Watchman
Buduća legenda
- Poruka
- 42.708
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To je potpuno nebitno. Rusi su u konacnici porazeni i izgubili taj teritoriji.Da ne budem dosadan.Voleo bih da mi priložiš neku mapu,neki dokument,da vidim konkretno od kojih je to teritorija nastala Ukrajina,gde je bila(u kojim oblastima) kolika je bila,čije su to teritorije.
Rusko oruzje absolutno dominira nad americkim.
Bolna saznanja za Amerikance u ratu u Ukrajini
Rusi su u rekordnom vremenu elektronickim protumjerama skoro u potpunosti uspjeli onemoguciti precizno GPS navodjeno zapadno oruzje.
Ukrajinci su davno prestali koristiti precizne granate Excalibur
Koji princip?Perice, Ukrajina je u ovoj priči nevažna, važan je princip koji se brani, i taj princip će se braniti i po cijenu svjetskog rata, jer ako se taj princip ne obrani opet će doći do svjetskog rata, tako da je zapravo svejedno![]()
Oće li posada sad da zaduži drugi tenk?
Ovo je otprilike relevantno kao ovaj youtube clipRusko oruzje absolutno dominira nad americkim.
Bolna saznanja za Amerikance u ratu u Ukrajini
Rusi su u rekordnom vremenu elektronickim protumjerama skoro u potpunosti uspjeli onemoguciti precizno GPS navodjeno zapadno oruzje.
Ukrajinci su davno prestali koristiti precizne granate Excalibur
Nisu,zato ti i tražim da mi priložiš neki dokument o Ukrajinskim teritorijama.To je potpuno nebitno. Rusi su u konacnici porazeni i izgubili taj teritoriji.
Naravno da je potpuno irelevantno, sta se desavalo. Isto kao sto je Rusila dobila Kalinjingradsku regiju, Juzni Sahalin i Kurilske otoke iako su zajednicke snage sovjestkih republika porazile sile osovine. Isti princip sirenja kao na tvojoj smijesnoj karti.Nisu,zato ti i tražim da mi priložiš neki dokument o Ukrajinskim teritorijama.
Naravno da su bili porazeni.Da nisu, mogli su napraviti i centralisticku komunisticku drzavu. Isto kao sto su i Britanci bili porazeni u Indiji 1947 iako nisu izgubili rat.
U svakom slucaju Boljsevici su bili primorani da izvrse decentralizaciju tako sto ce neruskim narodima dati autonomiju u vidu njihovih republika. Tim potezom je izvrsena podjela i krnja ruska SFR od tada nema jurisdikciju na tim podrucjima Ukrajine. SSSR da, ali kao sto sam ti spomenuo SSSR je naravno zajednicka drzava a ne Rusija kao sto ti to interpretiras.
Nakon raspada SSSR Ukrajinci proglasavaju nezavisnost.
Da ne budem dosadan.Voleo bih da mi priložiš neku mapu,neki dokument,da vidim konkretno od kojih je to teritorija nastala Ukrajina,gde je bila(u kojim oblastima) kolika je bila,čije su to teritorije.
Nije bas tako. Bilo je vise zaracenih strana. Ruski boljsevici su bili podpomognuti ukrajinski komunistima.Evo očiglednog primera kako trovanje revizionističkom istorijom porazno utiče na mentalno zdravlje pojedinca.
Imamo pred sobom lep primer polupanog čoveka koji ima ozbiljnu konfuziju u glavi i hronični problem sa deluzijama.
Istine radi, što svako može lako proveriti:
1) U tzv. Ukrajinskom ratu za nezavisnost pobedili su BOLJŠEVICI a poražene su ukrajinske nacinalne vojske kojima su pomagali Poljaci i Nemci (sve sličnosti su namerne)
2) Formirana je USSR koja je uključivala republike Rusiju,Belorusiju i Transkavkaziju
3) Belorusija i Transkavkazija nisu ratovale za nezavisnost pa su ipak formirane kao republike
Ili da prevedemo na naše područje
- U WW2 su pobedili partizani
- Formirali su FNRJ sa 6 republika
- jedna od njih je i republika Hrvatska
Ovo što tvrdi grešni @JazzPiano je potpuno isto kao da kaže
"Partizani su poraženi u WW2, pobedile su ustaše i zato su komunisti morali da se naprave FNRJ kao zajednicu republika a ne neku unitarnu zemlju. Samim tim ustaše su izborile nezavisnost za Hrvatsku"
Verujem da razumete svi koliko je ovo imbecilno i da ste, kao i ja, ozbiljno zabrinuti za mentalno zdravlje kolege JazzPiano
Kad imperija propadne, susedne sile nastoje da podstaknu regionalizme i nacionalizme kako bi što više oslabile protivnika. Obrazac viđen mnogo puta.Za početak kreni od Wiki, interesantan je to period o kome se malo zna
https://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_War_of_Independence
Nije bas tako. Bilo je vise zaracenih strana. Ruski boljsevici su bili podpomognuti ukrajinski komunistima.
Ali analogija ti je donekle dobra, samo u ovom scenariju nisu ustase pobijedile partizane nego su hrvatski partizani pobijedili srpsku monarhisticku opciju. I kao rezultat toga je nastalo novo uredjenje zemlje. Tito je znao da ce komunisticka vlast teze opstati ako se i pored klasnih neprijatelja budu morali boriti i protiv seperatista. Slicno razmisljanje je i imao Lenjin.
Dakle to je ta pobjeda ukrajinskog naroda nad Rusima koju spominjem.