ssmpmd
Elita
- Poruka
- 21.349
Suština priče nije postojala namjera da se sa tako malo snaga vojno kontroliše komplet Ukrajinu već da stvore takvu situaciju gdje bi se trenutni režim povukao.Nato nije dozvolio takvu smjenu jer su uložili dosta u Ukrajinu i sada imamo masovno stradanje Ukrajine.Šta znam čudan narativ od istih onih naših lažnih moralista koji tvrde kako nismo ni mi trebali ratovati sa NATO alijansom bezveze žrtvovali državu zbog Slobe kažu ti isti.Pa i ovdje će isto završiti, duže će trajati jer Nato alijansi odgovara da glupa Ukrajina masira Rusiju.Sada imamo probudjenu zvjer gdje vojna namjenska industrija radi 24 sata bez prestanka.Dobro došli u predvorje pakla rekao bih.
Ti sam sebe demantuješ ne treba bilo ko da ti replicira
Tebi ova crna pogibija Ukrajine nije dovoljan pokazatelj da se ne ulazi u rat koji nemaš šanse da dobiješ.
Pri čemu, Ukrajina je "samo" 5x manja od Rusije i ipak je bila ozbiljna vojna sila dok je Srbija jedno 100X manja od NATO i imamo vojni potencijal manji od jedne ozbiljne NATO baze. Jako čudno što će se oba rata završiti na isti način, baš sam iznenađen