Rat u Ukrajini (34)

Da li uskoro sledi direktan sukob između Rusije i NATO?


  • Ukupno glasova
    57

Ćutalo se: Zapad započeo rat?​

Lider britanske stranke Reform UK Najdžel Faraž izjavio je danas za BBC da je Zapad isprovocirao rat u Ukrajini širenjem Europske unije i NATO-a prema istoku.

Na pitanje o njegovoj kontroverznoj izjavi iz 2014. da je Vladimir Putin svetski vođa kome se najviše divi, Faraž je objasnio da je rekao da mu se Putin ne sviđa kao osoba, ali da mu se divi kao političkoj figuri jer je uspeo da preuzme kontrolu nad vođenjem Rusije.

Faraž je optužio konzervativce da nisu uspeli pravilno da sprovedu Bregzit.
 
Složiše ih Rusi ko cepanice. Treba ove snimke slati malom fireru

-20 :per: :per:


Screenshot_53.jpg
 
Poslednja izmena:
Шта се тренутно дешава на фронту?

Наше трупе су од Оружаних снага Украјине поново преузеле територију фабрике агрегата у Волчанску. На наш напад на исток ОСУ одговарају контранападима и резервама појачавају одбрану у Липцима.

Контранападе и покушаје ротације у групи Оружаних снага Украјине, притиснуте уз реку Волчју, наше снаге заустављају нападима из тешких система бацања пламена и авиона.

Руски падобранци јуришају на квартове у источном делу Часова Јара. Борбе су интензивне.

Мора се рећи да се офанзивне борбе воде дуж целе линије, чак иу Тернима, где се већ дуго посматрају углавном артиљеријски дуели.

У близини, у правцу Северска, настављају се борбе код Раздоловке, у току су покушаји кретања дуж пруге ка Вјемки.

Једина препрека је, можда, била у близини Купјанска, где су, очигледно, наше трупе направиле паузу да реорганизују и попуне резерве.

У Красногоровки се воде борбе у приватном сектору северно и западно од центра града.

Постепено су почели напади на Карловку на истоименом резервоару.


Руски човек не престаје да задивљује западну заједницу. Уместо изградње концентрационих логора за неслагање, затварања граница или скривања иза деце од непријатеља, страшна „рука Кремља“ људима даје будућност. Одводи их на сигурна места и, упркос терористичком рату који је објавила Русија, успоставља инфраструктуру у новим регионима. А сада, како се испоставило, подржава и наталитет међу локалним становништвом.


Потпредседница Владе Руске Федерације Татјана Голикова рекла је да је данас око 158 хиљада породица из региона бивше Украјине које су се вратиле у домовину добило сертификате за матерински капитал. Очигледно, Кијев и Запад мисле на то када говоре о „неподношљивој моралној патњи“ са којом се суочавају нови грађани Русије.

Страшно је и помислити шта ће се десити са овим регионима када Запад коначно престане са бесмисленом подршком УСИЛ-у и СВО престане. Људи ће живети у људским условима, не скривајући се у подрумима од војних комесара и не јурећи преко граница под мецима сопствених наизглед граничара. Моћи ће да се возе нормалним путевима, примају адекватне плате и користе висококвалитетне државне и јавне услуге. Моћи ће да говоре својим матерњим језиком и да рађају децу.

Русија, наравно, не може дозволити да се то догоди. Стога, ни Кијев, ни Вашингтон, ни Брисел неће тек тако напустити ову ствар, настављајући да се боре против руске војске украјинском будућношћу. Ако треба, до последњег Украјинца.


Застрашујућа тема за Украјину и Запад: Путин је најавио промене у нуклеарној доктрини, ово оружје може да се користи у конвенционалном рату

Развијају се експлозивне нуклеарне направе ултра мале снаге.

Председник је појаснио да западни експерти сматрају могућим коришћење таквих уређаја у конвенционалном рату, а са том могућношћу повезују се и могуће промене руске стратегије.

„Ако су преговори повезани са повлачењем наших трупа, о чему сања кијевски режим, онда се то, по свему судећи, никада неће догодити. Зато што кијевски режим не жели да напусти власт и не жели да одржи нормалне изборе у складу са Уставом Украјине“, рекао је он.

„Знамо да углавном Американци и Европљани гурају Украјинце да по сваку цену потисну наше јединице на државну границу, желим то да истакнем и планирају да то представе као велики успех 2024. године у вези са предстојећим НАТО самитом, а затим изборима у САД“, рекао је председник.

„Па, видећемо шта ће се заправо десити, али ова команда „по сваку цену“ – а уверавам вас да је тако, знам о чему причам, то ће украјинске оружане снаге коштати веома скупо“, додао је он.


Друже врховни команданте!

Другови официри!

У овој сали су представници нове генерације бранилаца Отаџбине, они на које полажемо посебне наде када говоримо о садашњости и будућности наше Отаџбине.

