Rat u Ukrajini (31)

Kada će se rat završiti?

• Ukupno glasova
    77
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Brat Vuçiçi sa bratom Ramom i bratom Zeljom ga zavuko rusosiitima do balcaka

izdajnicko sorosevsko ko i ti i tebi slicni
Ne,baš ti lupetaš iz bola i nemoći i u očajničkoj potrebi da "materalizuješ" neke svoje fantazije koje se nikada neće desiti u realnosti...

Eto,sam sebi ne smeš da priznaš koliko je silno mnogo ruskih vojnika do sada izginulo......tu cifru od bar 200.000 poginulih rusa je spomenuo jedan tvoj kolega .......

I Rusija već dve godine ratuje sa svim svojim naporima a nije uspela da zauzme više od 20% ukrajinske terittorije...to je realnost

Gubite rat , Rusija vas zatire i satire . Sve sto imate da posaljete poslali ste tamo i Rusija vam to temeljno unistava . Iz rata sa Rusima retko se ko vraca kuci ziv.

Pazi ovu kuknjavu

Британци открили шта је Русија разнела у Украјини! „Они нас буквално лове“ (ВИДЕО)​

10:20 29.02.2024.
0

Руска војска уништила је у Украјини лансере ПВО ИРИС-Т које производи и испоручује Немачка, изјавио је британски стручњак Александар Меркурис на свом Јутјуб блогу.​

– Русија наставља да наноси колосалну штету украјинском систему ПВО. Они буквално лове лансере. Недавно су системи ИРИС-Т које је Немачка послала Украјини уништени ракетним ударом – рекао је аналитичар.

Како је приметио Меркурис, ситуација на фронту се драматично мења због озбиљног исцрпљивања украјинских трупа као последица интензивних борби и високопрецизних артиљеријских удара из Москве.

Руска војска наставља да ликвидира украјинску енергетску, одбрамбену индустрију, војну команду и комуникационе објекте. Према РИА Новостима. Министарство одбране је у уторак саопштило да су Ваздушно-космичке снаге синоћ погодиле непријатељска предузећа која производе пројектиле и њихове компоненте, муницију и експлозив.

Шпекулише се да ЕУ и НАТО припремају агресију на Придњестровље и да припремају Молдавију да по узору на хрватску акцију олуја којом је уништена Република Српска Крајина 1995 нападне и ријеши питање Приднестровља
Ситуација је мање више доста слична као у РСК
Приднестровље има око 500 000 становника ,у РСК и западним дјеловима РС БИХ које су окупиране у здруженој хрватско муслиманској нато еу офанзиви 1995 је боравио исто толики број Срба

2006 су одржали референдум којим су изгласали припајње Русији
Jуче су затражили интервенцију и заштиту Русије
Поставља се питање може ли Русија да их заштити или ће проћи као РСК и дјелови РС БИХ које је Србија пустила низ воду

Кад је Милан Мартић позвао у августу 1995 Слободана Милошевића да га подсјети на обавезу из Венсовог мировног плана којим се Југославија обавезала ће баранити РСК у случају агресије Милошевић му је одговорио умзи пиштољ и уби се
Шта мислите хоће ли Нато и Еу протјерати народ Приднестровља као што су протјерали Србе из РСК и зпадних дјелова Босне
Хоће ли Путин као Милоћевиш да их пусти низ воду
Samo su sada drugačiji igrači. Da zabadaju prst u oko RF? Nema teorije. Evo 2 godine rat, a nešto ne vidim užurbanost SAD da uđe u rat.

Samo su sada drugačiji igrači. Da zabadaju prst u oko RF? Nema teorije. Evo 2 godine rat, a nešto ne vidim užurbanost SAD da uđe u rat.
У Хладном рату су победили без испаљеног метка.

Можда рачунају да и данас могу да победе без испаљеног метка?

Nastavljaš sa prosipanjem gluposti.

Nezavisni BBC i medijazona imaju procenu gubitaka pa ih potraži, niko nije dao nikakvu osnovu za tih 200.000, to su teške gluposti.

