Rat u Ukrajini (32)

Kakav će biti odgovor Rusije na teroristički napad koji se povezuje sa Ukrajinom i zapadom?


  • Ukupno glasova
    71
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ANALIZA BBC-ja pokazala je da je broj ruskih vojnika poginulih u Ukrajini premašio 50.000. Tijekom druge godine rata broj mrtvih je bio gotovo 25% veći nego u prvoj. Ruski BBC, nezavisna medijska grupa Mediazona i volonteri broje smrtne slučajeve od veljače 2022. Prema nalazima, u drugoj godini sukoba je ubijeno više od 27.300 ruskih vojnika, što pokazuje da je osvajanje teritorija imalo veliku cijenu u ljudskim životima. Rusija je odbila komentirati nalaze izvješća.
Rusi AGRESORI trpe duplo veće gubitke od ukopanih Ukra.

Što reče junački Će Gevara,

savremeni Kastro, naših dana, borac kontra crvenog imperijalizma i promotor obiteljskih vrednota štovani Zelja.
 
Djeca imaju školski hepening.
Njinog Ramba, nacion heroja.
Pa to je i cela poenta.
Za heroja nacije imaju velikog i uglednog nacistu.

A sta je sa hipotezama na ostalih 10 videa? Sta se tamo desava?

Tko neki Srbeki što štuju gibaničarsku masnu bradu, gubitnika čiča Dražu.
Neko kome je ugledni nacista veliki heroj nacije ima misljenje o nekome i necemu...
 
Poslednja izmena:
Dakle, prijatelju, da pokušam da razumem konstrukciju

Primera radi, ostaneš ti u ratu bez jedne ruke, jedne noge, jednog mudašca i pola pišice i ti ceniš da se to ima smatrati tvojom pobedom, jer ti je ostalo od svega po jedno a i ova polovinica pišice da vrši funkciju.

Zaista, ako tako posmatraš, pa Ukrajina nema šanse da izgubi ovaj rat.

Pod tim uslovima zaista možemo da se složimo da je Ukrajina već pobedila a Rusi već izgubili, daj samo da javimo njima da se ne tamane više uzaludno.

Pa to i cijelo vrijeme govorim, Rusija je ovaj rat izgubila čim ga je pokrenula, samo pokretanje ovog rata je poraz u svakom smislu za Rusiju, a posljedice će osjećati desetljećima :kafa:
 
Pa objasnio mi čovek lepo, tek sad sam shvatio i progledao.

Ja sada na ovaj rat gledam potpuno drugačijim očima

Uopšte, ovom logikom nikada u životu ne možeš da izgubiš niti da doživiš poraz.
Šta god da ti se desi, šta god loše da uradiš ti si, u suštini, pobedio jer ti je nešto ostalo, makar minimalno.

Zaista mi je žao što mi ovu filozofiju niko nije predočio pre 10, 20, 30 godina, mnogo bih drugačije gledao na svet oko sebe.

Kad te napadne daleko jača sila, s ciljem uništenja tvoje državnosti i identiteta, da, onda je puko preživljavanje pobjeda, još ako naneseš agresoru štetu od koje će se oporavljati desetljećima onda si legenda...

Vaši djedovi prije jednog stoljeća su to dobro razumjeli, nažalost vi ne razumijete, djedovi vam se u grobovima okreću od sramote, djedovi su vam bili legende, vi ste sramota :kafa:
 
Forin afers piše o „skrivenoj istoriji” diplomatije koja je mogla da okonča rat.Nije bilo „skriveno“!

Mediji su odbijali da izveštavaju o proverljivim činjenicama i svakoga ko je o tome govorio blaćeni su „putinistima“ i „propagandistima“Zašto mediji nisu objavili sledeće:
- Prvog dana nakon što je Rusija izvršila invaziju, Zelenski je potvrdio da ih je Moskva kontaktirala da pregovaraju o miru zasnovanom na neutralnosti

– Trećeg dana nakon invazije, i Moskva i Kijev su potvrdili da će pregovori početi na osnovu vraćanja ukrajinske neutralnosti.

- Portparol SAD Ned Prajs je tvrdio da SAD ne mogu da podrže mirovne pregovore jer je ovaj rat bio mnogo veći od Ukrajine

– Izraelski i turski posrednici na pregovorima potvrdili su da su blizu dogovora jer će Rusija napraviti kompromis u svemu osim neutralnosti/kraja NATO ekspanzionizma, ali su SAD i UK to blokirale jer su videle priliku da oslabe Rusiju boreći se sa Ukrajincima

- Šef političke partije Zelenskog potvrđuje da je bilo dogovora, a bivši savetnik Zelenskog takođe potvrđuje da je bilo dogovora, ali bi Amerikanci mogli da nateraju Ruse i Ukrajince da se bore jedni protiv drugih.

