Rat u Ukrajini (33)

Šta očekujete na frontu nakon smene Šojgua i započetih vojnih operacija oko Harkova?

• Ukupno glasova
    70
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Дати ово Украјинцима да сами користе су бачене паре, не зато што су они неспособни, него што немају услова за коришћење овако нечег. Ово ће на папиру бити украјинско али ће, врло вероватно, летети шведске посаде.
Главно питање је где ће бити стационирано?
U Švedskoj, valjda :think:

Zahuktava se ono lagano i neprimetno
Левл ап!

Кијев је уз дозволу Лондона лансирао ракете Сторм Шадоу на руску територију. То је изјавио саветник министра стратешке индустрије Украјине Јуриј Сак у интервјуу за Блумберг.

и

Финска је објавила да ће, заједно са Пољском, дати дозволу Украјини да користи оружје које је поставила Финска против свих циљева који се налазе на предратној територији Русије.

Алоо Варшава!

Пољска је дозволила Украјини да користи оружје које је испоручила за напад на циљеве у Руској Федерацији. Ово је изјавио заменик шефа пољског министарства одбране Цезари Томцзик на радио станици Радио Зет.

+

Пољска хоће да уђе у директан сукоб са Русијом ако им се РФ приближи границама обавештени савезници јер постоје преопасно по цео нато!!!

Tog trenutka kada raketa dugog dometa udari ruski grad, Varsava ima da postane pepeo u roku od 3-4 minuta. Pitanje je samo da li ce Putin zeleti da postedi Berlin. Nadam se da nece.

Tog trenutka kada raketa dugog dometa udari ruski grad, Varsava ima da postane pepeo u roku od 3-4 minuta. Pitanje je samo da li ce Putin zeleti da postedi Berlin. Nadam se da nece.
Играће еци пеци пец берлин мали зец, париз мала препелица , у лондону лежи зец...

бууум

Мислим да Путин неће гађати Варшаву. Није до сада гађао ни једну земљу која је Украјини испоручила оружје којим је гађана унутрашњост Русије.

:pop:
Оно што је тренутно познато на полигону Јаворовски.
Након уништења инфраструктуре у марту 2022. године, овде су у току рестаураторски радови и створен је „Центар за међународно одржавање мира и безбедности“ за смештај инструктора НАТО-а. База је закопана дубоко под земљом, а закопано је много новца.
Ово благо нико није дирао много месеци, све док НАТО није започео операцију ескалације за снабдевање Ф-16 и стварање центра за обуку и командног места.
„Циркон“ није био ни потребан.
Ове ноћи, према прелиминарној процени, погођена су сва три подземна међусобно повезана циља бункера.
Подземно командно место Ваздухопловства, центар за обуку и спаваоница за 200 људи.
У подземним објектима обучаване су летачке посаде Оружаних снага Украјине и у току су припреме за организовање летова и ваздушних маневара уз онлајн координацију са контролним центром НАТО који се налази у Пољској. Инструктори из Бенелукса, углавном из Холандије, као и чешки и шпански специјалисти живели су у зони бункера и обучавали украјинско особље.
Укупно је у подземном мини-граду било од 380 до 410 људи. Ситуациони центар је у режиму виртуелне обуке већ увежбао координацију лета ловаца Ф-16 у летовима 12 возила у борбеној опреми са прилазом за слетање у Украјини ради допуне горива. Затим је увежбано ваздушно лансирање ракета на циљеве у Руској Федерацији и повратак на пољски аеродром. Крај игре.

Левл ап!

Кијев је уз дозволу Лондона лансирао ракете Сторм Шадоу на руску територију. То је изјавио саветник министра стратешке индустрије Украјине Јуриј Сак у интервјуу за Блумберг.

и

Финска је објавила да ће, заједно са Пољском, дати дозволу Украјини да користи оружје које је поставила Финска против свих циљева који се налазе на предратној територији Русије.
Na sve nacine pokusavaju Rusiju da uvedu u ww3,kako vreme prolazi sve manje ce da se biraju sredstva
Kao u sahu veoma nezahvalna pozicija Rusije biti manijak ili ostati humanista

Не верујем јер је то доста далеко од фронта у Украјини па се мора гориво допуњавати у ваздуху. Мислим да ће полетати из Mihail Kogalniceanu.
Мислио сам да можда имаш неке још информације.
Nemam, i ustvari mi nije jasno zašto su im to dali. Ajde, da su im došli F16 pa da mu čuvaju dupe, još bi imalo smisla.
Hoću reć, to nije običan avion, pa evo vam ga, igrajte se s njim, to je komplicirana procedura i logistika

францускаи немачка заједно против русије -
јасно.

шамарчине због несупеха у ратовима , од наполеона до хитлера
Није проблем.

Према информацијама као резултат удара хиперсоничних ракета Кинџал на полигон Јаворовски у Лавовској области, уништено је:

- центар за контролу лета за ловце Ф-16;
- погођено затрпано командно место ВСУ;
- центар за обуку и спаваоницу у којој су били смештени страни војни специјалисти.

Према прелиминарним информацијама, у нападу је погинуло до 180 странаца, а више од 200 је рањено.

