Rat u Ukrajini (32)

Kakav će biti odgovor Rusije na teroristički napad koji se povezuje sa Ukrajinom i zapadom?


  • Ukupno glasova
    71
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Какав председник таква и полиција

Шмрррк

Screenshot_20240417_130600_com.huawei.himovie.overseas_edit_5868999187527893.jpg

Screenshot_20240417_130607_com.huawei.himovie.overseas_edit_5869005276229455.jpg

Screenshot_20240417_130619_com.huawei.himovie.overseas_edit_5869011521896120.jpg

Screenshot_20240417_130626_com.huawei.himovie.overseas_edit_5869019305676848.jpg

Screenshot_20240417_130632_com.huawei.himovie.overseas_edit_5869025756930493.jpg

Screenshot_20240417_130646_com.huawei.himovie.overseas_edit_5869032831557575.jpg


 
❗🇺🇦🏴💥 У Чернигов је у хотел са укровојницима je прилетело, веома успешно

Информацију о великим губицима Оружаних снага Украјине потврђује украјински националиста Мосијчук.
Локални медији пишу да је у ракетном нападу до сада погинуло 11, а повређено 20 људи.

Истовремено, знајући како хохоли потцењују своје губитке...

Војници су пажљиво замагљени на фотографији.

Upd: "Тешка услуга хотела у Чернигову"

Војни кревети, метални орман са етикетом.. "Типични атрибути" за цивилни хотел❗🇺🇦🏴 Читаве бригаде Оружаних снага Украјине одбијају да се повинују Сирском

Како наводи британски аналитичар А.Мекурис, украјинске јединице које су раније биле блиске бившем главнокомандујућем Залужном игноришу наређења новог главнокомандујућег Сирског. Конкретно, реч је о 3. бригади «Азова» и 67. бригади Оружаних снага Украјине. Сирски је покушао да их пошаље у контранапад код Авдејевке и прераспореди у Часов Јар.

Меркурис је признао да ће ове бригаде ускоро бити распуштене. Судећи по томе што су Авдејевка и Часов Јар најтежи правци за Оружане снаге Украјине, може се претпоставити да је Сирски једноставно покушавао да уништи Залужнијеве навијаче у још једном месном нападу.

GLXMFntXgAA60hf

(..https://twitter.com/Alisa_Vasilisa_/status/1780553631495852141 - 1:07 PM · Apr 17, 2024)
 
🇭🇺 „У протеклих 30 година, од завршетка Хладног рата, Сједињене Државе су предузеле многе агресивне акције, а сада Русе уче моралу“

Мађарски новинар и публициста Жолт Бајер, један од оснивача владајуће партије Фидес у Мађарској, кога многи сматрају главним идеологом Мађарске, о томе да Американци Русе уче моралу.

„НАТО је, у складу са својом одбрамбеном доктрином одбрамбена организација. Према овој доктрини, ако ће једна од држава бити нападнута, то ће се доживљавати као напад на све чланове и сви учесници хитају у помоћ нападнутој земљи.
Ако сам добро разумео, Украјина није чланица НАТО-а, тако да се ова доктрина не може применити. То значи да је НАТО тај који сада жели да нападне.
НАТО је основало 12 земаља, данас Алијансу чине 32 земље. Може ли неко да ми објасни чега се плашимо? То значи да је Русија тренутно окружена од половине држава чланица НАТО-а.
И још једно питање: колико је агресивних акција у протеклих 30 година, од завршетка Хладног рата које су покренуле САД. И да ли су имали право? И сада Сједињене Државе и њихови савезници уче Русе моралу?"🇺🇸🇺🇦🏴 Председавајући Мајк Џонсон рекао је посланицима републиканске партије да ће покушати да усвоје четири мере ове недеље за слање помоћи Израелу, Украјини и Тајвану — свака као одвојени рачуни, изјавила су двојица републиканаца на приватном састанку у понедељак.

Ово је пренео Politico.

❗ Шефови четири комитета Представничког дома САД подржали су поделу помоћи Украјини, Израелу и Тајвану у различитим пакететима.

GLUnmvZXgAApDua

(...https://twitter.com/Alisa_Vasilisa_/status/1780372778471805008 - 1:08 AM · Apr 17, 2024)
 
Ukrajina protiv Rusa ima kakve takve sanse ako nista drugo nece biti potpuno okupirana sto bi se desilo da su se predali. NATO je bio stotine puta jaci od Srbije tako da bi bilo kakvo ratovanje bila tragedija za nas, Kumanovski sporazum je ipak bila prava odluka onog pedera Milosevica, bolje poraz nego unistenje.
Da.Aktuelni sukob je sukob dve manje više ravnopravne strane dok je VJ imala zastarelo naoružanje i opremu i avijacija NATO je mogla da dejstvuje praktično bez rizika.Piloti NATO su govorili da im je mnogo veći rizik od sudara u vazduhu sa njihovim avionima nego od pretnje protivavionskih raketa iz vremena Vijetnamskog rata ili vatre protivavionskih topova.
 