A ovo za 20% teritorije je samo tvoja glupost i neznanje kako se rat vodi, pa da te podučim. Rat se vodi tako što uništavaš protivnikovu živu silu i tehniku dok se ne slomi, a onda uzmeš šta ti treba. Ako je potrebno oduzeti mu neku teritoriju da bi se slomio, onda se potrudiš da je uzmeš, što je Rusija uradila već na startu u rejonu Zaporožja. Od tada pa do danas isključivo rade na uništavanju vojnog potencijala Ukrajine i kao što vidimo ovih dana, uspeva im.

Do leta Ukrajina više neće imati čime da ratuje, front im se raspada zbog nedostatka municije i obučene snage, koje je Rusija 2 godine strpljivo uništavala.

Pukli ste ali niste sposobni da to prihvatite pa sada zatvarate oči.

Šta je moja glupost,kada je to činjenično stanje da Rusija trenutno kontroliše samo 20% Ukrajne??

I sami su rusi u februaru 2022 tvrdili da će zauzeti Kijev i veći deo Ukrajne....tada su hteli da vode drugačiji rat?.... :hahaha:

Inače,preko 100.000 ruskih vojnika je poginulo u akciji do sada,a gde su ranjeni,nestali,zarobljeni.......koliko vidim i na ovim forumu,samo si ti jedini koji ne prihvataš tu realnost......čekam kada ćeš da napišeš kako Rusija do sada ima par hiljada poginulih vojnika...:hahaha:

Ovo su procene koliko-toliko realističnih zapadnih medija (BBC i Mediazona), verovatno su i oni preterani ali ajde.

Imaju dokaz za 44.654, procenjuju da ih je ukupno oko 75.000. Rekao bih da je ovo realno, to je kikiriki za Rusiju.

Najveći broj žrtava je iz Bahmuta, gde su svesno korišćenje snage sastavljene od teških robijaša, po meni win-win za Rusiju.

Ukrajinska strana je minimum na 5x od ovoga, ako ćemo realno mislim da nisu na 10x, što je takođe moguće.

https://en.zona.media/article/2024/02/24/75k
1709204417485.png

Šta je moja glupost,kada je to činjenično stanje da Rusija trenutno kontroliše samo 20% Ukrajne??

I sami su rusi u februaru 2022 tvrdili da će zauzeti Kijev i veći deo Ukrajne....tada su hteli da vode drugačiji rat?.... :hahaha:

Inače,preko 100.000 ruskih vojnika je poginulo u akciji do sada,a gde su ranjeni,nestali,zarobljeni.......koliko vidim i na ovim forumu,samo si ti jedini koji ne prihvataš tu realnost......čekam kada ćeš da napišeš kako Rusija do sada ima par hiljada poginulih vojnika...:hahaha:
Sada je 100.000? Imaš neka šizofrena cepanja u glavi?

Ustvari nesto manje od 18% sa Krimom zajedno.

Ajde vrati se na napisano i proćitaj ponovo, ako se potrudiš možda i shvatiš šta sam napisao.

Naravno da nisu tvrdili, to je tvrdio Stoltenberg.
Stara taktika, postaviš neprijatelju nemoguć cilj i onda slaviš kad ga ne ispuni.
Rusi su februara ukrima dali poslednju opomenu, kad su ovi odbili dogovor krenuli su u sistematsko uništavanje Ukrajine.
Biće uništena, da se nikada više ne vrati.

Gluposti, dao sam ti zapadne, pristrasne izvore koji procenjuju na 75.000, veliki deo su oni robijaši iz Bahmuta.

Za Rusiju kikiriki, dok je Ukrajina izgubila barem 5x više, sa 5x manjom populacijom.

Kakva američka specijalnost??....nemaš osnova da tvrdiš kako se u USA predsednici ubijaju maltene svaki dan....to što se desilo sa Kenedijem je jedan izuzetak...

