Rat u Ukrajini (30)

Kada će se rat završiti?

• Ukupno glasova
    76
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako napreduje trodnevni blitz krieg?
Jesu li Rusi još na Gostomelu?
Stavljaju li Bojan i Sparta mape?
Ima li hrane u Parizu?

Nakon deset godina ofanzivnog rata na Ukrajinu Rusija se sjetila da je sada pravi trenutak za propagandno umanjenje gubitaka...
Naime snimci pokazuju smrt 50 000 ruskih vojnika, pa su izdali priopćenje u kojem tvrde da je to tih 50 000 vojnika koji su poginuli...

.

Sa lakocom vec dve godine neuspesno pokusavaju da okupiraju Avdijivku velicine Velike Plane. :hahaha: Nista Kijev, Harkiv, Herson, Mikolajiv i Odesa.
НАТО свим силама не може ни једну Авдејевку да спаси

nosacrifice-goodfellas.gif

Nakon deset godina ofanzivnog rata na Ukrajinu Rusija se sjetila da je sada pravi trenutak za propagandno umanjenje gubitaka...
Naime snimci pokazuju smrt 50 000 ruskih vojnika, pa su izdali priopćenje u kojem tvrde da je to tih 50 000 vojnika koji su poginuli...

.
Dva najveća neprijatelja Rusa i njihovih ljubitelja su brojevi i istina.....lako se pogubiti u njima.

🇪🇺 Борељ: Складишта муниције ЕУ опустошена

ЕУ је већ исцрпела своје залихе и нема "чаробни штапић" да Украјини испоручи још граната, изјавио је шеф европске дипломатије Жозеп Борељ.

изјавио је он на украјинском ТВ каналу "Рада".

t.me/istocni_front

Znaci i USA i EU i Ukrajina - demilitarizovane :maramica:

Rusi ubijaju tri muve jednim udarcem z:D

Kijev se lomi u Avdijevci :kafa:

Ti isti Srbi koji sada pišu da se Kijev lomi u Avdijevci su ti isti Srbi koji na temama o Domovinskom ratu pišu da "koja budala je stiskala Vukovar umjesto da ga zaobiđe i krene dalje..."

A u biti si 2022. vidio što se dešava, kada protiv jakog neprijatelja zaobiđeš sve do Kijeva...
Smrt svih prvorođenaca u Rusiji...

.

Ti isti Srbi koji sada pišu da se Kijev lomi u Avdijevci su ti isti Srbi koji na temama o Domovinskom ratu pišu da "koja budala je stiskala Vukovar umjesto da ga zaobiđe i krene dalje..."

A u biti si 2022. vidio što se dešava, kada protiv jakog neprijatelja zaobiđeš sve do Kijeva...
Smrt svih prvorođenaca u Rusiji...

.
Pusti ti te svoje paralele sa Vukovarom. Nije Rusija isto što i Srbija. To vas boli. Ne mogu Rusi svako naselje da zaobidju, samo zbog toga da vi ne bi ridali.

Dva najveća neprijatelja Rusa i njihovih ljubitelja su brojevi i istina.....lako se pogubiti u njima.

Istine radi, Rusi sada vode rat puno bolje nego 2022.
Shvatili su svoju realnu vrijednost i primjenjuju taktike u skladu s time, a Zelenski s druge strane sada igra za zapad, a ne za Ukrajinu, i treba ga maknut za dobro Ukrajine...
Interes Ukrajine je potpisivanje primirja i obustavljanje rata, pa čak i ako to znači gubitak Donbasa, Krima i Luhanska...
Na primirju bi mogli još dobit nazad Mariupolj i taj južni dio uz more, a bez primirja sa nastavkom ovakvog, rovovskog rata, idu u tri ***** materine, jer gubici su im sada isti kao ruski, već dugo vremena, a to je katastrofa...
Huškači na rat i inat nisu od Boga, a mnoge na zapadu ovo i zabavlja...

Ako Ukrajina već ide na nastavak rata, pod svaku cijenu, onda mora primjenit ispravnu strategiju, dok još ima snage - a to je iznenadni napad na Bjelorusiju i Kaliningrad, da dođu do nuklearnog oružja...
Ili iznenadni napad na Rusiju i osvajanje Moskve...
To je "sve ili ništa" opcija, a ovo što sad rade je nešto najgore, a židovski brk-majster, sa zapada, će se pobrinut da ne iskrvare, tako što će im slat plaćenike, ali to je katastrofa za Ukrajinu...
Di je Ukrajina u svemu tome?

.

Pusti ti te svoje paralele sa Vukovarom. Nije Rusija isto što i Srbija. To vas boli. Ne mogu Rusi svako naselje da zaobidju, samo zbog toga da vi ne bi ridali.

Mene boli tragedija dobrih ljudi sa bilo koje strane...
Nemam ništa protiv Rusa, nit sam ljubitelj Ukrajinaca...
Od Ukrajine Hrvati imaju vezu samo sa zapadnom, katoličkom Ukrajinom, koja je povijesna domena našeg hrvatsko-bjelohrvatskog imperija...
Ja ti samo dajem stručnu, realnu analizu stanja na terenu...

.

Mene boli tragedija dobrih ljudi sa bilo koje strane...
Nemam ništa protiv Rusa, nit sam ljubitelj Ukrajinaca...
Od Ukrajine Hrvati imaju vezu samo sa zapadnom, katoličkom Ukrajinom, koja je povijesna domena našeg hrvatsko-bjelohrvatskog imperija...
Ja ti samo dajem stručnu, realnu analizu stanja na terenu...

.
Stanje mozes videti sam,ja ovih dana pratim ukrajinske izvore i niko nije optimista.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back