Rat u Ukrajini (3)

Sta treba da urade Ukrajinci?

• Da se bore do kraja.

glasova: 30 22,6%
  • Da se predaju.

glasova: 91 68,4%
  • Da pobegnu.

glasova: 12 9,0%

• Ukupno glasova
    133
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

ферфреферфефе.jpg

..I srbijanski i sirijski dobrovoljci i "mirovnjaci" iz Azerbejdžana prebačeni su "u svrhu hitnog nadoknađivanja gubitaka okupacionih trupa Oružanih snaga Ruske Federacije"...
Znaci ako je 1200 tenkova onda je po toj racunici mozda i 10000 ruskih vojnika, sto znaci da je iz Srbije otislo ko zna koliko hiljada dobrovoljaca, bio Seselj pre neki dan u Smederevu i bila neka mala guzva, mozda i on skuplja dobrovoljce ko pre.

Ma idi begaj z:shock: ovi vise nemaju veze sa realnoscu.

Ocigledno je da su Rusi promijenili taktiku, oni pogibeljni prodori u dubinu protivnika a posle razvucene linije snadbijevanja dovele su do onih bolnih slika popaljenih konvoja, napustene tehnike i gubitaka uopste. Mislim da je tu bilo i smijena a vrlo moguce da je po nekom i ostavljen pistolj sa jednim metkom.
Vec od prekjuce toga nema pa i ranije , o napustenoj tehnici ni govora. Mislim da su Rusi presli na svoju skolu koju su Manstajn i Guderijan nazvali "parni valjak". OGROMNE resurse dovlace u reon Kieva. Vjerujem da ce u toku sledece sedmice biti ozbiljnih udara na Ukre.
Onaj koji je malo izucavao Rusku vojnu doktrinu, zna da su rusi ratovali na valove , odnosno kako je to Manstajn rekao na "skokove" bukvalno se umire a onda udare po citavu Njemacku grupu armija. Mislim da ce tu biti dva udara. Pokusaj opkoljavanja Ukropske grupacije u Donbasu i poskusaj opkoljavanja Kieva
Bas sam nesto primetio da sada po tenkovima ima i vojnika koji prate sta se desava okolo, pre nije bilo toliko ocigledno.

Ja mislim da ti pričaš o međunarodnom humanitarnom pravu. Sad kad si to naučio (hvala, molim), nađi ono što si izmislio (a jesi).

Pa Ukrajincima opremu možeš dopremiti na zilion načina. I znaš šta, dopremaju im.
Жалим случај али не међународно хуманитарно право и ратно право нису исто...
отвори се и купи себи неки примерак па ће ти бити јасније...
Ако претражујеш по нету наићићеш да се често заједно обрађују али не нису исто...
Ово је само део међународног права који се бави ратним правом :

https://en.wikipedia.org/wiki/Law_of_war

Mozda, ali ih narod dozivljava ko Okupatora.

Nadje mi negde da ih docekuje sa ruskim zastavama.
Нема, након 8 година сваки ко се представљао као Рус у Украјини је имао одређених проблема...

U Mariuoplju su ubili nekoliko tisuća civila i to pripadnika RPC i govornika ruskog, pogubljeni degenerici...
To pricas napamet, :nono3:ispada da idu po gradu i ubijaju civile gde god stignu i da bombarduju zgrade neselektivno, a po svim informacijama nacisticki odredi koriste civile i civilne objekte za borbu i zbog toga i sporo tece borba za potpuno zauzimanje Mariupolja, ovde se neki extremno proukrajinski nastrojeni pa prakticno vesele kako jos nije pao Mariupolj, pa moglo je to za par dana da se sprzi skroz i ocisti od bagre nacisticke, ali se ipak vodi racuna i o civilima koliko je mnoguce u tim gradskim borbama.

Telegram kanal Operacija Z : На высоте 6500 м. в 10 км южнее Нового Быкова (Нежинский Район Черниговской области) российские ПВО сбили украинский фронтовой бомбардировщик Су-24.
Сработали "Буком" ребята родом из Южной Сибири.
Prevod:
Na visini od 6500 m, 10 km južno od Novog Bikova (Nežinski okrug, Černigovska oblast), ruska protivvazduhoplovna odbrana oborila je ukrajinski frontovski bombarder Su-24.
Momci iz "Buka" koji su radili dolaze iz Južnog Sibira.
Vreme objave 21:32...

Russian submarine with 160 nukes on board surfaces off US coast​

World
Russian nuclear submarine of the Borey project, which carries 16 Bulava ballistic missiles on board, unexpectedly appeared off the coast of the United States, having caused serious concerns in Washington.

Russian submarine with 160 nukes on board surfaces off US coast

Each of the missiles in service with the submarine is capable of carrying up to ten nuclear warheads. This created an extremely serious danger for the United States, given that the US military have not been able to track the Russian nuclear submarine.
According to NetEase publication, Russian nuclear submarine of the Borey project (according to other sources, it was an Akula project submarine), approached the US coast unnoticed. It was possible to establish the whereabouts of the nuclear submarine with up to 160 nuclear warheads on boards after the sub started going back to the base. A submarine of this class is capable of destroying most of the territory of the United States of America in minutes.

Russian nuclear submarines will be able to constantly patrol the waters near the US coast in the event that Russia decides to build a naval base in Cuba or Venezuela, as representatives for the Russian Foreign Ministry earlier said.

https://english.pravda.ru/news/world/150057-russian_submarine/

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back