Rat u Ukrajini (32)

Kakav će biti odgovor Rusije na teroristički napad koji se povezuje sa Ukrajinom i zapadom?

• Ukupno glasova
    71
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne vidiš jer ne znaš istoriju.

A da znaš istoriju, video bi.
Пошто је нама запад и Хрватска, да ли су и који Хрвати одговарали пошто осим што су били у усташама били су и на ист. фронту у саставу Вермахта чинили злодела са Румунима и осталим савезницима нацистичке немачке. Да ли је и ко одговарао од Француза узевши у обзир јединицу која је до задњег дана бранила хитлера… или су само окренули ћурак (Месић и слични)?

Не грешиш.

5 година имао налог на forum.hr, исписао пар стотина порука, до пет стотина, никад ни опоменут. Почела СВО, ја написао да ће то ескалирати у шири сукоб, да Русија неће дозволити пораз ни по цену Трећег светског рата.

У року одмах избрисана порука, а налог ми трајно банован.

О радости због изгинулих људи нити говора. Свако поређење њихових и наших форума је виц.
Clan sam tog foruma od 2007.Nikad opomenu nisam dobio,kad sam napisao da je Bahmut pao instant sam banovan.

Још нешто. Због позиције и наводних комуникацијских способности, често ме послом шаљу у "регион", у коме сам и сада, тренутно. У Загребу има доста занимљивих и врло, врло образованих саговорника, морам то истаћи, али око Украјине влада табу. Табу, тишина или НАТО наратив, Сарајево, Украјина табу, а квалитетних саговорника је мало. Бања Лука као и Београд, можеш рећи шта ти је воља. Морам да признам да је Подгорица моје велико позитивно изненађење. Можеш да причаш шта ти је воља, а људи су врло срдачни, отворени и благонаклони. Она је, нека ми не замере људи, у основи велики српски град као и Нови Сад.

Званична политика једно, а народ друго.

У суштини, стекао сам утисак да је српски (Србија, Република Српска и Црна Гора) друштвени амбијент једини потпуно демократичан. Барем што се тиче простора бивше Југославије или како се то сада каже "региона".

❗🇷🇺 Заменик министра одбране Русије Тимур Иванов упућен је у истражни притвор до 23. јуна 2024. године, саопштила је прес-служба московских судова опште надлежности.

Иванов је оптужен за примање мита у посебно великим размерама. Заменик министра је, према истражитељима, био задужен за изградњу и велике поправке ресорних објеката када је са трећим лицима ушао у кривичну заверу ради примања мита „у виду пружања услуга имовинског карактера приликом уговарања и подуговарања радова за потребе Министарства одбране“.

Басмански суд Москве је такође ухапсио на 2 месеца - до 23. јуна 2024. - Сергеја Бородина, кога су медији назвали Ивановљевим "блиским пријатељем". Бородин је, као и заменик министра, оптужен по делу 6 чл. 290 Кривичног закона Русије.

UPD: Заменик министра одбране Тимур Иванов приведен је на свом радном месту и није признао кривицу за примање мита, пише ТАСС позивајући се на службенике безбедности. Како наводи агенција, заменик министра ће током прелиминарне истраге бити задржан у истражном затвору „Лефортово“, већ пет година ФСБ прикупља материјале о заменику начелника Министарства одбране Тимуру Иванову

Ово је известила „Лента.ру“ позивајући се на агенције за спровођење закона. Према речима саговорника публикације, Иванов је осумњичен да је добијао мито у грађевинској индустрији.

Како наводи публикација, једна од епизода, према прелиминарним подацима, односи се на примање мита током изградње Центра за контролу националне одбране, који је отворен на борбено дежурство 1. децембра 2014. године.

ТАСС, позивајући се на извор у агенцијама за спровођење закона, такође извештава да је Иванов већ дуго у оперативној анализи. Саговорник агенције је појаснио да су материјали засновани „на сведочењу и резултатима оперативних активности“.

Како пише „Известија“, поред Иванова, приведено је још неколико људи за које се сматрало да су умешани у трансфер новца.

Према „Baza“, бивша супруга заменика министра одбране, 50-годишња Светлана Захарова, такође би могла да буде притворена заједно са својим бившим мужем. Још нема званичне потврде ове информације. Према телеграм каналу, рођаци не могу да контактирају Захарову.

В досягаемости ракет ATACMS при их передаче Украине окажутся Ростов-на-Дону, Брянск, Воронеж и вся территория Крыма​

atacmsmay2006_cropped.webp

kartar.webp
Lajte kere Jakobsfelda

Тачно написано!
Ово да се понови за паљевине које одмах скоче да се доказују и објашљавају са њима по неколико страница.
Те како можеш тако, па зашто тако мислиш, сада ћу да ти објасним, зашто си такав? :dash:
Mislim da mnogi još nisu shvatili korist dugmeta "Ignoriši".

