Rat u Ukrajini (3)

Sta treba da urade Ukrajinci?

• Da se bore do kraja.

glasova: 30 22,6%
  • Da se predaju.

glasova: 91 68,4%
  • Da pobegnu.

glasova: 12 9,0%

• Ukupno glasova
    133
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Russia has asked China for military equipment to support its invasion of Ukraine, according to US officials, sparking concern in the White House that Beijing may undermine western efforts to help Ukrainian forces defend their country.

US officials told the Financial Times that Russia had requested military equipment and other assistance since the start of the invasion. They declined to give details about what materiel Russia had requested
Evo teksta od FT.

Mocna Rusija trazi opremu od Kine?

Ovo je vec sprdacina, a kao osvojili bi cijelu Europu 🤣🤣🤣

Generalštab: Rusija angažirala veliki broj militanata iz Srbije i Sirije

Navedeno je i da se Černihiv, Sum, Mikolajev, Mariupolj, Avdijevki, Volnovahi i predgrađa velikih naselja na teritoriji Ukrajine... izloženi neselektivnom bombardiranju, granatiranju i raketiranju.
Image
Veliki broj militanata iz Sirije i Srbije angažiran je pri ruskoj vojsci, tvrdi se u najnovijoj objavi Generalštaba Vojske Ukrajine.

Izvještavajući javnost o današnjem stanju na frontu, Generalštab je iznio i ovu tvrdju.

No, nisu dali detalje.

Navedeno je i da su iz Nagorno Karabaha u Azerbejdžanu, povučeni ruski vojnici koji tamo učestvuju u operaciju očuvanja mira i dopremljeni u Ukrajinu.

I srbijanski i sirijski dobrovoljci i "mirovnjaci" iz Azerbejdžana prebačeni su "u svrhu hitnog nadoknađivanja gubitaka okupacionih trupa Oružanih snaga Ruske Federacije".

U objavi se navodi i da "protivnik nastavlja agresivnu operaciju protiv Ukrajine u Poljskom, Siverskom, Slobožanskom, Donjeckom, Tavrijskom i Južnom Buzkom pravcu.

Okupatori sprovode mjere za obnavljanje borbenih djejstava i pregrupisavanje trupa, kao i pripreme za nastavak ofanzivnih akcija".

Navedeno je i da se Černihiv, Sum, Mikolajev, Mariupolj, Avdijevki, Volnovahi i predgrađa velikih naselja na teritoriji Ukrajine... izloženi neselektivnom bombardiranju, granatiranju i raketiranju.

"Prema dostupnim informacijama, tokom 9. i 10. marta 800 vojnika 102. vojne baze (Gumri, Armenija) Južnog vojnog okruga raspoređeno je u Rusku Federaciju radi daljeg prebacivanja u ratnu zonu.

U Republiku Bjelorusiju šalje se do 1.500 ljudi iz 40. odvojene brigade marinaca (Petropavlovsk-Kamčatski) Pacifičke flote...

Russia asks China for military assistance in its invasion of Ukraine

A platit će u rubljama? Imaju li toliko vagona?
Uputili zahtev preko američkog vojnog atašea u moskovskoj ambasadi?

FNwMWOKWYAcVohX

Русима су највећи проблем цивили јер желе да са што мање цивилних жртава остваре план, а кукавице украјинске знају да ако цивиле не поставе испред себе неће издржати ни 24 сата......то је цела прича све остало је пропаганда и тра ла ла.

Kažu da nema povređenih
No casualties in attacks in Erbil, north Iraq- Kurdistan Health Minister

možda samo nekoliko sa potresom mozga

Mislim da će u Ramštajnu desetak umreti iz nedokučivih razloga - pad sa kreveta, nesreća prilikom pranja prozora....

Da su ukri pametni, trebalo je da glavninu snaga povuku na Dnjepar i tu zauzmu nove odbrambene pozicije. Ovako će im Rusi eliminisati najbolji dio vojske. I to ne mali (50k).

100k!

Plaćenici došli i otišli. Oni navikli da deluju uz vatrenu podršku iz vazduha. Ovako danas dobili po njušci i toliko.

No, Rusi jasno rekli da je legitiman cilj svako konvoj koji dolazi sa zapada kao i strani plaćenici.

Po meni je ovo danas bio pun pogodak.
pa sto da idu
jes su navikli na vatrenu podrsku iz vazduha
i
jes su je i dobili
pa dobro bre, sto se sada zale
Ic mi nije jasno
jel neko moze da mi objasni , sto se ljute.

