Rat u Ukrajini (31)

Kada će se rat završiti?

• Ukupno glasova
    77
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro ja znam šta je pjesnik želio reći, kad Rusija krši međunarodno pravo onda je to prihvatljivo, poželjno čak :kafa:
Pa ne krši ga čoveče.Skoro 90% Ukrajine je Ruska zemlja.A već sam napisao dole,teritorije na kojima se vode borbe su svojom voljom ušle u sastav RF.Ukrajina napada Rusku teritoriju.Zapad pomažući Ukrajinu krši međunarodno pravo i meša se u sukob.Doduše,oni to rade oduvek i svuda po svetu ništa to nije novo.

Pa ne krši ga čoveče.Skoro 90% Ukrajine je Ruska zemlja.A već sam napisao dole,teritorije na kojima se vode borbe su svojom voljom ušle u sastav RF.Ukrajina napada Rusku teritoriju.Zapad pomažući Ukrajinu krši međunarodno pravo i meša se u sukob.Doduše,oni to rade oduvek i svuda po svetu ništa to nije novo.

Jel' vidiš onu mapu o širenju ruskog kolonijalnog carstva? Jel' vidiš???

Je li shvaćaš da su Moskva i Kijev različiti politički entiteti, kao što su recimo Zagreb i Beograd, ili Beč i Pešta, ili tako nešto?

Je li shvaćaš da su Kijev i Moskva doslovno ratovali više puta kroz povijest? Možeš li shvatiti pojam različitih političkih entiteta? Možeš li recimo shvatiti da su Beograd i Podgorica različiti politički entiteti? Možeš li shvatiti da Kijev nije Moskva, niti je ikad bio, niti se kijevska država ikad zvala Rusija???

Možeš li shvatiti da je u najboljem slučaju moguće tek reći da su iz protodržave zvane Kijevska Rus nastale današnja Rusija i Ukrajina, u najboljem slučaju, a zapravo je logičnije reći da je Ukrajina nasljednik Kijevske Rusi, a današnja Rusija je tek izdanak te protodržave?

War Tears: Gubici ukrajinske vojske premašili aktivno vojno osoblje, dok Zelenski tvrdi da je stradalo 400.000 Rusa​

Nenadoknadivi gubici ukrajinske vojske premašili su broj aktivnog vojnog osoblja. To je izjavila istraživačka grupa War Tears.

Prema izveštaju objavljenom 22. februara 2024. godine, Oružane snage Ukrajine izgubile su 377.324 poginulih vojnika. Prvi put je broj nenadoknadivih vojnika premašio broj aktivnih boraca Oružanih snaga Ukrajine, koji trenutno iznosi 366.625 vojnika.

Analiza je takođe otkrila da prosečni mesečni gubici Ukrajine iznose oko 16 hiljada stradalih. Kako javljaju razni drugi izvori, broj nenadoknadivih ranjenih gubitaka je uporediv ili veći od broja mrtvih.

https://oruzjeonline.com/2024/02/23...k-zelenski-tvrdi-da-je-stradalo-400-000-rusa/

УКРАЈИНСКА ВОЈСКА СЕ ПОВЛАЧИ ПРЕМА ТОНЕНКОВУ​

У правцу Авдејевског фронта, јуришне јединице руске војске успеле су да нанесу трешке губитке украјинској војсци после упада у село Северноје. Тако да су се украјинске јединице почеле повлачити према селу Тоненкоје. На украјинске снаге у повлачењу делује снажна артиљеријска ватра руске војске, услед чега оне трпе значајне губитке.​

https://tvfront.rs/ukrajinska-vojska-se-povlaci-prema-tonenkovu/

Imbecilima valja reći da je zapad- prvo koalicija, drugi puta carska Njemačka- porazio bar dva puta Rusiju, i da samo idioti misle da itko na zapadu misli osvajati tu zemlju.

Jednostavno, poražena je i šutirana i u Krimskom ratu i u 1. svj. ratu kad se bilo koja ozbiljnija europska sila odlučila obračunati s ruskim imperijalnim ambicijama.
Screenshot_20240217_124759_com.android.gallery3d_edit_3837721702584718.jpg

УКРАЈИНСКА ВОЈСКА СЕ ПОВЛАЧИ ПРЕМА ТОНЕНКОВУ​

У правцу Авдејевског фронта, јуришне јединице руске војске успеле су да нанесу трешке губитке украјинској војсци после упада у село Северноје. Тако да су се украјинске јединице почеле повлачити према селу Тоненкоје. На украјинске снаге у повлачењу делује снажна артиљеријска ватра руске војске, услед чега оне трпе значајне губитке.​

https://tvfront.rs/ukrajinska-vojska-se-povlaci-prema-tonenkovu/
Што их не пусте да се мирно повуку? Људи се повлаче а ови антихристи удри по њима. Руси немају нимало војничке части. Тако су урадили у Авганистану. Дали су реч при повлачењу и талибани их нису дирали, а на крају су Руси убили њиховог команданта. Исти су ко и кремаљски антихрист Путин, подли, дављења, тровања, лагање... Образ им је ко ђон.

Samo totalni idiot moze da pomisli da moze da porazi danasnju rusiju naoruzanu nuklearkama, kinzalima cirkonima

Rusija je jasno rekla da ce vas sve pre pretvoriti u prah i pepeo nuklearkama nego sto ce dozvoliti da dozivi poraz.