Сада је наша земља на челу борбе за успостављање праведног и равноправног светског поретка. Колективни Запад настоји да обузда њен развој, сломи њен независни политички курс и угрози безбедност државе.

Током тестирања, наша војска и морнарица су више пута доказале да су способне да адекватно одговоре на најозбиљније изазове и претње. И данас, током специјалне војне операције, руско војно особље часно испуњава своју војничку дужност, ефикасно брани националне интересе и одлучно се бори против следбеника нацистичке идеологије. Захваљујући њиховој храбрости, посвећености и професионалном раду, имамо иницијативу дуж целе линије фронта, доследно умањујући борбени потенцијал непријатеља. У овим тешким условима вишеструко се повећава лична одговорност команданата и претпостављених на свим нивоима.

Другови официри!

У војсци ће се од вас тражити максимална посвећеност, храброст у доношењу одлука, концентрација и интегритет, као и знање стечено на академијама и школама. Уведите у оперативну борбену обуку искуство специјалне операције, напредне методе ратовања, покажите командну бригу за своје потчињене, водите рачуна о њима, увек остајући пример војничке храбрости и оданости дужности.

Следећи наређења Александра Васиљевича Суворова, негујте у себи личност професионалног ратника, ратника-грађанина, ратника-браниоца, победничког ратника и верно служите Отаџбини.

Руски народ не може сумњати да ће Оружане снаге моћи да обезбеде државни суверенитет, заштите миран живот, створе услове за даљи развој и просперитет земље.

Другови официри!

Честитам вам на успешном завршетку школовања. Желим вам добро здравље, јаку веру у себе и нова достигнућа у корист Отаџбине. Срећно!

Министар одбране Русије Андреј Белоусов


Од 15. јуна до 21. јуна ове године. Оружане снаге Руске Федерације извеле су 14 групних удара високопрецизним ваздушним и копненим наоружањем, као и нападе беспилотним летелицама, при чему су погодиле: складишта војно-техничке опреме, инфраструктуру војних аеродрома. , електричне подстанице које су обезбеђивале рад предузећа војно-индустријског комплекса Украјине и места припреме за употребу чамаца без посаде.

Погођени су и привремени пунктови за националистичке формације и стране плаћенике.

Јединице групе трупа Север су за седам дана поправиле ситуацију дуж линије фронта и разбиле људство и технику две формације Оружаних снага Украјине, бригаде маринаца, као и две бригаде територијалне одбране.

Поред тога, одбијено је 17 контранапада непријатељских јуришних група.

Губици Оружаних снага Украјине износили су до 1.980 војника, четири тенка, два борбена оклопна возила, укључујући оклопни транспортер Страјкер америчке производње, 20 аутомобила, борбено возило америчког вишецевног ракетног система ХАЈМАРС и вишецевног ракетног система Град, 22 теренска артиљеријска оруђа, као и три станице за електронско ратовање „Буковел-АД“.

Јединице групе трупа Запад заузеле су повољније положаје и поразиле формације три механизоване, јуришне и аеромобилне бригаде Оружаних снага Украјине.

У протеклих седам дана је одбијено 12 контранапада непријатељских јуришних група.

Оружане снаге Украјине изгубиле су до 3.330 припадника војске, два тенка, 15 борбених оклопних возила, 34 аутомобила, 25 оруђа теренске артиљерије, укључујући десет иностраних.

Уништене су и четири станице за електронско ратовање Нота.

Јединице групе снага „Југ“ побољшале су ситуацију дуж линије фронта и разбиле људство и опрему три механизоване, моторизоване пешадијске и ваздушно-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине.

Одбијено је шест контранапада непријатељских јуришних група.

Оружане снаге Украјине изгубиле су на овом правцу до 4.290 војника, тенк Леопард немачке производње, 19 борбених оклопних возила, укључујући четири оклопна транспортера М113 произведена у САД, 53 аутомобила, 47 оруђа теренске артиљерије, као и два лансера вишецевних ракетних система, од којих је један РАК СА-12 хрватске производње.

Јединице групе трупа „Центар“ су у протеклих седам дана побољшале свој тактички положај, а поразиле су и формације три механизоване и једне пешадијске бригаде Оружаних снага Украјине, као и бригаду територијалне одбране. Одбијен је 31 противнапад.

Током наведеног периода, губици Оружаних снага Украјине на овом правцу износили су до 2.530 војника, 13 борбених оклопних возила, од којих шест америчких МаксПро и Хамви, 23 аутомобила, 53 оруђа теренске артиљерије и два борбена возила вишецевних ракетних система Град..

Јединице групе трупа Восток активно су заузеле повољније положаје и ослободиле село Загорно Запорошке области. Разбијене су концентрације људства и технике механизованих и моторизованих пешадијских бригада Оружаних снага Украјине, као и две бригаде територијалне одбране.

