 2024-a godina
![]()
Rat će potrajati...Koje su tvoje procene?
То је наша "Бисер бојна"!Da on što razumije ne bi pisao o haubici koja se gura u zrakomlat.
Бајден је "мртав", живио нови Бајден?
A pazi konjine koje ga guraju u kombi.ps. mene samo čudi da ukrowermaht nikad nije osudio ovako nešto, znači briga njih i za usra inu i za njihove živote.
"Rusi gube teritorij"Usporedbuvaj koliko voliš
![]()