🇺🇸🇷🇺🇺🇦🏴 „Ако Путин преузме Украјину, руске трупе би могле да нападну једног од наших савезника као следећи корак. И сви добро знате да ће онда морати да се примени члан 5 НАТО-а. Ако Путин нападне нашег НАТО савезника на начин на који сада напада Украјину, нећемо имати другог избора него да им притекнемо у помоћ. Зато хитно подржавамо Украјину управо сада, да спречимо Путина да увуче САД у рат у Европи – Бајден плаши Американце због рата са Русијом

🇺🇸🇺🇦🏴 „Добар дан за Америку и Европу. Управо сам потписао закон [закон о помоћи Украјини] пакет националне безбедности који су прошли Дом и Сенат. Ово ће учинити Америку безбеднијом. Ово ће учинити свет безбедним и задржати америчко лидерство у свету. Ово сви знају. Ово ће помоћи нашим партнерима да се заштите. Ово је улагање у нашу безбедност. Желим ово да радим поново и поново.’ – Бајден

„Мислим да је он (Путин) желео да сломи вољу НАТО-а, вољу Сједињених Држава. Опет није успео. Америка стоји уз наше пријатеље. Противимо се диктаторима. Не клањамо се никоме, никоме. И свакако не пред Путином – Бајден игра улогу страшног деде.

❗🇷🇺 Заменик министра одбране Русије Тимур Иванов упућен је у истражни притвор до 23. јуна 2024. године, саопштила је прес-служба московских судова опште надлежности.

Иванов је оптужен за примање мита у посебно великим размерама. Заменик министра је, према истражитељима, био задужен за изградњу и велике поправке ресорних објеката када је са трећим лицима ушао у кривичну заверу ради примања мита „у виду пружања услуга имовинског карактера приликом уговарања и подуговарања радова за потребе Министарства одбране“.

Басмански суд Москве је такође ухапсио на 2 месеца - до 23. јуна 2024. - Сергеја Бородина, кога су медији назвали Ивановљевим "блиским пријатељем". Бородин је, као и заменик министра, оптужен по делу 6 чл. 290 Кривичног закона Русије.

UPD: Заменик министра одбране Тимур Иванов приведен је на свом радном месту и није признао кривицу за примање мита, пише ТАСС позивајући се на службенике безбедности. Како наводи агенција, заменик министра ће током прелиминарне истраге бити задржан у истражном затвору „Лефортово“, већ пет година ФСБ прикупља материјале о заменику начелника Министарства одбране Тимуру Иванову

Ово је известила „Лента.ру“ позивајући се на агенције за спровођење закона. Према речима саговорника публикације, Иванов је осумњичен да је добијао мито у грађевинској индустрији.

Како наводи публикација, једна од епизода, према прелиминарним подацима, односи се на примање мита током изградње Центра за контролу националне одбране, који је отворен на борбено дежурство 1. децембра 2014. године.

ТАСС, позивајући се на извор у агенцијама за спровођење закона, такође извештава да је Иванов већ дуго у оперативној анализи. Саговорник агенције је појаснио да су материјали засновани „на сведочењу и резултатима оперативних активности“.

Како пише „Известија“, поред Иванова, приведено је још неколико људи за које се сматрало да су умешани у трансфер новца.

Према „Baza“, бивша супруга заменика министра одбране, 50-годишња Светлана Захарова, такође би могла да буде притворена заједно са својим бившим мужем. Још нема званичне потврде ове информације. Према телеграм каналу, рођаци не могу да контактирају Захарову.

Uhapsilo ga, sad vise nema korupcije u RF u kojoj cveta hiljadu cvetica. :hahaha:

🇺🇸🇺🇦🏴 „Добар дан за Америку и Европу. Управо сам потписао закон [закон о помоћи Украјини] пакет националне безбедности који су прошли Дом и Сенат. Ово ће учинити Америку безбеднијом. Ово ће учинити свет безбедним и задржати америчко лидерство у свету. Ово сви знају. Ово ће помоћи нашим партнерима да се заштите. Ово је улагање у нашу безбедност. Желим ово да радим поново и поново.’ – Бајден

„Мислим да је он (Путин) желео да сломи вољу НАТО-а, вољу Сједињених Држава. Опет није успео. Америка стоји уз наше пријатеље. Противимо се диктаторима. Не клањамо се никоме, никоме. И свакако не пред Путином – Бајден игра улогу страшног деде.

Službenik regrutacije ne uspije uhvatiti ukrajinskog čovjeka i frustrirano baca stijene

https://twitter.com/i/status/1783170470239682989

za sabotaža u Rusiji bit će robija do 35 godina!

A za štetu na imovini "na temelju mržnje" će se suočiti s do 5 godina zatvora!

Savjetovao bih vam da dobro razmislite, te šupke koji su uključeni u uništavanje za 500 rubalja od Bandere!

Uhapsilo ga, sad vise nema korupcije u RF u kojoj cveta hiljadu cvetica. :hahaha:

Курупција је увијек била и биће у било којој држави, само је ствар колико нека држава хоће и може да се бори са тим?

Službenik regrutacije ne uspije uhvatiti ukrajinskog čovjeka i frustrirano baca stijene

Када је видио да не може да га стигне, гађа га каменом! :mrgreen:

Bivši glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Zalužni je priveden i već mesec dana je pod jakim obezbeđenjem SBU,
Zalužni je priveden navodno zbog odbijanja mesta ambasadora u Velikoj Britaniji.
Odgovarajuće uputstvo dao je šef kabineta Zelenskog Andrij Ermak.

Zaludni je jak kandidat za Predsednika, treba ga na vreme uzaptiti

GL7f5JHW8AAmA3c

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back