Rat u Ukrajini (30)

Kada će se rat završiti?

• Ukupno glasova
    76
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U Avdijevki će ovih dana biti mnogo novih stvari. Sada je lakše u gradu. Zgrada za zgradom. Napad-obezbeđivanje-juriš....
Rezerve su pooštrene, sada ima ko da drži konsolidaciju i snabdevanje.Sve će se srediti. Ali kao što je Jevgenij Viktorovič rekao, sreća voli tišinu!
Posebna pažnja posvećena je šumskim pojasevima kod Lastočkina. Trenutno je nered. Imamo gubitke u napadu. Neprijatelj je poludeo. Beži iz zamke. Bitka je do smrti u bliskoj borbi.
Azovci i plaćenici su, izgleda, pod uticajem supstanci. Oni hrle na naše jurišne grupe neprestano .Leti sve što je moguće, od FPV dronova do 155 kalibra. Tuku neselektivno svoje ili tuđe.
Momci rade. Puno 300. Grad je zatrpan leševima u jezerima krvi: neprijatelji, naši, civili. Nered. Bilo je kao u Soledaru.
Dokle god je hladno ne smrdi. Ali uskoro će početi.

И шта добија украјина овим споразумом? Француска ће да их штити од будућих напада? Улази у рат на страни украјине? Послаће им 20 трактора и 10 приколица?

Зашто качите овакве вести? Јел се променио нешто положај украјине?

Исто важи и за ове што на свакој страни каче исте карте. Није да ће Русија да прегази све до Берлина за 3 дана.

Ne vidim bilo kakvu potrebu za komentarisanjem ovog masakra u Avdijevci.

Kada je bilo šanse da se nešto drugo uradi pisali smo i ostalo je zabeleženo.
Svako normalan je video šta će se desiti, nije bila potrebna bilo kakva mudrost.

Nešto drugo je bitan momenat. Izgleda da su Rusi prebacili u viši stepen prenosa.
Svi izveštaji Ukrajinaca govore o izuzetno ozbiljnim snagama koje su ih napadale.
Dakle nema više mrcvarenja i rastezanja, Rusi udaraju sa snagama koje su potrebne sa se brzo i efikasno završi posao.

Nije Avdijevku branilo ništa manje ljudi nego Bahmut i nije Avdijevka bila ništa manje utvrđena.
Međutim kada je krenula ozbiljna ofanziva sve je završeno neuporedivo brže nego što je bio slučaj u Bahmutu.

Juče je pao tzv. Zenit, smatrao se najbolje utvrđenom tačkom ukrajinske odbrane, utvrđivan 8 godina.
Očekivalo se da će dugo odolevati, međutim brzo je odsečen i pao je kao zrela kruška

Poenta priče je da izgleda ulazimo u potpuno novu fazu rata
Само бих додао неко своје мишљење, јесте Руси сада нападају у вишем преносу, али протеклих месеци је било неко лагано исцрпљивање Авдејке и Украјинаца, није било потребе за неким већим жртвама међу војницима, полако се окруживала Авдејка и прилазило се у предграђа и урбани део, и онда када су пробијене главне тачке и пресечена Авдејка на пола и окружена онда су кренули у виши степен јер је потпуно ослабила Украјинска одбрана Авдејке.
Значи ово што пишу овде ови наши Укро форумски генерал стратези :metla: како Руси безглаво јуришају сваки дан и како су војни губици сваки дан по неколико стотина и хиљаду, то нема везе са животом :tease:, сигурно има дана када буде и неки већи броја војних губитака рат је јаког интезитета и специфичан по дроновима који су практично тихе убице из ваздуха, али писати о тим неким сулудим губицима то нема везе са реалношћу на терену, када је био Бахмут и оно као сваки дан по 500 ‐ 600 ‐ 700 ‐ 1000 Руски губици и то тако сваки дан неколико месеци, па то не би могли да одраде санацију терена и било би на десетине хиљада лешева по Бахмуту, ма безвезе.

