Rat u Ukrajini (34)

Da li uskoro sledi direktan sukob između Rusije i NATO?

• Ukupno glasova
    79
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mislim da se putin previše napio njemačke vode i da je peviše živio među neslavenima a da je previše drugovao sa ukrajincima i ne samo on ...nikada neću zaboraviti situaciju...rat traje godinu dana a gradonačelnik st petersburga postavio ukrajinsku zastavu na banderu ispred neke palate u kojoj se odvijao neki međunarodni susret...momak skočio preko ograde strgao zastavu a ruski policajac za njim...a poseban je slučaj danas kada oligarh židovskih korjena deripaska kojeg je putin svojevoljno slomio preko koljena danas olajava rusiju kao ruski predstavnik na nekom međunarodnom kongresu

:think:

Највећи губици украјинске војне технике од почетка Специјалне операције​

Оружане снаге Украјине су у току последња 24 сата у Мартиновки и у Курској области изгубиле 34 јединице технике и велики број војника, изјавио је командант специјалних снага „Ахмат“, генерал мајор Апти Алаудинов који се налази у Курској области.​

Како је истакао, то су највећи дневни губици дневни противника за све време специјалне војне операције.

„Руске снаге су уништиле један тенк, седам јединица оклопних транспортера-борбених возила пешадије, 13 јединица борбених оклопних возила (различитих марки и произвођача), једно теретно возило, један минибус, девет пикапова, топ Д-30 и за крај станицу за електронско извиђање ‘пластун’ и огроман број фашиста“, написао је Алаудинов на Телеграму.
ali zato i najveci uspesi, oslobodjeno preko 1200 cetvornih kilometara kurskog regiona i zajedno sa stotinak naselja pripojene majci Ukrajini

Већ годинама на форуму лечиш трауме од губитка земље (уз све најцрње о Србији) па страха од црнаца на послу итд и било ме те жао док сам поштовао ратно искуство.

Ово ликовање ти већ изгледа као хронична психоза пошто пребацивање елитних јединица са главног фронта и жртвовање за упад (не пробој) у празну и стратешки безначајну територију називаш маневрисањем.

Маневрисање значи продор ради опкољавања, пресецања комуникација итд а не неодржив упад без могућности резултата на штету распореда и стратегију непријатеља.
Ово је само прескуп, можда и фаталан, мародерски поход.
поред свих дронова, сателита, пзда материна, Руси тотално закажу да уоче неколико бригада
немој кривити мене

I pored toliko upozorenja od lokalnih ljudi.
и како налазити оправдања за то?
ајде да је у питању пар чета и водова а не пар бригада

веле људи са терена да Укри јуришају ко Руси у фебруару 2022., иду на све или ништа па шта буде
да ли ће проћи као Руси видићемо и то

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back