nije se završioa šta misliš, kako se završio hladni rat koji je trajao negde od 45te do 91ve, u kojem su postojala dva vojna bloka, zapadni NATO pod vodđstvom Amerike i istočni Varšavski sa SSSRom na čelu
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nije se završioa šta misliš, kako se završio hladni rat koji je trajao negde od 45te do 91ve, u kojem su postojala dva vojna bloka, zapadni NATO pod vodđstvom Amerike i istočni Varšavski sa SSSRom na čelu
nije se završio ni prvi svetski ratnije se završio
to je bila veštačka tvorevina, i tek kad se rasturila vide se prave vrednosti svake od bivših republikaса сфрјотом право у средини (пркно)![]()
да, виде се као и у њојto je bila veštačka tvorevina, i tek kad se rasturila vide se prave vrednosti svake od bivših republika
već se seli uveliko, u americi najbrojiniji migranti posle meksikanaca su rusi.Rusija ce da se preseli kod nas.
To cekam.
Ovo mi je prvi za Ukr.
Pre 2 g. sam u neznanju podupirao RF.
Prvih 3-4-6 mj...dok me nisu banisali.
Jer sam 2 x postavljao explicitne slike splovila na LJIS na ključanoj temi samo za članove. Bio suviše progresivan.
Glede FAB(flambiranja), Ukri se junački drže.
Ma da,ko da se ne znamo.Ovo mi je prvi za Ukr.
Pre 2 g. sam u neznanju podupirao RF.
Prvih 3-4-6 mj...dok me nisu banisali.
Jer sam 2 x postavljao explicitne slike splovila na LJIS na ključanoj temi samo za članove. Bio suviše progresivan.
Glede FAB(flambiranja), Ukri se junački drže.
Ajmo Marine, samo veselo!Uspješna je obrana, jer Rusi ne mrdaju sa mjesta. Bdw vašom logikom, niste vi osvojili ništa, nego su se Ukrajinci povukli, nakon što su vam pokopali cijelu diviziju u Adiviki.
nije uopće isto, narodi i ljudi su slobodni da izaberu svatko svoj putда, виде се као и у њој
осим Словенаца, све је исто само њега нема
Качиле су колеге ове разне поздане изворе попут Ноела и слично. А и да нису - зашто би лагали? То ови кремљоботови лажу.U prvih 20 sekundi mogli ste da vidite ono o čemu sam pisao ovde više puta
- UVZ radi 3 smene 7 dana u nedelji, što je u suštini rad u 4 brigade, odnosno 4 smene (2 dana radiš prvu, dva dana drugu, dva dana treću smenu i onda dva dana odmora pa u krug)
- rade se samo T90 i T72
- ne radi se ništa drugo niti se remontuju tenkovi, to rade druge, manje fabrike
- rade se serijski, videli ste pokretnu traku za montažu tenkova
- normalno da neće da kažu koliko se proizvodi ali je u više drugih izvora plasirana informacija da je predratna proizvodnja gotovo udesetostručene sa 100-150 tenkova mesečno na isti taj broj na dnevnom nivou. To znači da sa pokretne trake silazi od 3 do 5 tenkova dnevno što je sasvim realan broj
Kada budete videli ili čuli da je neka evropska fabrika prešla na ovakav režim rada možete pričati o podizanju evropske namenske industrije.
Ja još uvek nisam čuo da je bilo koji evropski proizvođač to uradio, za USA ne znam, verujem da su ozbiljno podigli proizvodnju videćemo i koliko.
Znaju.Ukrajinci bolje znaju zasto je najuren od tebe
A ja sam pitao:da je legalno nije
Koji su to legalno/pravno legitimni dogadjaji, koji nisu dali zeljenog rezultata, prethodili tom lincovanju?
Pokazi da vidim i ja na osnovu cega imas takav utisak?ali eto oni misle da je tako trebalo
To je tvoje hipoteticko, umisljeno i izmisljeno stanje stvari, da bi podrzao i opravdao svoje "misljenje", a ne stvarano stanje stvari.valjda oni znaju da li ih je opet hteo gurnuti pod ruski uticaj ili ne.
Kod takvih primecujem i nesto sto lici na "Stockholmski sindrom". Kada vide da se "njihov svet" i sve ono u sta su verovali, srusilo i da, zapravo, nije tako kako su mislili, odbijaju da poveruju i prihvate to, i brane ono i one koji su cinili i oblikovali njihov pogled na svet, slicno kao kod "Stockholmskog sindroma".
Познато је да су они сви позадинци. Још један доказ да говоре истину!Ne znam, svako je odgovoran za ono što piše i iz kojih izvora prenosi.
Za razliku od mnogih drugih koji su pratili situaciju na frontu, mene je uvek više zanimala situacija u pozadini jer se pokazalo da ona dobija ili gubi rat.
Kada ovo nije uspelo da se završi kao brza "trodnevna operacija" postalo je jasno da će pobediti onaj ko duže izdrži.