Vjeruješ li Rusima i njihovim izvješćima?
Verujem ukrajinskim izveštajima i svedocima;

Gugl prevod;" 110. бригада, 1. батаљон, 2. чета:
▪„Утврђено подручје, ХФ „Зенит“. Очување војника, уклањање наоружања и опреме, минирање и спаљивање оних остатака које смо звали положаји. Било би лепо, али не.
▪Нико не воли непопуларне одлуке. Повлачење војника, не, друга ствар, херојска одбрана. За ово можете добити промоцију. Било је 2 покушаја изласка. Прве ноћи, 14.02, првих десет је отишло, морали смо у битку. Артиљерија је већ била уперена. Вратила су се само 3 рањена. Последњи је евакуисан ујутру. Ја и још троје смо га носили. А дан није време за кретање... И природан резултат: од 1 рањеног, било нас је још 4. А ја сам имао и велику срећу - нисам изгубио покретљивост, већ сам добио само Џокеров осмех.
▪У реду. Нови дан, нови изазов. Формиране су нове групе. Нисам улазио у то, рекли су да ће доћи борбено возило пешадије по рањенике. Опуштено. Групе су одлазиле, једна за другом. Видљивост је нула. То је било глупо преживљавање. Километар преко поља. И гомила слепаца коју вози дрон. руска артиљерија. Пут за Авдејевку је посут нашим лешевима.
▪Нисам остао да чекам евакуацију, узео сам групу и отишао у непознато. Покрили су ме. Зајебао групу. Али на крају сам прешао на ствар.
❗Прве групе су погинуле када су се суочиле са непријатељем. Следеће групе су кренуле заобилазним путем. Ово је омогућило срећнима да изађу. Евакуација није стигла. Последња група је напустила бункер. И овај дијалог на воки-токију нам је заболео душу:
➖Рањеник: Шта, неће бити евакуације?
➖Командант: Не, неће, остави 300 и спали све.
▪Није знао да разговара са рањеним човеком. Најмање 6 људи је отишло. Такође је било тешко читати њихове поруке за ћаскање у Сигналу. Њихов очај и пропаст. Ово ће заувек остати са нама...
▪А сада, после свих страхота, потпуно исцрпљени, рањени и са минимумом ствари, ми смо у Авдејевки, али спремни за полазак.
▪Команда се даље вуче. И чак су спремни да донесу муницију и залихе, али и да нас оставе да гинемо"
https://t.me/RVvoenkor/62158?single

Izdvojen deo iz citata ; "Put za Avdejevku je posut nasim lesevima"

@Istina je Kako ti se sada sviđa Avdejevka madmazel ?

Vrati se na te prve dane i ejakuliranje ljubitelja Rusa na prodore Z-armije....pa to je živi cirkus
ništa osobno protiv tebe ali toliko ste bili zaslijepljeni da su Rusi neka vojna sila da je to stvarno smješno....nije čudo što se sad veliča osvajanje ovog napuštenog mjestašca 2014.
Ponavljaš se, nije bitno mjesto već vojna snaga koja se bori na datoj koti.
Sve ostalo je nebitno.

Što se tiče prvih dana SVO mislim da u istoriji ne postoji ludji i hrabriji vojni helikopterski desant od desanta na predgradje Kijeva.Bukvalno za manje od 48 sati su držali Kijev na nišanu.Ne zaboravi da to Rusi mogu ponoviti u svakom momentu i da operativnu moć i vojnu snagu nisu nikada ni izgubili koliko god ti sebe uvjeravao da je poginula sva ruska vojna elita i milion padobranaca specijalaca.Sve će vrijeme pokazati samo polako...Rusi zvanično čak nisu ni u ratu još uvjek. ;)

.
Опсцена опседнутост нацистичком армијом потпуно те одвојила од стварности.

Данашња немачка армија је бледа сенка нацистичке машинерије.

Према подацима из прошле године, броји 62.800 активног састава.

Руси су у Украјини сатрли скоро па десет ових армија, само убијених.

.
Немачка се наоружава. Улажу се и уложиће се стотине милијарди евра у Бундесвер.
Немачка са Француском спасава Украјину. Амери су били и остали петери

Хајмо форумашки поклоници Зеленског, ево прилике за вас да се покажете.

⚡️ Friends, let's continue to help our fighters on the front lines !