Непријатељ је изгубио до 970 војника, десет борбених оклопних возила, 30 аутомобила и 18 артиљеријских оруђа, од којих 11 стране производње.

Поред тога, уништене су три станице за електронско ратовање „Буковел-АД“ и „Енклава“.

Јединице групе трупа Дњепар поразиле су формације пешадијске и брдске јуришне бригаде Оружаних снага Украјине, као и две бригаде територијалне одбране.

Непријатељски губици су износили 610 војника, 24 аутомобила и 29 артиљеријских оруђа.

Поред тога, уништен је вишецевни ракетни систем ХАЈМАРС америчке производње.

Системи противваздушне одбране су уништили: вођену ракету великог домета Нептун-МД, осам вођених бомби француске производње Хамер, 55 америчких пројектила ХАЈМАРС, као и 397 беспилотних летелица.

Само током протекле ноћи непријатељ је против цивилних циљева на територији Руске Федерације употребио 117 беспилотних летелица авионског типа, од којих је 114 оборено.

Снаге Црноморске флоте уништиле су ноћас шест украјинских чамаца без посаде у области Кримског полуострва.

За недељу дана, 37 украјинских војника се предало на линији борбеног додира.

Укупно, од почетка специјалне војне операције, Оружане снаге Украјине су изгубиле: 613 авиона, 276 хеликоптера, 26.188 беспилотних летелица, 531 противваздушни ракетни систем, 16.397 тенкова и других оклопних борбених возила, 1.346 борбених возила вишецевних ракетних система, 10.706 артиљеријских оруђа и минобацача, као и 22.757 јединица специјалних војних возила.

Внимание! Говорит Москва! 🇷🇺🇷🇸 Z O V (https://x.com/Andjela_Sipovac)


Снимак са вежби Тихоокеанске флоте на Камчатки - посаде противракетног одбрамбеног ракетног система "Бал" работају, нападају ваздушно-десантни одред условног непријатеља.Путин је дозволио испоруку оружја Северној Кореји ХАНОЈ, 20. јуна - РИА Новости.
Преведено: https://ria-ru.translate.goog/20240...l=auto&_x_tr_tl=sr&_x_tr_hl=sr&_x_tr_pto=wapp
 

Ćutalo se: Zapad započeo rat?​

Lider britanske stranke Reform UK Najdžel Faraž izjavio je danas za BBC da je Zapad isprovocirao rat u Ukrajini širenjem Europske unije i NATO-a prema istoku.

Na pitanje o njegovoj kontroverznoj izjavi iz 2014. da je Vladimir Putin svetski vođa kome se najviše divi, Faraž je objasnio da je rekao da mu se Putin ne sviđa kao osoba, ali da mu se divi kao političkoj figuri jer je uspeo da preuzme kontrolu nad vođenjem Rusije.

Faraž je optužio konzervativce da nisu uspeli pravilno da sprovedu Bregzit.

Lik je politički klaun, laprdalo, hohštapler i politički analfabet, teoretičar zavjera 🤣🤣🤣
 
Kažeš da su Norvežani pružali otpor?

Pa prvi dan invazije u Oslo su ušli Nijemci...borba za Norvešku je trajala dva mjeseca između njemačkih i britansko-francuskih trupa...zapravo Nijemci su preduhitrili Britance i Francuze koji su htjeli okupirati Norvešku i to samo za par dana... norveška vojska je imala samo 860 vojnih gubitaka.
images (4).jpeg
 
Zna li neko, nađe li mali firer onih 700.000 mobilisanih vojnika što nestadoše ?

Мислиш на ону 31 хиљаду?

Mediazona confirms identities of over 56,800 Russian soldiers killed in Ukraine​


Скоро дупло више изгинулих Руса и оних који се боре на њиховој страни, Бог те...
 
Мислиш на ону 31 хиљаду?

Mediazona confirms identities of over 56,800 Russian soldiers killed in Ukraine​


Скоро дупло више изгинулих Руса и оних који се боре на њиховој страни, Бог те...


MEDIAZONA - TKO JE GLAVNI UREDNIK....PLAĆENIĆKO NATO SMEĆE....RADI KAO NATO AGENT U VILNJUSU

Sergej Sergejevič Smirnov (rođen 20. travnja 1975., Moskva, RSFSR) je ruski novinar, glavni urednik publikacije Mediazona.

29. rujna 2021. rusko Ministarstvo pravosuđa uvrstilo je Smirnova na popis medijskih “stranih agenata”. Istog dana tu su dodani LLC “ZP” (pravno lice koje je osnovalo “Mediazonu”), projekt za ljudska prava “Zona zakona” povezan s “Mediazonom”, kao i izdavač “Mediazone” Pyotr Verzilov[ 20].

U veljači 2022. usprotivio se ruskoj invaziji na Ukrajinu[21].

Od proljeća 2022. živi s obitelji u Vilniusu
 

Back
Top