Rat u Ukrajini (33)

Šta očekujete na frontu nakon smene Šojgua i započetih vojnih operacija oko Harkova?

• Ukupno glasova
    70
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"...преко 500.000 погинулих, рањених или заробљених
681 авион, око 750 тенкова"

Наводим немачке губитке према релевантним изворима.

Још једна ставка да овом полунеписменом не треба веровати јер не зна прост рачун. За њега је 270 и 750 исто.
trebaš prijaviti taj "relevantni izvor" miliciji jer te prevario i zloupotrebio tvoju naivnost i dobrotu

А зашто су Немци америчке тенкове звали "Ронсони"? То никада нису рекли за руске тенкове и потпуно је тачно да су квантитетом победили квалитер (Курск), али нису били тако лако запаљиви као амерички.
Nemacki tenkovi su se llako palili takodje iako nisu dobili podsmesljiv nadimak zato sto je oko njih uvek bilo nekih benzinskih isparenja usled naglih promena rezima rada benzinskih motora tog vremena cesto su izbacivali i nesagorelo gorivo kroz izduv.

Kad hoda kao patka, izgleda kao patka i glasa se kao patka, mora da je patka.

Tako i Putin, kada koristi rječnik brkice, ponaša se kao brkica, a sve više i izgleda kao brkica, nije teško zaključiti tko mu je primjer.
Ovo što pričaš govori o tvom nepoznavanju istorije ta dva naroda tamo.Sa druge strane,ovo vam je četvrti put da pokušavate da napravite svoj rajh.Ovo igranje tuđim sudbinama jasno govori šta vam je cilj i pitanje je dokle ste spremni da idete u svom pokušaju da porazite onoliku državu.

:kafa:

Russia could arm North Korea – Putin​

Such a move by Moscow would mirror the West’s arming of Kiev, the Russian president has warned
Не да Ким потпуно сам није озбиљно уздрмао Далеки Исток (и Трамп му је дошао на ноге), али у неком разумном року биће највећа војна сила тамо! Мислим да ће то да произведе и политичке промене у Јужној Кореји и Јапану. Није више само РФ, ту је сада и ДНР Кореја, а о притајеној Кини и да не говорим.

e sad zamisli nasta lici S Koreja i zivot u njoj a na sta lici J. Koreja i "bolesni" Japan.

Hladni rat se zavrsio tako sto je jedan suparnik predao mec jer gle cuda ostao bez para.

Po tvojoj logici zato sto je Cremonese ispao iz Seria A treba da ispadne i Inter ili mozda da se ukione Serie A.

Amerika tera dalje i bas je briga. Nemacka i Japan su njen ratni plen. To sto Rusija ne misli tako do nije problem Amerike.
Ocigledno da jeste njihov problem.

Da nije ne bi bacili stotine milijardi dolara da ga rese.

Dovoljno da im unaprijede balističke rakete (gorivo, pogon), da sigurno dobace do ujka Sema....a hoce....

Ево, за почетак, једно стручно објашњење од војног професионалца.

But for those who really want to get the idea--draw two circles--one 800 km radius (P-800 Onyx) and another 2,500 km (Iskander with cruise missiles)--with the center somewhere in North Korea and what you get is the full coverage of the Yellow Sea and the Sea of Japan and well into the South China Sea. With that North Korea begins to cover the whole theater of operation of the US Navy (its bases in Japan included) and we all understand what it all means.

Yes, it is a dramatic shift in the balance of power in South-East Asia.

N.Korea.jpg

Али за оне који заиста желе да схвате идеју – нацртајте два круга – један у радијусу од 800 км (П-800 Оникс) и други 2.500 км (Искандер са крстарећим пројектилима) – са центром негде у Северној Кореји и шта добијете је потпуна покривеност Жутог мора и Јапанског мора и дубоко у Јужно кинеско море. Тиме Северна Кореја почиње да покрива цело позориште операција америчке морнарице (укључујући и њене базе у Јапану) и сви разумемо шта то све значи.

Да, то је драматична промена у односу снага у југоисточној Азији.

