Rat u Ukrajini (34)

Da li uskoro sledi direktan sukob između Rusije i NATO?

• Ukupno glasova
    79
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na periferiji Sudze su borbe i nisu jos uspeli da udju u grad. Novinari na terenu su bili u gradu kao i jos nekim mestima gde su navodno ukrajinci i nema ih tamo kao sto tvrde …
ne znam ja to, ja samo vidim da ovi kace slike, i snimke unistavanja, a ovi sto rade geolokacije kazu to jeste ta selendra

ali to me ne brine, to su ionako sve kurtonske vukojebine, nego gde je raspala ruska armija dok NATO prodire

jel su uzeli godisnji, pa se vracaju 31 avgusta?

Kursk
Otiš'o kod Bandere gologlav

GUmnt3EWsAAv0v6
GUmylb2X0AASnLj
Opet SS oznaka?! I treba da ih peglaju do kraja,dokle god postoji i jedan da voli ovo zlo.

Dobar deo Evrope čini teritorija Rusije.Ukrajina je u Evropi takođe.Šta si hteo da kažeš?
Pa to i jeste uzrok celog ovog rata: šta "neko", a pitam se ko li je taj neko i kome to odgovara, zabija klin između Rusije i Evrope. "Neko" je svatio da se izgradnjom severnog toka Rusija malo previše približila Nemačkoj, kao vodećoj ekonomskoj sili u Evropi i uvideo da ako se spoje nemački know-how sa ruskim resursima i potencijalima, da će on, taj "neko", da bude izbačen iz Evrope a posebno Nemačke gde je taj "neko" od '45 u funkciji kolonijalnog upravnika.
Pa je taj neko našo budale, a njih uvek ima kolko oćeš, i s jedne i s druge strane ukrajinsko- ruske granice i bacio im kost da se pobiju. "Neko" je dobro to iskalkulisao da će lakše da izmanipuliše Slovene da se međusobno pobiju nego nekakve Šveđane ili Fince.
I sad imamo to šta imamo, mrtve Slovene s obe strane, Nemačku a time i Evropu čija ekonomija pokazuje simptome sistemske bolesti isto kao i ruska i štetu koja se meri u milijardama.
Jako dobro i dalekovidno i za Rusiju i za Ukrajinu a bogami i za Evropu.

STRUČNJAK:
natjerala je rusko društvo da drugačije sagleda situaciju i umjesto panike ojačala pravednu želju da se slomi neprijatelj i prekine prijetnja s njegove strane.
Po mom mišljenju, neprijatelj je napravio veliku grešku.
Odabrani pravac s vojnog gledišta bio je optimalan: tamo gdje se vode stalne borbe, linija bojišnice je zacementirana i teško se probiti. Ali to djeluje i protiv neprijatelja: ako se ne uspije konsolidirati i stvoriti ešaloniranu obranu, bit će mu nemoguće zadržati mostobran. Kakav je onda učinak te "akcije"? Što su postigli? Jesu li pokazali da je Rusija ranjiva? Skupljanje šake u određenom području koje nije uključeno u borbena djelovanja i guranje, gubitak ljudstva i tehnike - to nije čudo i ne ukazuje na stvarni potencijal. Realni potencijal odavno je izračunat i uzet u obzir. Hoće li to podići moral onih jedinica koje trpe naš pritisak? Čisto sumnjam u to... Ali to je natjeralo rusko društvo da drugačije pogleda na situaciju, a umjesto panike ojačalo je pravednu želju da se slomi neprijatelj i prekine prijetnja s njegove strane.

Lukašenko: Ukrajinske oružane snage prekršile su svakakva pravila ponašanja i narušile zračni prostor Bjelorusije!

Uništeno do 10 jurišnih bespilotnih letjelica iz Ukrajine nad teritorijem Bjelorusije!

Ovo se zove: kad ste se dogovorili s banderovskim ološem i povukli vojsku s granice🤦‍♀️i što se dogodilo?!

