Rat u Ukrajini (30)

Kada će se rat završiti?

• Ukupno glasova
    76
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dao bog da živiš tamo
...
Ja zivim u koloradu. Bio sam jednom u engleskoj posto zena moja ima neku rodbinu tamo. Ostali smo 2 nedelje. Tad i nikad više. Ja ne znam kako oni ljudi sačuvaju psihu tamo. ona klima, ono sivilo, one zgrade, gradjevine sterilne, stare..
Pa se još neki njen rodjak ponosi kako je kuća stara 300 godina. Ruši to bolan sazidaj nesto dobro sa normalnu izolaciju i vodovodne i elektroinstalacije bogte mazo…

Kao prvo,Rusija nije izvrsila agresiju ni na jednu zemlju jer je teritorija Ukrajine,koju zapad toliko zali ovih dana,ruska zemlja.
Ne moze jedna drzava da izvrsi akt agresije na svoju teritoriju.Ne moze.
Kao drugo,opravdan je strah na zapadu pa i u Ruskom okruzenju(Finska,Norveska,Moldavija,Rumunija,Ceska,Poljska,Nemacka,Litvanija,Estonija,Letonija)Pogledajte prilog 1476966 od agresije Rusije jer su joj gurali i guraju prst u oko,a zulja ih i Kaljiningradska oblast,kao istureno odeljenje odakle Rusi mogu da se vrlo brzo prebace gde zele,a naoruzano je do... Trece,na zapadu(uglavnom je to politika,plase narod i vojna industrija i politicari isisavaju novac iz fondova na taj nacin) je na snazi antiruska histerija pa su se vodjene i tim primerom Finska i Svedska odlucile na taj korak.Cetvrto,i ne manje vazno,vezano za ono o cemu smo danas pricali,EU nema suverenu politiku jer je u Nemackoj kao zamajcu EU jos uvek okupator(USA) .A njemu mir ne odgovaraa
a primera je bezbroj.
Pišeš kolosalne gluposti..
Kakva ruska zemlja?
Po tvom principu ratovi nikada ne bi završili u svijetu..
...

Ne radi se o pretnji ratom, nego o mogucnosti prisustva NATO raketa na teritoriji koja je "preblizu" Ruskim gradovima i ne nudi "dovoljno vremena" za reagovanje, i time predstavlja opasnost i ugrozava bezbednosti Rusije, Ruskih gradova i civila
nema on pameti da shvati da je hladni rat imao ideolosku pozadinu, komunizam vs kapitalizam, koje vise nema, pa da ne moze opstati ni poredak zasnovan na nasim pravilima po kojima mi imamo pravo i u crno i u juzno kinesko, jer gle nekim cudom tamo imamo "saveznike"

turci su bas otkazali britanskom minolovcu ulaz u crno more, po sporazumu iz montrea
https://www.sd.rs/vesti/svet/turska-blokirala-britanske-brodove-2024-01-02

Ne može se jedan zločin opravdati drugim. Ako su Ameri iz straha od širenja komunizma napravili srаnje u Vijetnamu, to nije opravdanje da Putin u strahu od zapadne civilizacije pravi isto srаnje u Ukrajini.

Ako već ne možemo izbeći intervencionizam od strane velikih sila, bar ga možemo racionalno i moralno osuditi.
Tu si se debelo zahebo. Velesile se povode razlozima koji su nedostupni ostalima. Već činjenica da se svijet dijeli na velesile i ostale, derogirao je međunardni pravni sistem. Ovdje se sada radi o gepolitičkom preslagivanju gdje se u pitanje dovodi dosadašnji monopolarni položaj USA i Zapada općenito. Zapad je pokušao rasturiti Rusiju, ali nije uspio. Rusija će iskoristiti sva sredstva da se vrati u rang velesila, a mi možemo samo lajati na mjesec, tim više što joj je USA pružila pregršt povoda svojim intervencijama u svijetu. Na ukrajinskom vodstvu leži krivica neprepoznavanja situacije da će, po onoj afričkoj, biti livada gdje će se slonovi tući. Odgovorni političari ne srljaju nesreći u susret.

U 2023 ste izgubili cca 4000 komada vojne opreme, a da se niste mrdili ni pedlja :per:

GDKzJ64XoAE-SiG
Znaci po tvojoj tabelici u 2022 izgubili 8000, a u 2023 samo 4000.

Slabo vam nesto ide ta ofanziva. :rotf:

A po tabelici Rusi nisu izgubili nijedan avion u poslednja 3 meseca.

Sta bi sa onim vasim pricicama o rusenju 3 aviona odjednom skrivenim Patriotom. :hahaha:

Pišeš kolosalne gluposti..
Kakva ruska zemlja?
Po tvom principu ratovi nikada ne bi završili u svijetu..
...
Nije ovo lepo od tebe.
Ruska,nego sta.Imam i dokaze koje ti i tebi slicni NE ZELE da prime k znanju.
Po mom principu se ne bi ratovalo.Kada bi zapad postovao cinjenicu da je Ukrajina u stvari Ruska zemlja,nebi doslo do ove tragedije.