Ne znam cemu se nadate. U vasem licnom interesu je da izgubite ovaj rat u suprotnom zivot u EU prestaje da postoji.
ajde znamo da je prvo na meti brisel i pentagon ali za beograd je puno važnija američka baza u rumunjskoj koja će biti pod udarom nuklernog projektila a koja se nalazi u blizini srbije..možemo pretpostaviti da raketa skrene s putanje i aktivira se na teritoriju srbije...valja pripremiti nuklearna skloništa sa zalihama.

Jel' vidiš onu mapu o širenju ruskog kolonijalnog carstva? Jel' vidiš???

Je li shvaćaš da su Moskva i Kijev različiti politički entiteti, kao što su recimo Zagreb i Beograd, ili Beč i Pešta, ili tako nešto?

Je li shvaćaš da su Kijev i Moskva doslovno ratovali više puta kroz povijest? Možeš li shvatiti pojam različitih političkih entiteta? Možeš li recimo shvatiti da su Beograd i Podgorica različiti politički entiteti? Možeš li shvatiti da Kijev nije Moskva, niti je ikad bio, niti se kijevska država ikad zvala Rusija???

Možeš li shvatiti da je u najboljem slučaju moguće tek reći da su iz protodržave zvane Kijevska Rus nastale današnja Rusija i Ukrajina, u najboljem slučaju, a zapravo je logičnije reći da je Ukrajina nasljednik Kijevske Rusi, a današnja Rusija je tek izdanak te protodržave?
E vidi sad,ovo što si napisao je izmišljena istorija.Ima sasvim dovoljno podataka na internetu da se vidi ko je kome davao teritoriju kroz istoriju a to nisu Ukrajinci,nego Rusi.Ja nemam nameru da se prepirem sa tobom ovde ali te mogu uputiti da potraziš recimo karte turskog carstva ili da potražiš stare mape nekih Engleskih ili Nemačkih istoričara pa ćeš se uveriti u ovo što ti pričam.Dakle,Turci,Englezi i Nemci su bili ili jesu protivnici Rusije i oni ti mogu biti merodavni.Ovo što si ti postavio ovde je 3D animacija koju mogu i ja da napravim,ništa naročito.

Ja sa tobom pokušavam kulturno a ti meni da pišem nebuloze i da izmišljam(lažem) .Ova ti karta jednostavno nije tačna jer je Rusija počela u Ukrajini,a na ovoj karti ne izgleda tako.

Rusija NIJE počela u nikakvoj Ukrajini, šta pričaš ti čovječe??? Kijevske i moskovske države su doslovno ratovale kroz povijest, više puta, je li shvaćaš???

Otkud vi učite povijest, strahota jedna, valjda od Putina :roll:

Nemačke posade tenkova ništa?Operateri Himars i ostalih sistema na kojima ne može baš svako da radi ništa?Instruktori iz( pazi sad!!! )NATO?Jer je i taktika i naoružanje i oprema i sve iz NATO.Ništa,a?Oni Francuzi koji su u dva navrata gađani i izginuli u Hersonu?Ko su bili?Kaluđeri?
Sve su to kuvati, medicinska i topla braća, točioci goriva, duvači guma, Kolumbijci oni rade na razvrstavanju droge, sve to bre fin neki narod

E vidi sad,ovo što si napisao je izmišljena istorija.Ima sasvim dovoljno podataka na internetu da se vidi ko je kome davao teritoriju kroz istoriju a to nisu Ukrajinci,nego Rusi.Ja nemam nameru da se prepirem sa tobom ovde ali te mogu uputiti da potraziš recimo karte turskog carstva ili da potražiš stare mape nekih Engleskih ili Nemačkih istoričara pa ćeš se uveriti u ovo što ti pričam.Dakle,Turci,Englezi i Nemci su bili ili jesu protivnici Rusije i oni ti mogu biti merodavni.Ovo što si ti postavio ovde je 3D animacija koju mogu i ja da napravim,ništa naročito.

Kakvi crni rusi, rusa nije ni bilo tamo dok se nisu naselili po tim teritorijima u sklopu moskovskog imperijalnog širenja, rusi su naseljavani i u ukrajinu, i na baltik, i na krim, i u sibir, i u srednjeazijske države, i u kareliju, rusi su se naseljavali na te teritorije kad bi osvojili teritorij, prije ih nije bilo, je li shvaćaš? Ili misliš da su ukrajinci, čečeni, finci, balti, dagestanci, pali s neba tamo gdje su sad?

nuklearni udari za evropu oznaćit će konačni kraj evropske hegemonije nad planetom...azijati će preuzeti upravljanje resursima a židovski bankari će izgubiti virtualno bogatstvo koje je postojalo samo na ekranu.

Што их не пусте да се мирно повуку? Људи се повлаче а ови антихристи удри по њима. Руси немају нимало војничке части. Тако су урадили у Авганистану. Дали су реч при повлачењу и талибани их нису дирали, а на крају су Руси убили њиховог команданта. Исти су ко и кремаљски антихрист Путин, подли, дављења, тровања, лагање... Образ им је ко ђон.
Reci da se šališ.
Da ih puste samo da bi se pregrupisali i dočekali u drugom naselju?!Nisi realan uopšte.

nuklearni udari za evropu oznaćit će konačni kraj evropske hegemonije nad planetom...azijati će preuzeti upravljanje resursima a židovski bankari će izgubiti virtualno bogatstvo koje je postojalo samo na ekranu.
Ne znam zasto ocito samo kremljobotima nije jasno da u tom scenariju dolazi do nestanka civilizacije. Dakle, ni od Rusije ni od Azije nista vise nebi ostalo niti bio itko tko bi upravljao resursima.

Ili vama jos nije jasno da i zapad ima oko 6000 atomskih bombi?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back