Konjica je ovde! Čini se da je igra gotova za poslednji očajnički uzdah Zelenskog, bitka kod Kurska sada je prava:
ma kakva bitka...ljudi moji toliko ste uske pameti kao žabe iz bunara...naše današnje shvačanje stvarnosti uopće ne može zamisliti obim bitke kod kurska 1943....samo da podsjetima...vojnog materija i ljudstva bilo je više u jednoj bitki nego obostranih vojnih efektiva na čitavom zapadnom frontu 1944 i 45.
...a ovo danas?
...ljudi moji da je putin poslao svakog trečeg policajca iz moskve oni bi ovo raščistili i došli bi do sumija ako ne bi i ušli u njega......
...

Na ruskom se Kursk piše Курск, na ukrajinskom - Курськ
Ta tabla je u Ukrajini
Украјинска јединица отишла је 3 км у Белгородску област, село Пороз и направила видео. Приоритет АФУ се померио са одбране Донбаса на инфилтрирање на руске територије

Poslednja izmena od moderatora:
Kurski pravac: odbijanje ofanzive Oružanih snaga Ukrajine i oslobađanje Martinovka
šta je poznato u 12:00 10.08.2024

U pograničnim oblastima Kurske oblasti ostaje napeta situacija: ukrajinske formacije su sinoć pokušale da prošire zonu kontrole i prešle u ofanzivu. Istovremeno su nastavili da privlače dodatne snage u okupirani deo regiona.

🔻U Sudžanskom okrugu, jedinice Oružanih snaga Ukrajine i dalje drže zapadna predgrađa Sudže, centar naselja u „sivoj zoni“ – neprijateljske DRG s vremena na vreme vrše napade, ali ne mogu da dobiju uporište. Istočne periferije grada su pod kontrolom ruskih trupa.

▪Na južnom frontu, ukrajinske formacije su ponovo pokušale da zauzmu Plehovo: ujutru je neprijatelj stigao do zapadne periferije sela, ali se tokom vatre iz streljačkog oružja i artiljerije povukao na desnu obalu reke Psel.

▪Severoistočno od Sudže jedinice Oružanih snaga Rusije oslobodile su Martinovku nakon predstojeće bitke - kontrola Oružanih snaga Ukrajine nad selom im je omogućila da postave zasede na autoputu 38K-004, što je sprečilo i evakuaciju preostalih stanovnika. u Sudži i uspostavljanje zaliha za grad.

🔻U okrugu Korenevski ukrajinske formacije su pokušale ofanzivu u gluvo doba noći, pokušavajući da prošire zonu kontrole. Neprijatelj je najpre napredovao desetak jedinica oklopnih vozila u pravcu Koreneva, ali je neprijateljska grupa koja je napredovala brzo otkrivena i raspršena koncentrisanom artiljerijskom vatrom.

▪Kasnije su ukrajinske jedinice krenule ka Lgovu iz pravca Male Loknje, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, u sastavu grupe do 15 oklopnih vozila, uključujući pet tenkova i dva borbena vozila pešadije M2A2 Bredli. Jugoistočno od sela Kaučuk, oklopna grupa je došla pod artiljerijsku vatru i zaustavila ofanzivu, povlačeći se na prvobitne položaje.

▪Na istoku se nastavljaju borbe na liniji Rusko Porečnoe - Čerkasi Porečnoe: prema nekim izveštajima, od juče, tokom borbi, Oružane snage Ukrajine su u ovoj oblasti izgubile najmanje tri jedinice oklopnih vozila: dva oklopna transportera i jedan tenk.

ne znam ja to, ja samo vidim da ovi kace slike, i snimke unistavanja, a ovi sto rade geolokacije kazu to jeste ta selendra

ali to me ne brine, to su ionako sve kurtonske vukojebine, nego gde je raspala ruska armija dok NATO prodire

jel su uzeli godisnji, pa se vracaju 31 avgusta?
Lako vam je da pucate po trudnicama, ali kada je stigla vojska krenula je pušika i bezanija…

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back