Ruski predsjednik Vladimir Putin komentirao je izjave Jensa Stoltenberga i drugih zapadnih dužnosnika o raketnim napadima na ciljeve unutar Rusije
"Što se tiče napada, iskreno, nisam siguran o čemu govori glavni tajnik NATO-a. Ako govori o potencijalnom napadu na ruski teritorij dalekometnim preciznim oružjem, on kao osoba koja je na čelu jedne vojno-političke organizacije , iako je civil poput mene, trebao bi biti svjestan činjenice da se dalekometno precizno oružje ne može koristiti bez svemirskog izviđanja. Ovo je moja prva točka.
Moja druga poanta je da konačan odabir mete i ono što je poznato kao misija lansiranja mogu napraviti samo visoko kvalificirani stručnjaci koji se oslanjaju na te podatke izviđanja, podatke tehničkog izviđanja. Za neke napadne sustave, kao što je Storm Shadow, ove misije lansiranja mogu se postaviti automatski, bez potrebe za korištenjem ukrajinske vojske. Tko to radi? Oni koji proizvode i oni koji navodno isporučuju te napadne sustave Ukrajini. To se može i događa bez sudjelovanja ukrajinske vojske. Lansiranje drugih sustava, kao što je ATACMS, na primjer, također se oslanja na podatke svemirskog izviđanja, mete se identificiraju i automatski priopćavaju relevantnim posadama koje možda čak i ne shvaćaju što točno stavljaju. Posada, možda čak i ukrajinska posada, tada stavlja u odgovarajuću misiju lansiranja. Međutim, misiju sastavljaju predstavnici zemalja NATO-a, a ne ukrajinska vojska.
Dakle, ovi dužnosnici iz zemalja NATO-a, posebno oni sa sjedištem u Europi, posebno u malim europskim zemljama, trebali bi biti potpuno svjesni o čemu se radi. Trebaju imati na umu da su njihove zemlje male i gusto naseljene, što je faktor na koji treba računati prije nego što počnu govoriti o udarima duboko u ruski teritorij. To je ozbiljna stvar i, bez sumnje, vrlo pažljivo pratimo ovo."