Rat u Ukrajini (34)

Da li uskoro sledi direktan sukob između Rusije i NATO?

• Ukupno glasova
    79
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To ćemo još vidjeti, da bi bili išutani s tog teritorija, najprije moraju biti zaustavljeni. Rusi trenutno dovlače rezerve, grade obrambene linije, skoncentrirani su na to da ih zaustave a ne izbace. Kako god, šteta je rusima već napravljena, ne toliko u broju uništene tehnike i ljudi koliko uništene infrastrukture.
Ma čim su Čečeni došli to je gotova stvar. Svi znamo kakvi su oni.

Ako Rusi tvrde da su uništili stotine transportera, desetke haubica i topova te bacača raketa, a svejedno ih ne mogu zaustaviti, onda to nije nekakva diverzija nego dugoročno zauzimanje teritorija. Osim što su im zakomplicirali situaciju glede infrastrukture, tu je i psihološki učinak na strani Ukrajinaca, deseci tisuća izbjeglica, a Putin obećao Rusima da neće osjetiti rat, plus sad postoji strah da će Ukrajinci slično izvesti na nekom drugom pravcu prema Rusiji, pa moraju dovlačiti snage i tamo gdje treba i gdje ne treba.
Pokušaj dugoročnog zauzimanja teritorija, neuspešan.

Оно што се после скоро 3 године може закључити је да Запад у извиђачком и обавештајном погледу Русима константно уши заврће.

Руси не могу да изведу никакав продор у дубину, јер не могу да изведу концентрацију снага а да их ови не примете. О неким ситнијим операцијама, на пример обарањима два Беријев Авакса да не говоримо.

Са друге стране, ово је Украјинцима трећи или четврти пут да направе брзе продоре, јер очигледно имају информације где је мекано, где су шупљине у руској одбрани, и где нема резерви да се супротставе продору. И припреме изведу да их Руси не примете, или не процене стварни ниво опасности.

Ово код Курска је у трећој години рата блам за Русе, може да прича ко шта хоће. Решиће то Руси, али блам је блам. О губитку живота да не говоримо.

Интересантно, добро обавештени "стручњаци" месецима говоре о десетинама хиљада (неки и о стотинама хиљада) руских војника у резерви код Курска и Белгорода, који само чекају да упадну у Украјину. Кад оно...Украјинци у Русију, а Руси довлаче трупе из Украјине да зачепе продор...резерви никс...
Rusi su dve nedelje unapred znali da će doći do proboja.

Наравно да ово био завршни чин, дај да мало нападнемо Русе у Русији ако већ не можемо зауставити пропаст фронта у Донбасу.
Пре пар мјесеци су кукали на сва звона како им треба додатних људи а немају.Скуцкају 10000 и пошаљу у самоубилачку мисију без јасног циља.Генијално нема шта...
41000

Nzm za blagostanje ali su bili mnogo bogatiji od exYU: sve price koje si čuo se svode na to da je pri kraju bitisanja exYU bilo moguće kupiti dolare na crnom tržištu i da je tamo zbog ‘fiskalnih mera’ iz pilotičkih pobuda dolar bio ozbiljno precenjen, kao npr pre 20-tak godina na Jamajci, pa se par godina svako iz U.S of A tamo osećao kao milioner, onda se promenila vlast, novi propisi i sve živo odjednom poskupelo pa ljudi zahebali da idu kao pre…
Lično sam video koja su beda osamdesetih bili i Mađari i Čehoslovaci. Sećam se da su plate na Tatrama u hotelu u kom smo bili bile 150-200DM - tri puta manje nego kod nad. Trebalo je doživeti trenutke kad dođe vest u lokalnu robnu kuću da su stigli Jugosloveni, a prodavci sklanjaju sve skuplje artikle jer će biti poupovani - a druge neće dobiti. U planskoj privredi je važlo pravilo da se proizvede određena količina artikala po limitiranoj ceni-jer je neko na vrhu tako procenio. 100 maraka je bio podvig potrošiti za 10 dana u Mađarskoj krajem osamdesetih.
Svako mesto u Vojvodini je 1990/91 bilo preplavljeno Ukrajinkama/Ruskinjama/Moldavkama koje su najstariji zanat obavljale za jednu ili dve "črvene" - u današnjim parama ispod hiljadu dinara.
Meni je zanimljivo da su već stasale generacije koje misle da su trenutni odnosi u platama u centralnoj i istočnoj Evropi bili isti i pre 35 godina

