Rat u Ukrajini (31)

Kada će se rat završiti?

• Ukupno glasova
    77
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Rusija napala zapovjedni centar NATO-a u gradu Odesi! Izvješća da je 21 'plaćenik' ubijen u Odesi; zapravo su bili službenici NATO-a.

Unesrećeni su prebačeni u lokalnu hitnu pomoć na zbrinjavanje. NATO-vi helikopteri su odmah evakuirali 11 NATO vojnika u Rumunjsku. Izvješća govore da je dodatnih 60 vojnika ozlijeđeno različitih stupnjeva.

'Plaćenici' nisu bili stacionirani samo u Mriji, tamo je bio koordinacijski stožer cijele 'legije stranaca' u južnoj Ukrajini!

ЏЕФРИ САКС:
„Мислим да генерали не знају много о било чему осим о томе како се борити,
Путин је у потпуности сарађивао са Европом, али су тада САД напустиле Уговор о антибалистичким ракетама.
Тада су Сједињене Државе, иначе, бомбардовале руског савезника 78 дана узастопно — Србију — да разбију Србију.
Затим су Сједињене Државе извршиле инвазију на Ирак.
Тада су САД позвале на проширење НАТО-а на Украјину и Грузију.
Затим су Сједињене Државе послале ЦИА-у да свргне Башара ел Асада.
Онда су Сједињене Државе послале НАТО да збаци Моамера Гадафија.
Затим су САД поставиле ракете Аегис у Румунији и Пољској.Затим су Сједињене Државе збациле владу Украјине — очигледно амерички државни удар.
Ако неко то разуме, случајно сам видео нешто од тога изблиза; то је била америчка операција.
Дакле, САД руше украјинску владу, САД наоружавају Украјину, а ту су и споразуми из Минска. А сада смо чули од Меркелове, Немачке, Француске — гаранта Минска
Можда се ваш генерал не разуме у политику. Немам појма, али он уопште не разуме ову историју, или не говори истину.[Шта је са следећим кораком?
Дакле, рецимо подршка Украјини опада, испоручује се мање наоружања. Већ видимо, наравно, да Украјина страда на првим линијама фронта.
Русија има много већу ватрену моћ од Украјине. Чуо сам Медведева како каже да Русија може ићи у Одесу, чак и Кијев. Шта мислите, колико далеко ће Русија ићи у смислу освајања Украјине?]
Ако Европа и Сједињене Државе, а посебно САД, имају председника који то може – нисам сигуран, ово је једна од наших трагедија – али заправо каже Путину: 'Хајде да седнемо и разговарамо. Хајде да смислимо како да склопимо мир', онда ће исход бити много бољи.
Ако уместо тога, САД и Европа наставе да ескалирају, а Европа пошаље своје трупе и све ово остало, онда нам је Бог у помоћи.
Не знамо где ће се завршити.[Дакле, прекид ватре је важна ствар за почетак...]
Не прекид ватре. Најважнија ствар за почетак је идеја да вам је потребан мир договорен.И иначе, европски лидери су пуни БС када кажу 'Па да, преговараће се, али треба се борити сада.'Шта се сада бори?Зашто нема озбиљнијег покушаја да се разговара о томе какав би то могао бити исход?Један од разлога је што се ниједан лидер не усуђује да каже, осим Орбана и Фица, да каже истину: да Украјина неће бити део НАТО-а, и то је лоша идеја, и то би требало да кажемо у замену за разумну мир.
То је била идеја која је недостајала све време.И знам да сам молио Белу кућу крајем 2021: „Разговарајте са Путином. Немојте имати овај рат.' Већ је предложио: 'Имајте мир са неутралношћу.'
А онда ми је високи званичник Беле куће рекао: „Не, не, не, не. НАТО мора имати отворена врата.'Зашто?
Да ли САД прихватају отворена врата за Мексико и Кину, или Мексико и Русију, или Кубу и Русију? Па не.
Скоро смо имали нуклеарни рат због тога.[Ово је против Монроове доктрине, зар не?]Не само да имамо Монроову доктрину већ 201 годину која каже: 'Не мешајте се у све Америке', већ то понављају амерички лидери у Генералној скупштини УН.
Седим тамо и слушам њихове говоре сваког септембра.
И тако, Монроова доктрина није само историјска доктрина. Трамп је рекао да се то примењује данас.Па, може ли један европски лидер бити искрен у вези овога и рећи: „
Зашто не покушамо да разумемо нешто са друге стране? Да Русија заиста не жели НАТО на својој граници од 2.100 километара, посебно зато што су Сједињене Државе зависне од промене режима.
'За мене има савршеног смисла."

