Rat u Ukrajini (29)

Kada će pasti Avdejevka?

• Ukupno glasova
    52
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Suština priče nije postojala namjera da se sa tako malo snaga vojno kontroliše komplet Ukrajinu već da stvore takvu situaciju gdje bi se trenutni režim povukao.Nato nije dozvolio takvu smjenu jer su uložili dosta u Ukrajinu i sada imamo masovno stradanje Ukrajine.Šta znam čudan narativ od istih onih naših lažnih moralista koji tvrde kako nismo ni mi trebali ratovati sa NATO alijansom bezveze žrtvovali državu zbog Slobe kažu ti isti.Pa i ovdje će isto završiti, duže će trajati jer Nato alijansi odgovara da glupa Ukrajina masira Rusiju.Sada imamo probudjenu zvjer gdje vojna namjenska industrija radi 24 sata bez prestanka.Dobro došli u predvorje pakla rekao bih.

Ti sam sebe demantuješ ne treba bilo ko da ti replicira

Tebi ova crna pogibija Ukrajine nije dovoljan pokazatelj da se ne ulazi u rat koji nemaš šanse da dobiješ.

Pri čemu, Ukrajina je "samo" 5x manja od Rusije i ipak je bila ozbiljna vojna sila dok je Srbija jedno 100X manja od NATO i imamo vojni potencijal manji od jedne ozbiljne NATO baze. Jako čudno što će se oba rata završiti na isti način, baš sam iznenađen

Nije to glupost.Ne gadjaju oni Galicane bezveze,ne.I sto je bitnije,ne gadjaju ih kasetnom municijom kao ukrajinske jajare sto su gadjale sam centar Belgoroda.Kako mlako?Jel ti gledas vesti?Ako im dobro ide(Ukrima) zasto insistiraju da se vrate muskarci iz Nemacke?Nesto tu ne stima.
Ne nije mlako, drkaju oko svoje granice evo vec skoro dve godine. Galicane po Tebi treba raketirati a Ruse ne,:mrgreen: nece to onako kako bi Ti zeleo. Tesko je Ulrajincima niko do sada nije rekao da im je lako zato traze da se Ukrajinci vrate i pomognu, sasvim normalno.

Jel ti vidis koliko je ta EU lazljiva?Uveli sankcije Rusiji na gas a tim cevovodom ide dnevno oko 40 miliona kubika gasa ka EU.Ukrajina je izgubila tranzitnu taksu i mogucnost da krade taj gas kao sto je oduvek radila i na sta su se Rusi uvek zalili.Ali,ako je rat(za Ukre) sta ih ili ko,sprecava da ga onesposobe kao Ameri onaj u moru sto su?
Не понимаю?
Ne mogu Ti dokazati ali tranzitnu taksu dobijaju i dalje a siguran sam da kradu vise nego ranije, ne verujem da su sada postali posteni, Rusi to mogu spreciti jedino prestankom isporuke, cevi i ventili su u Ukrajini. Zapadu je taj gas neophodan zato i dalje radi a Ukrajinci ne mogu protiv zapada kada od njega zavise.

Po definiciji, svaka vojna operacija predstavlja oblik rata.
Dakle mogu Rusija i NATO da svoje vojne operacije nazovu "specijalnim humantarnim misijama" ako im je tako lakše ali to ne menja suštinu
Znam ali ja ratom nazivam kada dve strane ratuju a ne ako jedni biju a drugi trpe, to je kaznjavanje koje su najavili samo nekoliko sati pre pocetka. Vlada i vojska znale su da ce se desiti tako da su mogli i tu najavu da izostave.

Lepote ruskog sveta.