Emihs,​

спадаш у мању групу саговорника на форуму чије мишљење прилично ценим и пратим увек када имам времена само мислим да је Путин у овом сукобу направио грешку на самом почетку. Мислим да су га западњаци опасно навукли а он направио грешку што је пристао да игра баш онако како су они желели. Мислим да то није намерно урадио и да је то играње по "западним правилима" последица његове грешке у процени, не само његове него и његових људи. Постоји велика вероватноћа да ће се завршити баш онако како си рекао "тактичка бомбица по неком индустријском комплексу" негде на западу Украјине, што запад једва чека. Запад за то живи.
Можда грешим али се плашим да је тако.
Грешка или не немој мислити да он није имао потадак како се Украјина наоружава све боље и опасније и да ће доћи тренутак када ће било каква интервенција постатити поприлично компликована.Зато је морао први кренути.Шта је проблем и гдје по мени грешка?Грешка је правац Кијева из којег се повукао а био већ ушао у предграђе.Кијев се морао држати за врат док не одступи Бандера екипа.Доста више снага и доста разорније.Зашто то није одрадио?Зато што није вјеровао да ће НАТО одлучити да игра руски рулет на руској територији а одиграо је.Бајден је предводник џукаца рата и војне агресивније индустрије од када је у политици.Добили смо веће губитке Русије али и већу производњу.Видјели смо како изгледа када крене производња у три смјене.Нема више наслова нестало Русији граната. :lol: Шта смо добили?Па добили смо Русију која не вјерује више западу и обрнуто.Добили смо глобално неповјерење.А неповјерење великих сила је увод у мултитути свијет.До када ће трајати ова ера тешко је рећи али моја процјена барем 20 до 30 година.Под условом да не оде све у пм а и даље се надам да ће Бајден и екипа џукаца рата постепено одступити јер ни та моћна САД никада није била овако изразито подељена по дубини и ширини друштва.Дакле у овој години се ломи много шта.Ако остане иста екипа до 2026. године очекујем да Кина од економског рата са САД уће у хибридни гдје ће постепено рјешавати своје двориште а ту мислим пре свега на Тајван и морске руте око Кине.Тајван је преблизу Кине да би представљао потенцијалну НАТО базу.А онда нека нам је драги Бог на помоћи.

Мислим да Путин неће гађати Варшаву. Није до сада гађао ни једну земљу која је Украјини испоручила оружје којим је гађана унутрашњост Русије.

Da ali nije bilo odbrenja od strane natopaktovca. Sada kada postoji odobrenje sve te kurvinjske drzave su apsolutno legitimna meta.

Nemam, i ustvari mi nije jasno zašto su im to dali. Ajde, da su im došli F16 pa da mu čuvaju dupe, još bi imalo smisla.
Hoću reć, to nije običan avion, pa evo vam ga, igrajte se s njim, to je komplicirana procedura i logistika
Мишљења сам да су то послали Украјинцима да се мало провери у рату. Ту служе амерички Е3 сентри као и неколико британских што је довољно.
Пробају Швеђани а и хоће да буду део коалиције.

Грешка или не немој мислити да он није имао потадак како се Украјина наоружава све боље и опасније и да ће доћи тренутак када ће било каква интервенција постатити поприлично компликована.Зато је морао први кренути.Шта је проблем и гдје по мени грешка?Грешка је правац Кијева из којег се повукао а био већ ушао у предграђе.Кијев се морао држати за врат док не одступи Бандера екипа.Доста више снага и доста разорније.Зашто то није одрадио?Зато што није вјеровао да ће НАТО одлучити да игра руски рулет на руској територији а одиграо је.Бајден је предводник џукаца рата и војне агресивније индустрије од када је у политици.Добили смо веће губитке Русије али и већу производњу.Видјели смо како изгледа када крене производња у три смјене.Нема више наслова нестало Русији граната. :lol: Шта смо добили?Па добили смо Русију која не вјерује више западу и обрнуто.Добили смо глобално неповјерење.А неповјерење великих сила је увод у мултитути свијет.До када ће трајати ова ера тешко је рећи али моја процјена барем 20 до 30 година.Под условом да не оде све у пм а и даље се надам да ће Бајден и екипа џукаца рата постепено одступити јер ни та моћна САД никада није била овако изразито подељена по дубини и ширини друштва.Дакле у овој години се ломи много шта.Ако остане иста екипа до 2026. године очекујем да Кина од економског рата са САД уће у хибридни гдје ће постепено рјешавати своје двориште а ту мислим пре свега на Тајван и морске руте око Кине.Тајван је преблизу Кине да би представљао потенцијалну НАТО базу.А онда нека нам је драги Бог на помоћи.
Мислио сам да је требао још пре почетка сукоба неке ствари мало другачије да одигра, да он буде тај који има иницијативу. Када су се дешавала убиства проруског становништва у источној Украјини, које је трајало дуже време као и прогони и тд, као и непоштовање договора требао је тада јако чврсто да одговори на претње а не онако како је одговорио. Лепо у стратосферу бациш једну од 10-15 кТ и лепо кажеш "буде ли један једини проруски становник Украјине настрадао, макар и саобраћајној несрећи, следи вам 1 МТ, за почетак. Убићу вас 100 000 за сат времена. Или ћете тако до нестанка или да се стварно договоримо."
Ови иду до границе црвених линија и јако би волели да он баци неку тактичку на западни део Украјине, што јако лако може да се деси а то запад баш и жели из свег срца сада када је сукоб почео. На почетку би то било другачије. Сада би то био потез слабости и немоћи а онда би био потез одвраћања потенцијалног сукоба.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back