Rat u Ukrajini (33)

Šta očekujete na frontu nakon smene Šojgua i započetih vojnih operacija oko Harkova?

• Ukupno glasova
    70
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Javljao je radosno i oholo da je Belogorod pun vojske cekaju naredjenje njegovog predsednika kome je dao zakletvu da krenu u Ukrajinu, mislim da im se vise ne raduje.

Crknutih NATOvaca na buljukeeee :maramica:

20240518_060721.jpg

Zanimljivo je da je Ukrajina, bez obzira na vlasti koje su je predstavljale imala ugovor na iznajmljivanje luke Sevastopolj na Krimu Rusima i dok god je to važilo, bio je mir.Rusima je od esencijalnog značaja bilo da imaju delimičnu kontrolu nad Crnim Morem, koje je dug niz godina bilo označeno kao potencijalno najbitniji energetski koridor. Bilo da se radi o energentima iz Rusije,ili Kazahtana, bilo da se radi iz energentima sa istoka. Svi su se takmičili u osvajanju evropskog, tada definisanog, kao najbogatijeg, tržišta. Ovaj sukob je počeo zbog te luke i Krima na kome se nalazi.To je bilo jedino što je bilo potrebno Rusima. Njima teritorija ne treba.Ta kriza se tek nakon toga digla na neki viši i potpuno drugačiji nivo.
Ugovor o koriscenju luke je produzen, obnovljen za vrlo dug period, mrzi me sad da trazim koliko dugo.

Cuj razvijali, LOLOLOLOL

Van Moskve i Sankt Peterburga, Rusija uglavnom izgleda kao neka pripizdina. Recimo Golija, Raska to je dobar pandan

A tek iza Urala, tamo je vecni mrak.
I nikoga Rusi nisu trpali u rezervate kao Ameri.Samo da se zna!A tih pripizdina imaš u Americi na vagone.Oni žive u montažnim kućama,dišu na kredit,spavaju po ulicama,fiksaju se po ulicama,žive na socijali,ubijaju ih panduri kao pacove za sve i svašta...***** državu gde ljudi spavaju na ulici u šatorčićima.Jel to ekonomija?Država?Rusija je RECIMO dva puta veća od SAD pa je i logično da ima nejednako razvijenih regiona,imala je tešku prošlost zahvaljujući baš Americi(SAD) a i sada je pod sankcijama.Dok SAD nikada nisu bile pod sankcijama i do skoro im je sve po svetu bilo na izvoli,i OPET su beda koja uglavnom živi po udžericama.Tako da,smanji doživljaj,smešan si.Ja sam te zapazio ovde upravo iz tog razloga što umeš da vređaš i ponižavaš.

Upotreba dolara u trgovini nije nikada bila obavezna ali vecina zemalja je htela naplatiit dolarima jer se za njega moglo kupiti sta pozelis prvenstveno u Americi i od naftasa, danas je Kina dostigla nivo da imaju ponuditi mnogo cega pa je Rusima juan sasvim dobar a Kinezima rublja takodje jer mnogo kupuju u Rusiji. Jugoslavija je dugo trgovala maltene sa celim svetom upotrebljavajuci dolar samo kao obracunsku jedinicu bez da njime placa ili naplacuj, Rusima prodavala robu siroke potrosnje a kupovala od njih masine, vozila i drugo, Arapima i Afrikancima gradila infrastrukturu i gradove a dobijal naftu zauzvrat. Danas bi bilo glupo da Rusi i Kinezi placaju dolarima jedni drugima a to nije Putinov Uspeh kojim se kurci nego sticaj okolnosti koje sam naveo.
Dolar je ,koliko je meni poznato,svetska rezervna valuta,i izbacivanje istog u trgovini jeste i cilj i uspeh Rusije.Time se USA kreše grana na kojoj sedi jer su do skoro mogli da ga štampaju na kilometar dužni i da ga bukvalno izvoze po svetu po čuvenoj formuli-nećeš naš dolar dobiješ obojenu revoluciju.

Žestok udarac ukrajinskih i NATO snaga na ciljeve u rusiji. Rusi su svu svoju preostalu vojnu snagu usmerili ka harkovu u oćajnićkom pokušaju da naprave neki veći pomak u ovom već trogodišnjem ratu. Time su ostavili nebranjenu svoju teritoriju. Sinoć je preko 100 dronova, krstatećih raketa, balističkih projektila.. .. bez ikakvog otpora opustošilo rusku naftnu industriju.

rusija je prinuđena da kupuje naftu

Žestok udarac ukrajinskih i NATO snaga na ciljeve u rusiji. Rusi su svu svoju preostalu vojnu snagu usmerili ka harkovu u oćajnićkom pokušaju da naprave neki veći pomak u ovom već trogodišnjem ratu. Time su ostavili nebranjenu svoju teritoriju. Sinoć je preko 100 dronova, krstatećih raketa, balističkih projektila.. .. bez ikakvog otpora opustošilo rusku naftnu industriju.

Rusija ima nafte da vas sve podavi u njoj. Vi odavno nemate vise naftnu industriju a vise ni elektricnu, u a domet tih dronova je par stotina kilometara.

A Rusija ogromna bajooo. Ogrokna

Национална гарда Охаја доминира

@darda плаче ко Наташа Беклавац

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back