Rusija napala zapovjedni centar NATO-a u gradu Odesi! Izvješća da je 21 'plaćenik' ubijen u Odesi; zapravo su bili službenici NATO-a.

Unesrećeni su prebačeni u lokalnu hitnu pomoć na zbrinjavanje. NATO-vi helikopteri su odmah evakuirali 11 NATO vojnika u Rumunjsku. Izvješća govore da je dodatnih 60 vojnika ozlijeđeno različitih stupnjeva.

'Plaćenici' nisu bili stacionirani samo u Mriji, tamo je bio koordinacijski stožer cijele 'legije stranaca' u južnoj Ukrajini!

Samo melji i przi Nato ustase! Svaki put kad cujem ovakvu vest ja nazdravim sa jednom dobrom lozom! :super:

Украјина је готова
Амерички политиколог, професор Џон Миршајмер: Сваким даном постаје све јасније да Украјинци губе. Ово је у суштини крај.
Интересантно је само питање колико ће територије изгубити и како ће изгледати коначна линија поделе између преостале Украјине и територије коју ће Руси анектирати.

Medvedev upozorava:

“Svi nitkovi koji počine zločine na ili u blizini biračkih mjesta (paljevina, vandalizam, itd.) trebaju imati na umu da mogu biti pozvani na odgovornost ne samo prema članku 141. Kaznenog zakona Ruske Federacije, "Ometanje ostvarivanja biračkog prava ili rad izbornih povjerenstava." Oni su izdajice, a njihova djela mogu se kvalificirati mnogo strože: prema članku 275. Kaznenog zakona Ruske Federacije - državna izdaja u obliku pružanja bilo kakve pomoći stranoj državi tijekom rata. Ako njihova djela predstavljaju elemente drugih kaznenih djela predviđenih u Poglavlju 29 Kaznenog zakona Ruske Federacije (zločina protiv temelja ustavnog poretka i sigurnosti države), tada se mogu kazneno goniti i prema drugim člancima kaznenog zakona. zakon.

Ovo nije dječja igra sa šibicama ili nevina nestašluka sa briljantno zelenilom. Ovo je izravna pomoć onim degenericima koji danas granatiraju naše gradove. Kriminalni aktivisti na biračkim mjestima moraju shvatiti da bi zbog svojih postupaka mogli završiti dvadeset godina u zatvoru posebnog režima...”
Nije ovo dečija igra šibicama već sprdnja od izbora. Ako im pokažeš da je sprdnja završiš u kažnjeničkoj koloniji u polarnom krugu.

Немам нешто времена ових дана да детаљније пратим СВО, шта има ново?
Је ли ухапшен Путин? Је ли Герасимов опет убијен? Докле су стигли партизани?
Чујем да су Абрамси пробили све Суровикинове линије. Јесу стигли Ф16?

Питам због френда

1710622723451.png

Na nešto me podseća ovo...

sure-air-quotes.gif

Rusija je priznala odcepljene države nakon 8 godina građanskog rata i neuspešnih pregovora, onda je intervenisala da ih zaštiti od agresije.

Sve su uradili po propisima.

U komentaru sam mislio pre svega na pogrešne poteze Ukrajine.

Što se tvog komentara tiče probaj da zameniš:
- Rusija sa USA
- otcepljene "države" sa Kosovo
- Ukrajina sa Srbija

uopšte ti se neće svideti kako zvuči.

Lično sam vrlo alergičan kada neka sila vojno interveniše u suverenoj zemlji u cilju "zaštite" koga već tamo.

Nije mi se svidelo na Kosovu ne sviđa mi se ni u Donbasu ali mora da je do mene, ima onih koji jedno podržavaju a drugo osuđuju i obrnuto.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back