„У протекла 24 часа, на подручју Мартиновке и Сужанског правца, специјалци Ахмат, заједно са борцима 2. бригаде специјалних снага и снагама за специјалне операције Министарства одбране Русије, уништили су: 1 тенк. . , 7 јединица БТР-БМП, 13 борбених оклопних возила (различитих марки и произвођача), 1 камион, 1 минибус, 9 пикапа и топ Д-30.

Лов је био успешан.

Надам се да су Зеленски и његова банда схватили неуспех свог блицкрига. Наши момци су спремни да неуморно раде како би то постигли и без оброка и одмора. А ови резултати су само од нас. Замислите колико је бандера спаљено у целом сектору Курск?

Никада у целој Специјалној војној операцији нисмо имали толики број уништених непријатеља у једном дану. Срећом, непријатељи не седе у рупама из којих смо морали да их извлачимо једну по једну. одлучили су да убрзају до потпуног уништења. Обор за свиње се наставља док се потпуно не заврши.

Мирис пржене хране је и даље свуда! 😂 "

- Генерал-мајор Апти Алаудинов

Командант специјалних снага Ахмат, заменик начелника Главне војно-политичке управе Оружаних снага Руске Федерације

GUwGuHuW4AAuCoP
Ja ima da uradim sliku tog čoveka ako ovako nastavi. U centru Sveti Jovan, s leve strane Tito i s druge strane Alaudinov.

Ne moze on nista da ri kaze, nema on pojma. Ima moj post , pre prvog ulaska Ruske vojske u Bahmut i pre pocetka prvih borbi za grad gde sam napisao da je Bahmut izuzetno utvrdjen sa celim podzemnim gradom ispod povrsine i koji ce biti izuzetno tesko osvojiti. Tada sam vec naglasio da Bahmut koliko god tezak da bude za osvajanje , nije nista naspram onoga sta ide posle Casov Jar na brdu sa bunkerima ukopanim u stenu. To je najutvrdjenija tacka u celoj evropi, jer te stene u kojima se nalaze bunkeri ne mogu da probiju ni bunkerbusteri. Jos tada sam rekao da je najbolje da se taj grad okruzi, izoluje i da se onda sprovede velika, masivna akcija nalivanja betona preko svega i zive zakopati sve koji se nalaze unutra. Zato Ukrajinci guraju sve sto imaju tu, jer posle njega nema vise nista. Samo ravnica bez zaklona.
Ovaj ocajnicki potez koji su uradili u Kursku je medju zadnjim trzajima da nesto promene, ali sada je kasno za to. U buducnosti koliko imam informacije i koje ce verovatno biti dostupne i na mnogobrojnim kanalima u nekoj daljoj buducnosti ukrajina ce pribeci jos jednom potezu koji ce biti mnogo opasniji ne samo za rusiju vec i za ceo svet, a to je miniranje nuklearnih elektrana i postavljanje nekoliko prljavih bombi i to ce biti ulog sa kojim ce pretiti ne samo Rusiji vec celom svetu. Interesuje me kako ce se postaviti NAFO drzavice na sve to, jer ce to biti trenutak kada ce shvatiti da se nacisticki rezim u Ukrajini otrgao kontroli.
Imaju fore da završe do jeseni, pa da se Putin zadovolji samo da Rusija ostane u svojim legalnim granicama od 30.9.2022.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back