Rat u Ukrajini (32)

Kakav će biti odgovor Rusije na teroristički napad koji se povezuje sa Ukrajinom i zapadom?


  • Ukupno glasova
    71
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

SVETSKA KOMPANIJA ODLUČILA DA OKRENE LEĐA NEMAČKOJ: Zatvaraju sve fabrike kod njih i gase preko 500 radnih mesta: ''ŠOKIRANI SMO''​


Proizvođača toplotnih pumpi iz Danske, koji ima industriju u Nemačkoj, prati negativni trend. Najavili su zatvaranje fabrike i gašenje 530 radnih mesta.

Grundfos, proizvođač toplotnih pumpi iz Danske,
želi da se povuče iz Nemačke. Kako navode mediji, Danci konkretno žele da zatvore fabriku na lokaciji u Wahlstedtu u saveznoj zemlji Schleswig-Holsteinu.

U sledeće tri godine, barem je tako planirano, proizvodnja će se postupno preseliti u Dansku, Mađarsku i Srbiju. Kako navode mediji, cilj je osigurati dugoročnu konkurentnost Grundfosovih proizvoda i rešenja.

Grundfos planira povlačenje iz Nemačke – pogođeno više od 500 radnih mesta

Ukupno, ovo zatvaranje utiče na oko 530 radnih mesta. Očigledno proizvođač toplotnih pumpi više ne može profitabilno da posluje u Nemačkoj zbog visokih cena energije.

Potpuno smo iznenađeni neodgovornom odlukom danske uprave - izjavila je generalna direktorka sindikata IG Metall Kiel-Nojmunšter.

Ulrich Lüthje (CDU) zamenik gradonačelnika Wahlstedta, bio je jednako iznenađen.

Šokiran sam i zbog velikog broja radnika koji će biti pogođeni ovime - rekao je. Grad Wahlstedt kao celina bi, takođe, bio pogođen; 25 odsto radnih mesta u industriji bilo bi izgubljeno – a Grundfos je važan obveznik poreza na promet.

Pogođeni radnici trebalo bi da dobiju podršku Grundfosa, rekao je izvršni direktor Bent Jensen.

Svesni smo da plan znači značajan rez za naše kolege, grad Wahlstedt i celu regiju. Kompanija će učiniti sve da pomogne radnicima i podrži ih na najbolji mogući način. U isto vreme, verujemo da je ovaj plan ključan za dugoročnu budućnost naše firme - rekao je Jensen u izjavi kompanije.

Grundfos postoji od 1945. godine. Danska kompanija specijalizovana je za povećanje dostupnosti vode svim segmentima stanovništva i povećanje energetske efikasnosti.
Grundfos deluje u četiri područja: poslovne zgrade, stambene zgrade, industrija i korišćenje vode. Danci nude čitav niz rešenja, posebno za domaćinstva.

Kompanije se povlače

Grundfos nipošto nije sam u donošenju ove odluke. U poslednjih nekoliko meseci iz Nemačke se povuklo nekoliko firmi. To je poprimilo takve razmere da su vodeće osobe unutar domaćinstava već govorile o deindustrijalizaciji.

Više nije pitanje hoće li, već samo pitanje kako i koliko brzo - rekao je Harald Müller, direktor Bonnske poslovne akademije (BWA) za specijalizovani časopis

U automobilskoj industriji, na primer, Continental, Michelin, ZF Friedrichshafen i VW ukinuli su radna mesta, otkrili planove za smanjenje troškova ili zatvorili cele fabrike. U drugim sektorima, tradicionalne kompanije, poput Mielea i Stihla najavile su da žele barem deo svoje proizvodnje da presele u inostranstvo.

https://biznis.kurir.rs/info-biz/43...ih-i-gase-preko-500-radnih-mesta-sokirani-smo rusija nikad blize bankrotu :cepanje:
 
Izgubise zivot zbog botoksiranka. :sad2:

Российские ресурсы сообщают о гибели двух членов экипажа упавшего на Ставрополье бомбардировщика Ту-22М3​


photo_2024-04-19_07-12-34.webp
vazno unistise 100 kvadrata ukrajinskog suncokreta
 
vazno unistise 100 kvadrata ukrajinskog suncokreta
Мислиш сунцокрет Блек Рока и Вангарда? Никад више ништа они неће имати у Украјини. Готово. Фајронт.
Нека буду срећни ако "акционари" не остану без главе на раменима.

И то тешко.
 
Мислиш сунцокрет Блек Рока и Вангарда? Никад више ништа они неће имати у Украјини. Готово. Фајронт.
Нека буду срећни ако "акционари" не остану без главе на раменима.

И то тешко.
Idu rusi i seku glave
imalo je i nekih klipova kako seku glave zarobljenim ukrajinskim vojnicima....
 
Još L.N.Tolstoj, za to ti nisi čuo, jer si neobrazovan i neinformisan, kao i svi nacisti, je u svom remek delu "Rat i mir" pisao o ratovima i neprijateljstvima između Rusa i Čečena. Ti ratovi su trajali, gotovo neprekidno, više od 250 godina, a onda se je pojavio heroj Putin i mudri ljudi u Čečeniji i zauvek prekinuli ta viševekovna neprijateljstva. Čečeni su, napokon, shvatili da su im neprijatelji, nadam se da će to uskoro i naša iskonska braća u ruskoj svetoj zemlji Ukrajini da shvate i sa Rusima se opet, kao i uvek do sada, ponovo zbrate, oni koji su ih zavađali sa Rusima, a ne Rusi. Rusi su uložili stotine milijardi dolara u obnovu Čečenije i to je sada veoma bogata i uspešna članica RF. Razmišljaj o tome i shvati da oni koji te dresiraju protiv Rusa i Srba nisu tvoji prijatelji, već neprijatelji...Oni ti žele zlo, upamti to, a ne braća Rusi i Srbi ...

Rusi su im oprostili što su ih genocidisali 200 godina 🤣🤣🤣
 
Ma ne možeš sjest u avion bez znanja engleskog.
Ајде! Где то пише? Обично су упутства за коришћење преведена, кокпит објашњен у некој техничкој учионици, називи инструмената су познати свима од браће Рајт, комуникацију врше са својом контролом а у зони бд са неким видом руководиоца гађања. Садејство са пво и пешадијом се припрема и ско има потребе врши на језику домицилног становништва или ти на службеном језику те државе из које је војска.
То што јањичари у НАТО морају због газде, то је други пар опанака.
 
Руска војска је за недељу дана извела 34 групна удара високопрецизним оружјем по циљевима у Украјини, саопштило је Министарство одбране.

Напади су изведени као одговор на покушаје Кијева да оштети руске енергетске и индустријске објекте, нагласило је министарство.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top