Pre bih mogao da kažem da je ruska specijalnost da im se raspadne država,kao što je bilo sa SSSR-om pre samo 33 godine......koliko znam USA se do sada nikada nije raspala......takodje,nisam primetio da se i neka država u EU raspala...

Кад не знаш морам да те научим навешћу ти само покушаје. О успешности или неспособности тог народа не бих:
1. Абрахам Линколн
2. Џејмс Гарфилд
3. Вилијам Мек Кинли
4. Џон Кенеди
5. Андру Џексон
6. Теодор Рузвелт
7. Хари Труман
8. Џералд Форд
9. Роналд Реган.
Прва четворица нису преживела.

Видиш ли сада колико не знаш?

Ovo su procene koliko-toliko realističnih zapadnih medija (BBC i Mediazona), verovatno su i oni preterani ali ajde.

Imaju dokaz za 44.654, procenjuju da ih je ukupno oko 75.000. Rekao bih da je ovo realno, to je kikiriki za Rusiju.

Najveći broj žrtava je iz Bahmuta, gde su svesno korišćenje snage sastavljene od teških robijaša, po meni win-win za Rusiju.

Ukrajinska strana je minimum na 5x od ovoga, ako ćemo realno mislim da nisu na 10x, što je takođe moguće.

Pogledajte prilog 1506877

Шта каже тај чланак, колико Укри имају губитака?

Pogledajte prilog 1506877

:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Pa samo kod Avdiivke su imali preko 10.000 žrtava.....

https://www.nytimes.com/2024/02/27/world/europe/russia-deaths-avdiivka-strategy.html

In a post published on the Telegram messaging app on Feb. 18, a pro-war Russian military blogger cited an anonymous military source claiming that since October, Russian forces had sustained 16,000 “irreplaceable” human losses as well as that of 300 armored vehicles in the assault on Avdiivka. The Ukrainian forces had sustained 5,000 to 7,000 irreplaceable human losses in the battle, the blogger, Andrei Morozov, wrote.

Ово је истина, лако се њима играти рата док Украјина и Русија крваре али запамтите свак проливена крв кали просјечног Руса.Али не на начин који ће се свиођати просјечном ЕУ грађанину.Нажалост по европеизацију Русије, којој сам се ја лично надао пре 10-15 година јер је она природна због руских ресурса и европске традиције, доста јаке економије, морам констатовати да је тај процес сада дугорочно завршен.

Možda i ključna posledica ovog rata jeste da Rusija više nije evropska država

Mislim da je to kristalno jasno i jednoj i drugoj strani.
Nova gvozdena zavesa je praktično gotova, samo ostaje da se povuče linija po kojoj će ići

Кад не знаш морам да те научим навешћу ти само покушаје. О успешности или неспособности тог народа не бих:
1. Абрахам Линколн
2. Џејмс Гарфилд
3. Вилијам Мек Кинли
4. Џон Кенеди
5. Андру Џексон
6. Теодор Рузвелт
7. Хари Труман
8. Џералд Форд
9. Роналд Реган.
Прва четворица нису преживела.

Видиш ли сада колико не знаш?

Pa dobro,mislio sam na noviju američku istoriju.....kakve veze imaju atentati (uspeli ili ne) iz 19 veka?.......naročito npr sa Likolnom koji je stradao dok se američki gradjanski rat još nije ni završio?

Pa samo kod Avdiivke su imali preko 10.000 žrtava.....

https://www.nytimes.com/2024/02/27/world/europe/russia-deaths-avdiivka-strategy.html

In a post published on the Telegram messaging app on Feb. 18, a pro-war Russian military blogger cited an anonymous military source claiming that since October, Russian forces had sustained 16,000 “irreplaceable” human losses as well as that of 300 armored vehicles in the assault on Avdiivka. The Ukrainian forces had sustained 5,000 to 7,000 irreplaceable human losses in the battle, the blogger, Andrei Morozov, wrote.
Ahahaahahhahahahaha, NY times i "anonymous military source" :rotf:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back