Биће то велики разгром УКР војске код Донбаса а то је и проблем за Русију јер су већина прво позиваца Руси иначе би их слистили већ раније

Ocigledno je da su Rusi promijenili taktiku, oni pogibeljni prodori u dubinu protivnika a posle razvucene linije snadbijevanja dovele su do onih bolnih slika popaljenih konvoja, napustene tehnike i gubitaka uopste. Mislim da je tu bilo i smijena a vrlo moguce da je po nekom i ostavljen pistolj sa jednim metkom.
Vec od prekjuce toga nema pa i ranije , o napustenoj tehnici ni govora. Mislim da su Rusi presli na svoju skolu koju su Manstajn i Guderijan nazvali "parni valjak". OGROMNE resurse dovlace u reon Kieva. Vjerujem da ce u toku sledece sedmice biti ozbiljnih udara na Ukre.
Onaj koji je malo izucavao Rusku vojnu doktrinu, zna da su rusi ratovali na valove , odnosno kako je to Manstajn rekao na "skokove" bukvalno se umire a onda udare po citavu Njemacku grupu armija. Mislim da ce tu biti dva udara. Pokusaj opkoljavanja Ukropske grupacije u Donbasu i poskusaj opkoljavanja Kieva

Generalštab: Rusija angažirala veliki broj militanata iz Srbije i Sirije

Image
Veliki broj militanata iz Sirije i Srbije angažiran je pri ruskoj vojsci, tvrdi se u najnovijoj objavi Generalštaba Vojske Ukrajine.

Izvještavajući javnost o današnjem stanju na frontu, Generalštab je iznio i ovu tvrdju.

No, nisu dali detalje.

Navedeno je i da su iz Nagorno Karabaha u Azerbejdžanu, povučeni ruski vojnici koji tamo učestvuju u operaciju očuvanja mira i dopremljeni u Ukrajinu.

I srbijanski i sirijski dobrovoljci i "mirovnjaci" iz Azerbejdžana prebačeni su "u svrhu hitnog nadoknađivanja gubitaka okupacionih trupa Oružanih snaga Ruske Federacije".

U objavi se navodi i da "protivnik nastavlja agresivnu operaciju protiv Ukrajine u Poljskom, Siverskom, Slobožanskom, Donjeckom, Tavrijskom i Južnom Buzkom pravcu.

Okupatori sprovode mjere za obnavljanje borbenih djejstava i pregrupisavanje trupa, kao i pripreme za nastavak ofanzivnih akcija".

"Prema dostupnim informacijama, tokom 9. i 10. marta 800 vojnika 102. vojne baze (Gumri, Armenija) Južnog vojnog okruga raspoređeno je u Rusku Federaciju radi daljeg prebacivanja u ratnu zonu.

U Republiku Bjelorusiju šalje se do 1.500 ljudi iz 40. odvojene brigade marinaca (Petropavlovsk-Kamčatski) Pacifičke flote...
Da li taj angažirani Srbin zna za koju stranu da se bori :lol:

Putin stavio u kućni pritvor šefove Federalne službe bezbednosti generala Sergeja Besedu i njegovog zamenika Anatolija Boljuha zbog toga što mu nisu davali istinite informacije pre i posle napada na Ukrajinu.

Hahaha. Izgleda mu govorili ono što je hteo da čuje a ne pravo stanje na terenu.

Ocigledno je da su Rusi promijenili taktiku, oni pogibeljni prodori u dubinu protivnika a posle razvucene linije snadbijevanja dovele su do onih bolnih slika popaljenih konvoja, napustene tehnike i gubitaka uopste. Mislim da je tu bilo i smijena a vrlo moguce da je po nekom i ostavljen pistolj sa jednim metkom.
Vec od prekjuce toga nema pa i ranije , o napustenoj tehnici ni govora. Mislim da su Rusi presli na svoju skolu koju su Manstajn i Guderijan nazvali "parni valjak". OGROMNE resurse dovlace u reon Kieva. Vjerujem da ce u toku sledece sedmice biti ozbiljnih udara na Ukre.
Onaj koji je malo izucavao Rusku vojnu doktrinu, zna da su rusi ratovali na valove , odnosno kako je to Manstajn rekao na "skokove" bukvalno se umire a onda udare po citavu Njemacku grupu armija. Mislim da ce tu biti dva udara. Pokusaj opkoljavanja Ukropske grupacije u Donbasu i poskusaj opkoljavanja Kieva
Pa problem i je u tome što Rusi ratuju kao da je 1941 a ne 2022

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back