Rat u Ukrajini (34)

Da li uskoro sledi direktan sukob između Rusije i NATO?

• Ukupno glasova
    79
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Istina je da ''neokomunuizam'' (kojeg odavno nema) nije išao prema granicama NATO ''obrambenog'' saveza, nego je bilo upravo obratno, kao i da su isprovocirali ovaj sukob.
Rade oni odavno na tome, na destabilizaciji postsovjetskih država koje graniče sa RF - Gruzija, Belorusija, sad Jermenija, Moldavija........
Samo slepac ne vidi
Ne uzbudjuj se zezao sam se, krenuli u Ukrajinu sto je dovoljno za alarm.

https://lat.sputnikportal.rs/202407...ericke-ambasade-u-moskvi-foto-1175057072.html
1721393348682.png

iskreno ja sam mislio da će ukrajina da se raspadne 2022 kad su je iznenada napali rusi sa preko 500.000 vojnika, i kad su ruski tenkovi došli na 10 kilometara od centra kijeva, crnomorska flota kontrolisala ceo pomorski saobraćaj, divizija specijalaca izvršila desant na kijevski aerodrom a nebo nad ukrajinom bilo prepuno ruskih helikoptera, bombardera i lovaca
ali od kada su se ukrajinci herojski odupreli, porazili i odbacili ruske armije od kijeva i drugih teritorija, potopili crnomorsku flotu, očistili nebo od ruskih zrakoplova, počeli da udaraju raketama i dronovima po ciljevima u rusiji... uverio sam se kao i ceo slobodarski svet, da će rusija izgubiti ovaj rat
Ukrajina se raspala 2014. Ovo što danas glumi Ukrajinu su sljednici Viki Nuland i skupina G7.

Kakav gap? Nije cijena energije jedini faktor koji se odrazava na standard. To je samo jedan od faktora.
Na cijene energenata uveliko utječe geopolitika.

Malo veći povjetarac na Bliskom istoku i odmah cijene skaču u nebo.

Industrijska proizvodnja ne može se bazirati na blagoj zimi i državno reguliranoj potrošnji po preporučenim stupnjevima grijanja prostorija u kućanstvima i broju tuširanja njenih stanovnika.

Cijena energenata bitani je faktor u svakom proizvodu i usluzi baš zbog te nepredvidivosti, a trasnport iste ozbiljan trošak.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back