Свако ко је посматрао напад на Кијев и Харков сигурно нема разлога да буде изненађен.
Путин је морао да пошаље сигнал.
Неки се могу питати зашто сада, а не раније.
Верујем да по сваку цену жели да избегне цивилне жртве, минимизирајући број удара на густо насељене градове.
Нема потребе за чуђењем када неко са савешћу делује, одговара себи и Богу.
Украјински напади на Белгород, усмерени на центар града без икаквог војног циља, једноставно су провокација на дехуманизујући начин. Потез да се испровоцира Русија на насилни одговор.
Међутим, Путин не подлеже провокацијама. Данашњи напади су били контролисани, добро координисани и усмерени на уништавање војних и инфраструктурних циљева или бар да их учине неефикасним.

Никаквог рата на Косову и Метохији није било пре напада злочиначке организације НАТО на СРЈ (Србију).
Evo ti ovde malo da se podsetiš detalja tog rata:

https://en.wikipedia.org/wiki/Kosovo_War

E sad ja znam da ovde kod određenog sloja stanovništva postoji kolektivna amnezija, ali što je mnogo - mnogo je.

Pročitaj ceo tekst, i reci mi da li nešto nije tačno. Ako te ne mrzi, naravno.

На аеродрому у Њу Џерсију изгорело је складиште са војним залихама које треба послати у Украјину.
Пожар је изазвао озбиљну забринутост у САД и Украјини. Америчке власти су саопштиле да ће штета од пожара бити процењена и да ће бити предузете мере да се надокнаде губици ако буде потребно.:bravo:
Истовремено, званични медији прешућују информације о томе шта је у магацину било ускладиштено", коментарише ситуацију Тсарград.ТВ.
Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/world/1931779-gorit_sklad/
1704573027242.png

"In wake of man hunts in Odessa, a company offers to sell women masks online.​

Tomorrow's headline on Kyiv Independent: 95% of Ukranians believe Ukraine should continue the war until all occupied territories, including Crimea, are liberated."

А и многи натопатофили и аутошовинисти овде ће тврдити исто. "Висок морал".

Znači ako je Amerika ubijala, sad je red malo i Rusija da kolje...

ahahahaha

Ali ne, svaki častan čovek zna da zločin nema opravdanje.

Volite se i poštujte druge ljude, reče partijarh Porfirije u Božićnoj poslanici kosovskim Srbima. Naučite da živite zajedno sa Albancima.

To je rekao Porfirije, a ti možeš da ga ismevaš koliko hoćeš, on je ipak u pravu.
Oruzani sukobi nisu kartaska igra vec najgora moguca klanica koja se ne moze zamisliti ni u najgorem horor filmu.
Sa albancima zivimo decenijama, od njihovog doseljavanja nije bilo problema dok nije se umesao taj zapadni faktor i plemenski mentalitet pojedinih albanaca.
Nazalost Srbija nije imala snagu da obuzda americku agresivnu politiku. Za 10-15 godina ce geopoliticka situacija potpuno drugacija i u korist Srbije, a onda ce siptari biti cao.

Poslednja izmena od moderatora:
Evo ti ovde malo da se podsetiš detalja tog rata:

https://en.wikipedia.org/wiki/Kosovo_War

E sad ja znam da ovde kod određenog sloja stanovništva postoji kolektivna amnezija, ali što je mnogo - mnogo je.

Pročitaj ceo tekst, i reci mi da li nešto nije tačno. Ako te ne mrzi, naravno.
Evo ja cu da ti kazem.

Nista nije tacno.

Posebna laz je da je kao vojska pocela nekakvo etnicko ciscenje 20. marta, a onda se volsebno stvorilo 1000 aviona i nosaca aviona za 4 dana na drugom kraju planete.

Pa to bre ni najveci glupson ne bi poverovao u tu pricu.

Bombardovanje je bilo najavljeno jos ranije u februaru. Pa odlozeno. U medjuvremenu je vojska ispraznila sve magacine i kasarne i sklonila municiju i opremu na sigurno.

A onda smo se vratili u kasarne. U martu smo bili u kasarni.

Niko nije jurio nikakve Albance 1999-te.

Tu si se debelo zahebo. Velesile se povode razlozima koji su nedostupni ostalima. Već činjenica da se svijet dijeli na velesile i ostale, derogirao je međunardni pravni sistem. Ovdje se sada radi o gepolitičkom preslagivanju gdje se u pitanje dovodi dosadašnji monopolarni položaj USA i Zapada općenito. Zapad je pokušao rasturiti Rusiju, ali nije uspio. Rusija će iskoristiti sva sredstva da se vrati u rang velesila, a mi možemo samo lajati na mjesec, tim više što joj je USA pružila pregršt povoda svojim intervencijama u svijetu. Na ukrajinskom vodstvu leži krivica neprepoznavanja situacije da će, po onoj afričkoj, biti livada gdje će se slonovi tući. Odgovorni političari ne srljaju nesreći u susret.
Ako taj tvoj tekst opravdava i zločine koje čini Amerika, onda se u potpunosti slažemo.

Problem je što ovde niko to ne gleda objektivno i sa svake strane jednako.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back