– Ukrajinski ambasador Čalji koji je učestvovao u mirovnim pregovorima tvrdi da je Putin „pokušao sve“ da postigne mirovni sporazum i da su bili veoma blizu dogovora pre nego što je on odbačen

- General Harald Kujat, bivši šef njemačke vojske i predsjedavajući Vojnog komiteta NATO-a, tvrdi da je dogovor postignut prije nego što su ga SAD i Velika Britanija sabotirale rekavši Zelenskom da neće podržati mirovni sporazum, ali će mu dati svo oružje koje mu je potrebno da porazi Rusiju na bojnom polju. Prema Kujatu, SAD i UK vide priliku da ubiju Ruse i tako oslabe strateškog rivala

Ovo je bila neverovatna propagandna kampanja, apelujući na najbolje u čovečanstvu da urade najgore. Isprovocirali su rat i sabotirali sve puteve ka miru da se bore protiv Rusije do poslednjeg Ukrajinca, a to su prodali javnosti kao „podržavanje“ i „pomaganje“ Ukrajini. Skoro svaka „proukrajinska“ politika od puča 2014. nije imala podršku većine Ukrajinaca i uvek se završavala tragedijom za njihov narod.

- Jedini razlog zašto sada smemo da govorimo o pregovorima je taj što je NATO ostao bez Ukrajinaca i rat je izgubljen. Javnost stoga mora biti spremna na nagodbu nakon dve godine tvrdnji da Ukrajina pobeđuje, a odbijajući čak i da sedne i razgovara sa Rusijom.
Apsolutno odvratno i sramotno!

GLWB-68W0AACfgt
 
Ukrajina protiv Rusa ima kakve takve sanse ako nista drugo nece biti potpuno okupirana sto bi se desilo da su se predali. NATO je bio stotine puta jaci od Srbije tako da bi bilo kakvo ratovanje bila tragedija za nas, Kumanovski sporazum je ipak bila prava odluka onog pedera Milosevica, bolje poraz nego unistenje.

Situacija sa Srbijom i Ukrajinom nije ni približno ista, nitko nije imao namjeru ugasiti srpsku državnost i pravo na postojanje, niti je netko dovodio u pitanje srpski identitet, recimo tvrdio da su Srbi zapravo Amerikanci i da ih treba "preodgojiti" u Amerikance, kao što sada Rusi pokušavaju u Ukrajini...

Ovaj rat će zapravo dodatno oblikovati i učvrstiti ukrajinski identitet i diferencirati ga od agresorskog ruskog, kao i svi takvi ratovi...
 
Ако ти је жао градова онда јави твојим пуленима да изађу на бојно поље па ком опанци ком обојци. Немој да се крију иза бетонских зидина и да извиђају на све стране са вишеспратница. Руси нису луди да шаљу неизмерно много људи како би неки град или варош освојили.

A šta imaju osvajati tuđe gradove? Nemaju dosta svojih gradova?
 
Febo?

Данас се денацификација догодила не само у Чернигову. Ноћу је ФАБ-1500 стигао у Боровају, Харковска област. Покривали су локацију чете 3. Азовске бригаде* у библиотеци.

Све около је било ограђено. Рањени и мртви се сами уклањају са територије, пише украјински директор

* - терористичка организација је забрањена у Руској Федерацији
IMG_20240417_123230_955.jpg
 
Словачка ће бити против пријема Украјине у НАТО“, рекао је премијер Републике Роберт Фицо на конференцији за новинаре.

„Украјина може да каже: „Желимо у НАТО“. Ово ће бити њихова слободно донета одлука. Кажемо да нећемо ратификовати [документе о пријему Украјине у НАТО] у парламенту, пошто је Словачкој потребна неутрална Украјина. Интереси Словачке ће бити угрожени ако Украјина постане чланица НАТО-а“, рекао је он.
 
Febo?

Суми регион. Дистрицт Стетковка 17.04 13:30

🌟Извештава се да наши КАБ-ови стижу у војне објекте Оружаних снага, укључујући војну опрему.

🌟Тренутно је у току поновљена детонација и облаци дима се дижу на местима где су наши пакети ударили.
IMG_20240417_124637_750.jpg
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top