Rat u Ukrajini (3)

Sta treba da urade Ukrajinci?

• Da se bore do kraja.

glasova: 30 22,6%
  • Da se predaju.

glasova: 91 68,4%
  • Da pobegnu.

glasova: 12 9,0%

• Ukupno glasova
    133
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cela ukraina je na širokom koloseku
Gledao sam na Čopu sa granicom Madjarske i Ukraine kad za par sati menjaju komplet donji trap na svim vagonima
Prilao mi jedan ukrainac da je to Staljinova ideja i da se ta čvorišta dižu u vazduh prva kako ništa sa zapada ne bi moglo uči u Rusiju
Zašto se to sada ne uradi ?
Prevaziđeno, a i ne želiš svoj narod staviti u bezizlaznu situaciju

Реално је да највећи војни савез три пута промени прогнозу о сукобу у којем директно учествује?

Pogledajte prilog 1119612
:lol:
Zašto ne, nitko nije očekivao ovoliku hrabrost i želju Ukrajinaca za slobodom. Rus je prije 17 dana izgubio narod od 44 miliona i učinio ga svojim dugoročnim neprijateljem. Stvarno lukavo odigrano

Pogledajte prilog 1119624

PROCURILI DETALJI DRAMATIČNOG RAZGOVORA MACRONA I PUTINA, ELIZEJSKA PALAČA: ‘Ruski predsjednik laže!‘

Razgovor trojice čelnika, drugi u dva dana, nakon onog u četvrtak, trajao je 75 minuta i na zahtjev Pariza i Berlina bio je "usredotočen" na "hitno primirje i početak diplomatskog rješenja", objavili su odvojeno uredi francuskog predsjednika i njemačkog kancelara.

Pogledajte prilog 1119625

Prije 22h

Pariz ocjenjuje da je kremaljski čelnik "lagao" kada je u razgovoru spomenuo da ukrajinska vojska "očito krši" humanitarno pravo.

Elizejska palača nazvala je "lažima" optužbe Vladimira Putina da ukrajinske snage "krše" humanitarno pravo u priopćenju objavljenom nakon novog razgovora ruskog predsjednika s francuskim kolegom Emmanuelom Macronom i njemačkim kancelarom Olafom Scholzom u subotu.

Razgovor trojice čelnika, drugi u dva dana, nakon onog u četvrtak, trajao je 75 minuta i na zahtjev Pariza i Berlina bio je "usredotočen" na "hitno primirje i početak diplomatskog rješenja", objavili su odvojeno uredi francuskog predsjednika i njemačkog kancelara.

Prije ovog razgovora Emmanuel Macron i Olaf Scholz odvojeno su razgovarali s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim koji je od njih zatražio da se zauzmu kod predsjednika Putina kako bi borbe odmah prestale dok ruska vojska steže obruč oko Kijeva i nastavlja bombardirati druge gradove.

Zelenski je od njih zatražio i pomoć u oslobađanju gradonačelnika Melitopolja kojega su Rusi, tvrdi Kijev, oteli dan ranije.

U strateški važnom lučkom gradu Mariupolju, razorenom nakon dvotjedne opsade, "stanje je veoma teško, ljudski gledano nepodnošljivo" i "jedina odluka koju Putin treba donijeti je prekinuti opsadu", dodala je Elizejska palača.

Pariz ocjenjuje da je kremaljski čelnik "lagao" kada je u razgovoru spomenuo da ukrajinska vojska "očito krši" humanitarno pravo i da se, tako tvrdi Moskva, civilima koristi kao "živim štitom".

Emmanuel Macron mu je odgovorio da "zločini ruske vojske moraju prestati" i da se "najteže povrede" mogu "na temelju međunarodnog prava i istrage koja je u tijeku" nazvati "ratnim zločinom".

Nakon razgovora koji je ocijenjen "iskrenim i teškim" u "dramatičnom trenutku", Emmanuel Macron je "odlučio upotrijebiti sve diplomatske mogućnosti, napose zahtjevan dijalog" s Vladimirom Putinom, ali i sankcije "povijesne važnosti" uz "izolaciju" Rusije, navodi se u priopćenju ureda francuskog predsjednika.

"Pojačat ćemo pritisak i nećemo popustiti", istaknula je Elizejska palača.

Glede prijetnje mogućeg ruskog korištenja kemijskog oružja u Ukrajini, ured francuskog predsjednika ističe da Emmanuel Macron "odlučno zahtijeva da sukob čim prije prestane kako bi se spriječilo najgore, napose uporaba zabranjenog oružja i razaranje gradova".

Pariz je opetovao da će se nove sankcije proučiti "bez tabua", kao što je u petak rekao Macron na zatvaranju europskog sastanka na vrhu u Versaillesu, gdje se 27 zemalja članica dogovorilo o dvostrukom povećanju financiranja za oružje Ukrajini.
Nakon njihova sastanka 7. februara u Kremlju, Emmanuel Macron je devet puta razgovarao telefonom s Vladimirom Putinom, uključujući razgovor u četvrtak prošlog tjedna, objavila je Elizejska palača.

Макрон је у суштини нико и ништа , губи изборе који долазе и одлази у политички заборав..Наравно једно му неће бити заборављено а то је слање легије странаца да се бори са руским трупама у Украјини.бабо.бац

Русија никада није окупирала Пољску , Пољска је заправо са Мађарском прва напала Чехословачку пред други светски рат .

Efektivno Rusija pod maskom SSSR drzala je Poljsku pod okupacijom od 1945-1990 dakle 45 godina. Nominalno Poljska je bila suverena drzava a fakticki u svemu potcinjena SSSR.

Ukropi objavljuju kako Zelenski obilazi bolnicu i prikazuju ''današnji'' snimak obilaska Zelenog u društvu Ine Derusove
Mali problemčić šta se tiče verodostojnosti snimka je taj šta je Derusova mrtva od 26. februara.
Zelenski je i posthumno odlikovao.

FNvwBtYWYAI1Z6D
Pa znaš li ti što su arhivske snimke.

Gledao sam na Čopu sa granicom Madjarske i Ukraine kad za par sati menjaju komplet donji trap na svim vagonima
Prilao mi jedan ukrainac da je to Staljinova ideja i da se ta čvorišta dižu u vazduh prva kako ništa sa zapada ne bi moglo uči u Rusiju

ja kad sam gledala nesto o carskoj rusiji videh da je to sa sirinom koloseka u stvari ideja jednog od njihovih careva, zaboravih kojeg. jedan od njih je jako polagao na zeleznicu i uveo je zeleznicu, ali je trazio da razmak izmedju sina bude veci, nego u evropskim zemljama. tako da to nije staljinova ideja, nego potice jos iz vremena carske rusije.

Zašto bi to radili kada neće biti nikakve invazije? I da gađaju patiz/berlin/london niko nebi mrdnuo prstom.

У борбама са Оружаним снагама Руске Федерације/ЛНР у Луганској области погинуо је командант 24. бригаде Оружаних снага Украјине пуковник Валериј Хуџ. Ову информацију потврдили су украјински медији.

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back