Фебо?

Оружане снаге Украјине изгубиле су положаје које су заузеле током контраофанзиве код Урожајног – Рогов
Нема то везе. Сад и да уђу у Кијев - рат је изгубљен по оцени колеге. Џаба ратују.
 
Da.Aktuelni sukob je sukob dve manje više ravnopravne strane dok je VJ imala zastarelo naoružanje i opremu i avijacija NATO je mogla da dejstvuje praktično bez rizika.Piloti NATO su govorili da im je mnogo veći rizik od sudara u vazduhu sa njihovim avionima nego od pretnje protivavionskih raketa iz vremena Vijetnamskog rata ili vatre protivavionskih topova.
U čemu su to Rusija i Ukrajina ravnopravni?
Daj prosvijetliti nas treba..
 
Kazu da su rusi zveknuli nekog ukro generala sa ordenom heroja na okupljanju u Cernigovu gde je sazvao gomilu oficira na sastanak.

https://informer.rs/planeta/vesti/897044/rusija-ukrajina-rat-cernigov-general-ubijen

Ruski dopisnici na Telegram kanalima prenose informaciju da je u černigovskom hotelu „Profsojuznaja“ u vreme ruskog udara trajao sastanak rukovodstva Severne operativne komande Oružanih snaga Ukrajine, uz učešće komandanta te grupe, general-potpukovnika Dmitrija Krasilnikova.​

Kako tvrde ruski ratni reporteri, ruske oružane snage su sa tri rakete "iskander" pogodile hotel sa vojnicima i oficirima Oružanih snaga Ukrajine u Černigovu.
 
Када стижу?

Тулски конструктори ФПВ дронова и система за радио-електронску борбу представили су паметни систем за навођење беспилотних летелица који може самостално да препозна и нападне мете, изјавио је конструктор борбеног ФПВ дрона „Овод“ Андреј Иванов.

Према речима конструктора, такав систем ће омогућити ФПВ дроновима-камиказама да нападају мете чак и када се изгуби комуникација између оператера и дрона.
 
🇺🇸 Такер Карлсон је објавио први пост на свом Telegram каналу након интервјуа са Павелом Дуровом.

Амерички новинар је позвао све на канал Tucker Carlson Network, где је најавио појаву свежих вести, материјала иза сцене и ексклузивног садржаја.

GLUhWbWXUAAgpsH


„Када се претплатите на овај канал, придружујете се заједници истомишљеника заинтересованих за истину, интегритет и искрену дискусију“, рекао је новинар.

Дуров је раније најавио објављивање свог интервјуа који је у фебруару дао америчком новинару Такеру Карлсону. Бизнисмен је ово саопштио 16. априла.

📌 Новинар Такер Карлсон објавио је интервју са Павлом Дуровом.

Интервју је одржан у канцеларији руског предузетника у Дубаију.👇🏻
https://t.me/TuckerCarlsonNetwork/6

„Онда ћу себи дозволити – само 30 секунди или један минут – да дам мало историјске позадине.“©😁


Павел Валеријевич Дуров (рођен 10. октобра 1984 , Лењинград ) је руски предузетник и програмер , има држављанство Сент Китса и Невиса , УАЕ и Француске , и доларски je милијардер.
Један од креатора друштвене мреже „ВКонтакте“ и истоимене компаније, мултиплатформског месинџера Телеграм и других пројеката. Бивши генерални директор ВКонтакте (2006–2014). Током студентских година био је лауреат стипендије председника Руске Федерације и Владе Руске Федерације и троструки лауреат Потањинове стипендије.
https://ru.wikipedia.org/wiki/Дуров,_Павел_Валерьевич
Преведено на српски...
https://ru-m-wikipedia-org.translate.goog/wiki/Дуров,_Павел_Валерьевич?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=sr&_x_tr_hl=sr&_x_tr_pto=wapp
 
Poslednja izmena:
Iza Ukrajine stoji celi NATO i još neke države koje formalno nisu u NATO.Vidi zaključke brojnih NATO skupova i saopštenja najvažnijih država članica tog saveza !
Cijeli slobodni svijet podržava Ukrajinu i njenu cjelovitost.
Ukrajinske vojne efektive sa svom pomoći koju dobija je ništa prema onom šta ima Rusija.

Počni od broja aviona, artiljerije, tenkova....svega
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top