To se odnosi na ljudkse resurse ali i sposobnost industrija da nadoknadi potrošeno na frontu pošto zalihe nisu neograničene a rat je bio takvog intenziteta da ih je topio neverovatnom brzinom.
S jedne strana Rusija je uspela da transformiše i probudi svoju namensku industriju. Koliko god da su Rusi pravili gluposti i grešaka na frontu toliko su u pozadini očigledno radili kako treba. Da budemo precizni, ruski generali su se pokazali kao prilično šuplji za svoj posao ali su zato inženjeri odradili svoj maksimalno i uspeli da zakrpe ogromne rupe nastale nesmotrenim potezima na frontu.
S druge strane imate Ukrajinu, niko ne može da kaže da se nisu hrabrp borili, dok su imali čime. Sada više nemaju i priča ide ka vrlo očiglednom epilogu. Ukrajinska namenska industrija nije imala šanse, niti je bila na nivou ruske niti je mogla da se održi u uslovima rata i bombardovanja. Nedostatak je nadoknađivan donacijama iz inostranstva i dok je imalo šta da se pošalje iz evropksih i USA skladišta nekako se držala ravnoteže na frontu.
Sadašnja situacija je kombinacija vrlo suludog gubljena ljudskih resursa od strane Ukrajinaca i ratovanja kao da sutra ne postoji i nemogućnosti NATO saveznika da im isporučuju oružje i municiju u tempu koji ne neophodan. Jednom kada su se ispraznila skladišta sve je pošlo nizbrdo.
I tu se vraćamo na početak priče i na industriju. Koliko god da su vam skladišta oružja i municije jednom će se isprazniti. Ako nemate industriju koja to može da dopuni v i ste osuđeni na propast, pre ili kasnije. Evropa je pokazala da ima vrlo tanke zalihe i praktično nikakvu namensku industriju jer se godinama oslanjala na USA NATO kišobran i sve pare ulagala u profitabilne industrije, automobilsku i ostale a ne u sektor namenske industrije. To je doveklo do tragičnog debalansa i situacije u kojoj moćne zemlje sa 50+ miliona stanovnika tipa Francuska, Nemačka, UK, Italija, Španija imaju manje operativnih tenkova ili samohodnih haubica od jedne Srbije recimo.
Popij čaj, meditiraj, zapali malo lovorovog lista... možda smirenjem dodješ do saznanja o čemu ti, ustvari, pišešnije se završio ni prvi svetski rat
Запад = наицам, увек било и биће.AZOVska operativna brigada Nacionalne garde Ukrajine pokazala je strane instruktore u svojim redovima.
Identifikovana su dvojica od njih: Portugalac Žoao Galvejas, bezbednosni zvaničnik iz struktura EU
i mađarsko-nemački državljanin Peter Talos, turista, ali u stvari profesionalni nemački vojnik.
Ovaj poslednji ima cilj da ponovo stvori isti Azov modela 2022 i da ga integriše u hijerarhiju Oružanih snaga Ukrajine i uvede NATO standarde.
U principu, ovo je jasan pokazatelj da Azov, koji je zabranjen u Rusiji, nadgledaju zapadne zemlje i karijerna vojna lica, registrovana ili kao plaćenici , turisti i instruktori.
![]()
Zona Militar nedavno je izvijestila da je SAD odobrio Danskoj, Norveškoj i Nizozemskoj da prebace ukupno 65 borbenih aviona F-16 u Ukrajinu, kao i rezervne dijelove, opremu za obuku, alate i drugu opremu
Epski ruski gubici svega i nestanak oruzja je prica za zapad
Zbog rafinerija ukrajina nema struje,radovali se 3 dana,da se obnove elektrane trebace godineJa sam isto rekao da nema smisla tuci po ruskim rafinerijama
Evo nafta sa severa i od arapa vec na 90dolara
Ako se krene na zurku sa Iranom odmah ide na 200+
Ne tuku se u Ukrajini Amerikanci a Galicani vrlo malo ako bi zavisilo od Nulanda i Obame rata ne bi bilo, zaustaviti Ruse na stotinak km od granice ne mogu ovo dvoje to rade Ukrajinci.
Ma nemoguce.AZOVska operativna brigada Nacionalne garde Ukrajine pokazala je strane instruktore u svojim redovima.
Identifikovana su dvojica od njih: Portugalac Žoao Galvejas, bezbednosni zvaničnik iz struktura EU
i mađarsko-nemački državljanin Peter Talos, turista, ali u stvari profesionalni nemački vojnik.
Ovaj poslednji ima cilj da ponovo stvori isti Azov modela 2022 i da ga integriše u hijerarhiju Oružanih snaga Ukrajine i uvede NATO standarde.
U principu, ovo je jasan pokazatelj da Azov, koji je zabranjen u Rusiji, nadgledaju zapadne zemlje i karijerna vojna lica, registrovana ili kao plaćenici , turisti i instruktori.
![]()