Rat u Ukrajini (33)

Šta očekujete na frontu nakon smene Šojgua i započetih vojnih operacija oko Harkova?

• Ukupno glasova
    70
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ni ja ne vidim razliku u odnosu na ono kako ja pišem, dakle - koristiš hrvatski.
Pa ako je već tako, nauči da se taj grad na hrvatskom zove Harkiv.

Убила те Агафја. Ногама згазила. Да сам на твом месту, повукао бих се са форума макар седам дана док не мине брука.

Nije, apsolutno nije
sreća naša pa nismo imali neko ozbiljnije oružje pa se sve relativno brzo završilo.

Zamisli da smo im zaista nešto ozbiljnije oborili ili daleko bilo da je prešlo u kopnenu fazu rata.
Izginuli bi kao Ukrajinci i u srednji vek bi vratili Srbiju.

Naš narod kaže da ne može šut sa rogatim i to ti je surova istina.

Da nisu "pomagali" Ukrajini oružjem rat bi davno bio gotov gubici minimalni a i gubitak teritorije bi se sveo samo na Krim.
Ovako... račun se još uvek svodi i biće jako nepovoljan za Ukrajinu.
Da su Rusi istovarili hrpu oružja, instruktore, ili možda uveli no fly zone iznad Srbije na poziv Miloševića, ili uletili s vojskom (kao na poziv Asada u Siriji), isto tako bi potpisao kapitulaciju u roku od par mjeseci?
Ako da, onda samo prihvati da su Srbijanci različiti od Ukrajinaca.

Može li nam netko objasniti sljedeći paradoks:
Ukrajinska vojska je pred raspadom s katastrofalnim gubicima (@ssmpmd) a na Global Firepower rangiranju (najopsežniji i najrelevantniji takav sajt) je od početka invazije porasla za dva mjesta, umjesto da je pala za deset mjesta.
Slušam objašnjenja.

Da si pogledao brojeve sam bi shvatio koliko je sajt neažuran

Ako ti zaista misliš da Ukrajina trenutno ima 900.000 redovnog sastava, zatim 1,2 miliona rezervista i recimo 321 avion onda je tako kao što kažeš

Ja mislim da ti brojevi blage veze sa mozgom nemaju ali to ne bi trebalo da ti smeta da nastaviš da maštaš

Da si pogledao brojeve sam bi shvatio koliko je sajt neažuran

Ako ti zaista misliš da Ukrajina trenutno ima 900.000 redovnog sastava, zatim 1,2 miliona rezervista i recimo 321 avion onda je tako kao što kažeš

Ja mislim da ti brojevi blage veze sa mozgom nemaju ali to ne bi trebalo da ti smeta da nastaviš da maštaš
Да си бар мало у причи, знао би да украјина има 2 милиона дронова и више десетина Ф16.
А прича се да ће им слати још помоћи - рачунај да је то готова ствар.

Da su Rusi istovarili hrpu oružja, instruktore, ili možda uveli no fly zone iznad Srbije na poziv Miloševića, ili uletili s vojskom (kao na poziv Asada u Siriji), isto tako bi potpisao kapitulaciju u roku od par mjeseci?
Ako da, onda samo prihvati da su Srbijanci različiti od Ukrajinaca.

Verujem da samo ložiš rusofile sa ovim glupostima.

Ne mogu da verujem da ne znaš da Rusija i Srbija nemaju kopnenu granicu, da Rusija nikako ne može da istovari hrpu oružja Srbiji čak i da to želi.
Srbija je u NATO okruženju, to čak i teške rosofilske zadribende shvataju, da imamo 10 km kopnene granice možda bi naša situacija bila drugačija ali pošto, na sreću, nemamo situacije je takva kakva jeste.

Да си бар мало у причи, знао би да украјина има 2 милиона дронова и више десетина Ф16.
А прича се да ће им слати још помоћи - рачунај да је то готова ствар.

ovaj sajt Global Firepower ne računa dronove a još nisu ukalkulisali ni F16

kada i to konačno uđe u računicu, skače Ukrajina na 4. mesto na svetu, odmah posle Kine.

Šta Rusi urade do F16 to im je, posle toga kreće crno da ne može gore

Ima li neki poznavalac koji može da identifikuje ovo oruđe?
Kažu da su najbolji stručnjaci u zaleđu Spalata, sada grbavi zvonar crkve Sv. Duje.

Pogledajte prilog 1551567

B5B300DE-754E-4B39-ADFA-CA4074F4A660.jpeg

Kako će cviliti baltičke pudlice kad ih medo pomazi....

Kaya Kallas, premijerka Estonije, s osmijehom na licu priča o podjeli Rusije:

"Poraz Rusije nije tako loš. Tada bi se doista mogla dogoditi promjena.
Postoje mnoge nacije koje su dio Rusije.
Da je više malih država ne bi bilo tako loše.
Nije tako loše ako velika sila postane puno manja"

Plavuša je bila u kafiću gdje su momci iz NATO mafije raspravljali o tome što bi najviše voljeli da se desi.

Nije puno razumjela, ali ono što je razumjela sada možemo vidjeti i čuti.
Stvarno kako ovo da se okarakterise nego kao mala pudlica, ona bi da rasturi drzavu sa 1,2 nuklearnom i vojnom silom, i to prica onako opusteno ko da snima Prijatelje. :ortakinje:

Ipak je ovo tesko ludilo, valjda nema puno takvih na Zapad inace smo nadrljali, sreca sto su Putin i Rusija bas strpljivi inace ode sve u andrakt.

A sta ako sila NATO udari svim silama po Krmeljolandu sta ce onda bidne :think:
Samo ne spominji atomke posto jelte i NATO ima takve igracke.
Sta ce bidne?

За почетак, створиће но флај зону над целим Црним морем. Па онда би ушли у све три Балтичке банана државе и помножили их са нулом. 'оћеш даље?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back