Ali ja ne govorim o svakoj državi, što si ograničen?
Samo sam shokiran da se ovakve scene post nuklearne apokalipse viđaju u ovolikoj mjeri u savršenoj zemlji iz snova Merici, kolijevci demokracije, sloboda i vrijednosti.
Ko da ih neko desetljećima drži pod sankcijama.

:ceka:
Pa ovo je sloboda, hteli su slobodu, dobili su slobodu, iskreno ja lično nikada nisam Ameriku doživljavao kao savršenu zemlju, sve je to stvar lične percepcije i ne favorizujem je, mnoge stvari mi kod njih smetaju i ako bi mogao da biram gde bi živeo Ameriku bih zaobišao, to što je Amerika ekonomsko - tehnološki super sila je neka druga tema ali to je realnost, isto tako ne bi živeo ni u Rusiji i Kini, oni imaju svoje neke probleme i daleko su od država koje se mogu pohvaliti nekim standardom i zdravim mestom za život, generalno srednji sloj u globalu gledano nestaje, politika i način funkcionisanja država samim tim i politike stvara tu bedu koji mozeš videti na fotografijama širom sveta u svakoj zemlji, pritom svi smo postali konzumenti i ogromni potrošači, sve se svodi na neko lično zadovoljstvo i sadisfakciju, da imamo više novca, više hrane, bahatimo se na svaki mogući način kao civilizacija i sve je sad došlo na naplatu, o politici i demokratiji ili bilo kojim drugim političkim pravcima da ne pričam...
Zbog gore navedenih razloga po mom mišljenju kao civilizacija srljamo, niko ne nudi kvalitetna rešenja nego samo privremena, svi obećavaju i prosipaju polu istinite priče i sigiran sam da nista drugacčje ne bi bilo pod Kinom ili Rusijom.
Ja ovde na forumu ne zastupam ni jednu stranu i pričam samo ono što je realno iz nekog nog ugla, barem ja tako mislim da jeste, jbg svako ima pravo na svoje mišljenje.

To sa "popila mozak" tebi sigurno ne može da se desi...
A jel vas gazda obavestio gde se ko nalazi?
Ukrajinci u Rusiji ili Rusi u Ukrajini?

P.S.
Jel si ti čuo za tačku u rečenici?
Cela tvoja poruka je jedna jedina (smušena) rečenica... :mazi:
Ja nemam gazdu, sam sam sebi gazda, a sve gazde ovog sveta mogu da me povuku za neku stvar. To što se tebi ne svidjaju moje rečenice je tvoj lični problem, ne moraš ih čitati i komentarisati, šetaj.

А зашто су Немци америчке тенкове звали "Ронсони"? То никада нису рекли за руске тенкове и потпуно је тачно да су квантитетом победили квалитер (Курск), али нису били тако лако запаљиви као амерички.

Захваљујући дизел гориву, Т-34, КВ-1, БТ-8 су били мање запаљиви и од немачких тенкова, чак и кад им је оклоп био на истом нивоу.

Највећа примедба Т-34-ци се односи на лош квалитет ратне масовне производње, а не на саму концепцију тенка.

Кад је рат почео, Т-34 је још био нов тенк, који је имао нормалне мане за почетну фазу развоја, али је концепцијски био класа изнад немачких тенкова, до појаве Пантера, који се води као тенк исте класе, мада је био скоро 20 тона тежи од Т-34-ке.

Колико је почетна концепција добра, показало се у рату. Немци су, да би парирали почетној Т-34-ци, тешкој 26 тона, са топом 76 мм и 2 члана посаде у куполи, морали да направе потпуно нов тенк (Пантер, Тигар је класа за себе). Иако су им тенкови Типа Панзер 3 и Панзер 4 били ергономски бољи, са квалитетнијом концепцијом борбене употребе (3 члана посаде у куполи, далеко боља комуникација и у тенку и преко радио везе, боље нишанске справе) нису могли да се 1:1 носе са 34-ом, са свим њеним манама.

Совјети су са пар измена у дизајну и технологији производње, увођењем топа 85 мм, веће куполе са три члана посаде и малим појачањем оклопа, са повећањем укупне масе на свега 32 тона, добили тенк који је био маргинално слабији од Пантера, али се правио у далеко већем броју.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back