Rat u Ukrajini (32)

Kakav će biti odgovor Rusije na teroristički napad koji se povezuje sa Ukrajinom i zapadom?


  • Ukupno glasova
    71
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Серија експлозија у Украјини, на југу земље трешти упозорење о ваздушном нападу

Ракетни удари на циљеве непријатеља изведени су у областима Нижина, Черниговске области, Јужне Одеске области и Кривог Рога, Дњепропетровске области
 
ANALIZA BBC-ja pokazala je da je broj ruskih vojnika poginulih u Ukrajini premašio 50.000. Tijekom druge godine rata broj mrtvih je bio gotovo 25% veći nego u prvoj. Ruski BBC, nezavisna medijska grupa Mediazona i volonteri broje smrtne slučajeve od veljače 2022. Prema nalazima, u drugoj godini sukoba je ubijeno više od 27.300 ruskih vojnika, što pokazuje da je osvajanje teritorija imalo veliku cijenu u ljudskim životima. Rusija je odbila komentirati nalaze izvješća.
A šta kaže BBC za Ukrajince? Zna li se šta?
 
Nikad jedinstveniji!

1713338009546.png
 
Ноћу су руске трупе напале непријатељске положаје у Красном Лиману.

🔻Према доступним информацијама, пораз се догодио у кругу продавнице Аутолине, где су украјинске формације у приватном сектору стационирале особље, а такође су организовале паркинг за аутомобиле.

🔻Мештани су забележили пожар и активан рад Хитне помоћи. Тачни резултати лезије тренутно нису познати.
 
Украјина жели да добије безбедносне обавезе од Сједињених Држава сличне онима које су дате Израелу

Ово је изјавио шеф кабинета украјинског председника Андриј Ермак на састанку са америчком делегацијом о договору о одговарајућим гаранцијама.

„Споразум САД са Украјином не би требало да функционише ништа лошије од америчког меморандума са Израелом, који је потврдио делотворност заједничких акција савезника током недавног одбијања масовног напада Ирана на Израел“, рекао је Јермак на сајту кабинет председника Украјине.

У поруци се не наводи каква је била реакција америчке стране на ове захтеве 😂

Очигледно, не баш позитивно 😂
 
Medvedev:

“Rasprave oko zakona o stranim agentima u Tbilisiju eskalirale su u ulične sukobe i žustru gruzijsku tučnjavu u parlamentu. Svatko tko ovakve akcije naziva spontanim prosvjedima neka prvi baci kamen u svoje ogledalo. Iza svih ovih okupljanja stoji iskusan i dobro poznat holivudski radnik.

Ono što se "prosvjednicima" ne sviđa kod zakona o "transparentnosti stranog utjecaja", koji gruzijski parlament pokušava usvojiti, jest to što je to navodno "ruska ideja", a ne zapadna inicijativa.

Mjesec dana ranije, val oštrih kritika zapadnih zemalja pokrenulo je usvajanje zakona u Kirgistanu koji od nevladinih udruga s inozemnim financiranjem zahtijeva upis u poseban registar. Bilo je kontinuiranog negodovanja i prijetnji iz europskih i američkih provladinih medija. Također, bilo je insinuirajućih, ali neprijateljskih primjedbi prema vodstvu te zemlje. Kako se usuđuju? Tko je to dopustio? Unutarnji poslovi države? Sigurnost, suverenitet, neovisnost? Ne, nisu čuli za to. nije za tebe...

Iza svega toga stoji arogancija i nemoćni bijes onih koji se sve više suočavaju s izravnim otporom i odbijaju povinovati se. Savjeti s ulizicom se ignoriraju. Smetnje su zaustavljene.

Prije godinu dana, inače, američki State Department preko službenog predstavnika Pricea izrazio je posebno "zadovoljstvo" kada su gruzijske vlasti povukle prethodni nacrt zakona o kojem se trenutno raspravlja. Zato što je (doslovno) dokument bio “nespojiv s euroatlantskim vrijednostima”. Pa da, itekako. Vrijednosti se razlikuju. Crno more nije Atlantik, Gruzija nije Gruzija, unatoč sličnosti imena.

Istodobno, Europska unija planira usvojiti svoju verziju zakona o stranim agentima. Stroži je čak i nego u SAD-u, gdje je na snazi od 1938. godine i značajno ograničava djelovanje širokog spektra pravnih i fizičkih osoba koje zastupaju interese stranih struktura i pojedinaca. Novčane kazne, zatvor, deportacija, ograničenja za "nepoželjne" pojedince i organizacije - sav arsenal je na stolu i trenutno se primjenjuje. Međutim, to se smatra sasvim normalnim. To je američki zakon i najbolji je. Mislim da bi Washington, čak i kad bi predviđao smaknuće stranih agenata, našao opravdanje za takvu represiju. Točno, jer neprijatelji Amerike se pogubljuju!

Za razliku od gruzijskog, kirgistanskog ili sasvim lojalnog ruskog zakona koji dopušta djelovanje stranih agenata, ali — posve pošteno — od njih zahtijeva transparentnost i sprječava prikriveno nezakonito strano miješanje u unutarnje stvari države, njezino gospodarstvo i politički život.
Zakoni o stranim agentima na snazi su u nekoliko zemalja. U Izraelu npr. Ili (puno strože) u Mađarskoj ili Australiji. Ali u tim su slučajevima i Washington i Bruxelles prilično zadovoljni. Bez prigovora i osuda.

U drugim slučajevima - plaćeni majdani, tučnjave, pritisci, ucjene. I inscenirani napadi bijesa visokog njemačkog kobasičara, glavnog ginekologa Euro komisije i sličnih drugorazrednih likova iz američke službe.

Atlantske vrijednosti, nametnute Majdanom i krvlju, krajnje su upitni darovi. Čak i one zemlje koje su bile prilično pokorne Anglosaksoncima sve ih više ne vole. Očito je njihovo strpljenje i popustljivost danas dosegnulo neizbježnu granicu. Da vidimo što će se dalje dogoditi.

p.s. Inače, Amerikanci su dosljedni ljudi. Od 1938. nemilosrdni su prema neprijateljima svoje države.
Moramo promijeniti i zakon, po uzoru na neka pravila američkog. Na primjer, uspostaviti kaznenu odgovornost za strane agente, kao u Državama. I postupno povećati broj stranih agenata na tisuće, kao što jesu. Zašto se zadovoljiti našim jadnim stotinama? Ima dostojnih kandidata. Definitivno postoje. Gledaj bolje!”
 
Bivši savjetnik Zelenskog Arestovič o Rusima i lošoj situaciji za Zapad:

"Danas je netko iz ruske oporbe objavio takav post o svom prijatelju koji je došao iz Rusije i ispričao sljedeće. Puno je muškaraca starijih od 40 godina u bolnicama koji se liječe od kroničnih i trenutnih bolesti kako bi bili sposobni za komisiju - da se pridruži vojsci, vojska je prestiž, vojska je obitelj heroja i tako dalje.

I ja sam također zadivljen. Ali ne na isti način kao ruska liberalna oporba. Jer razumijem što je motivacija. Razumijem razliku kada na Zapadu kažu: “Ne, mi se zapravo ne želimo boriti za svoju zemlju”; kada u Ukrajini hvataju muškarce na ulicama, a u Rusiji muškarci idu na liječenje kako bi se borili protiv Zapad i Ukrajina. To nije dobra priča za Zapad i za Ukrajinu, a jako dobra priča za Rusiju. - javlja FRWL
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top