🌊🐴 We are opening a collection for 200 FPV drones for the soldiers of the 3rd OShBr and 47th OMBr, who are fighting in one of the hottest areas of the front - Avdiivka.

✈️ FPV drones are one of the most effective means of destruction on the battlefield, which fighters use to destroy Russia. Heavy fighting is taking place today in Avdiivka, where the Muscovites are pressing with enormous force, which must be restrained. Therefore, it is necessary now to make maximum efforts to help our military.

💰 The amount of the fee is UAH 4,300,000.

🏦 Link to MonoBank: https://send.monobank.ua/jar/4Lm3oHJTCk

🇺🇦 All details for helping the Defense Forces through our Charitable Fund are available at the link: https://deepstate.org.ua/donate

👇Follow the collection process:
https://deepstate.org.ua/fpv-feb

Немачка је дала безбедносне гаранције за Украјину. Еееее, једна Немачка!
:lol: Revizija istorije će skupo koštati Ukrajinu.Preskupo ako mene pitaš.
Šolc je svakako nebitan.Ako Bajden padne dolazi mir vrlo brzo...kraj 2024 početak sledeće godine mirovni pregovori ozbiljan okvir i obim pod patronatom UN.

САД: Рат у Украјини коштао је Русију 211 милијарди долара

РУСИЈА је вероватно потрошила 211 милијарди долара на опремање, распоређивање и одржавање својих операција у Украјини и изгубила више од 10 милијарди долара у продаји оружја, рекао је данас високи званичник америчког Министарства одбране, преноси Ројтерс.

315.000 погинулих или рањених војника

Анонимни званичник рекао је медијима да је рат коштао Русију очекиваних 1,3 билиона долара у претходно пројектованом економском расту до 2026. године.

До сада је убијено или рањено око 315.000 руских војника, додао је званичник.

https://www.index.hr/mobile/vijesti...2539260.aspx?index_ref=naslovnica_najnovije_m

Немачка се наоружава. Улажу се и уложиће се стотине милијарди евра у Бундесвер.
Немачка са Француском спасава Украјину. Амери су били и остали петери
Zadnji put kad se nemacka naoruzavala ipak je papire potpisala u berlinu sa prislonjenom cevi na potiljak.

:lol: Revizija istorije će skupo koštati Ukrajinu.Preskupo ako mene pitaš.
Šolc je svakako nebitan.Ako Bajden padne dolazi mir vrlo brzo...kraj 2024 početak sledeće godine mirovni pregovori ozbiljan okvir i obim pod patronatom UN.
Нема никакве ревизије историје. Немачка брани демократију и људска права помажући Украјини.

Nafo smradovi,ajde sto lazu pa ima kretena i loze se na objave,ali sto su stavili skrinshot azovaca koji beze od ruske artiljerije kroz njive...
20240216_210334.jpg

https://t.me/KajzerS0ze/700

Ponavljaš se, nije bitno mjesto već vojna snaga koja se bori na datoj koti.
Sve ostalo je nebitno.
Što se tiče prvih dana SVO mislim da u istoriji ne postoji ludji i hrabriji vojni helikopterski desant od desanta na predgradje Kijeva.Bukvalno za manje od 48 sati su držali Kijev na nišanu.Ne zaboravi da to Rusi mogu ponoviti u svakom momentu i da operativnu moć i vojnu snagu nisu nikada ni izgubili koliko god ti sebe uvjeravao da je poginula sva ruska vojna elita i milion padobranaca specijalaca.Sve će vrijeme pokazati samo polako...Rusi zvanično čak nisu ni u ratu još uvjek. ;)
Daj uozbilji se...brodovi im više ne plove a avioni i helikopteri letaju samo u Rusiji.

Vec je pocela revizija da se odrazava na ukrajinu,a posle ce biti kuknjave kad nestane kao drzava i ideoloska prcija.
Како год окренеш, Немачкој све иде у корист. Становништво стеже ремен, обнавља се Бундесвер, расте извоз оружја а и из Украјине долазе недостајући становници, бели, вредни, хришћани а и још воле Немачку.

Screenshot_20240216_210614_Samsung Internet.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back