8ugBJ6L.jpg

6vZrjkv.jpg

Gde smo mi to ratovali sa NATO alijansom? Nije zapad skoro nista ulozio pre pocetka rata jer da jeste ne bi Rusi prosli kao kroz sir u prvih dva ,tri meseca sukoba, Nas "rat" nije uporediv sa ovim u Ukrajini oni imaju snage da se nose sa Rusima kao sto vidis a mi smo bili sitnis koji tera neki svoj kapric. Nisam od onih koji tvrde da Ukrajina pobedjuje ali evo nose sa Rusima vec dve godine, price da da ih naterao Zelenski, Bajden i NATO su gomila glupoeti jer da Ukrajinci nisu odlucni u odbrani ne bi rata ni bilo sve zavisi samo od njih samih. Pomoc koju dobijaju sa zapada ne bi ni dolazila da su odlucili da se predaju.
Lol pa imaju snage jer su SAD upumpale koliko?Imaju snage jer je komplet Nato angažovan oko doturanja oružja.A gine ko?Pa ukrajinska omladina.Ratno stanje kada se proglasi nema više cile mile mogu te i streljati ako odbiješ mobilizaciju samo dragi Bog zna koliko ih je izginulo u pokušaju bježanja sa fronta.Priča oko supermen ukrajinaca nadljudski moralisanih puši samo kro bojna sa Krstarice.Ne budi naivan jel ti misliš da su oni slučajno proglasili za državnu tajnu od nacionalnog interesa broj poginulih.Jel stvarno misliš da Ukrajinci lete na front?Većina se izvukla, cifre govore sve.Ratuje sirotinja koja nije uspjela pobjeći i desničari hard kore nacionalisti, azovci, banderaši i ostali desničari.Posledice ovog sukoba za Ukrajinu ćeš tek vidjeti u godinama koje dolaze.A posledica za Rusiju?Zacementirala je odnos sa zapadom na nekih 20, 30 godina.Jbg. izgleda nije moglo bez ovakvog sukoba, Nato nije popustio ni sekunde, Rusija ni sekunde.Ok svako sa trunkom racionalnosti i rezonovanja je bio svjestan sa postoje dvije Ukrajine, onaj ko to nije uvažio nije joj želio dobro.A stanje na terenu nije uvažio ni Nato, EU jer su otvoreno podržali puč na ulici a ni Rusija jer je odlučila otvoreno bez maski da podrži stranu koja kaže ne u takvoj Ukrajini, praktično je podržala separatizam.Vrlo prosto.Na kraju će se nakon fajta činjenično stanje morati uvažiti.Zato se i jeste odužilo, previše je u igri.Ove nove granice možda ostanu zacementirane sledećih 100 godina ili više...Nova preraspodjela.

Poslednja izmena:
Ti sam sebe demantuješ ne treba bilo ko da ti replicira

Tebi ova crna pogibija Ukrajine nije dovoljan pokazatelj da se ne ulazi u rat koji nemaš šanse da dobiješ.

Pri čemu, Ukrajina je "samo" 5x manja od Rusije i ipak je bila ozbiljna vojna sila dok je Srbija jedno 100X manja od NATO i imamo vojni potencijal manji od jedne ozbiljne NATO baze. Jako čudno što će se oba rata završiti na isti način, baš sam iznenađen
Ali pazi veći je potencijal svakako na strani Ukrajine, mi nismo imali bukvalno ni jednog saveznika a kamo li najveći vojni savez na svijetu.Prema tome pobjeda Rusije ipak nije zagarantovana dok postoji i promil šanse da Nato kaže ipak ne, pored oružja šaljemo i ljude.Šta mogu Rusi?Pa ništa to i dalje nije direktna objava rata.Mogu samo da nastave...

Polako se na Zapadu otvaraju okice, za sada samo kod nekih

— Sukob ulazi u završnu fazu, a Ruska Federacija će pobediti na svim frontovima: „vojno, geopolitički i ekonomski“.
„Rusija nije uporište zla, a Ukrajina je daleko od toga da postane uzorna evropska država.
Idealizacija Trga kao „svetionika slobode i vrednosti“ je apsurdna propaganda.
— Nije Rusija, već je Evropa ta koja je sada pala u izolaciju.
Svi razumeju da se vodi posrednički rat između Zapada i Ruske Federacije po cenu života Ukrajinaca.
— Sankcije su „evropsko ekonomsko samoubistvo, pucanj u oba kolena“. Ostatak sveta ima samo korist od samolikvidacije konkurenta.

Kako je Zapad došao do „ovog istorijskog poraza“?
Jednostavno: prekoračio je sopstvene granice - ne osuđuje bombardovanje civilnih ciljeva na Trgu, a prihvata i slavi divljanje nacista u ukrajinskoj vojsci.
„U ovom ratu Zapad je izdao sve svoje moralne vrednosti“

https://exxpress.at/gerald-markel-was-bleibt-von-der-ukraine-wir-haben-alle-verloren/

Ali pazi veći je potencijal svakako na strani Ukrajine, mi nismo imali bukvalno ni jednog saveznika a kamo li najveći vojni savez na svijetu.Prema tome pobjeda Rusije ipak nije zagarantovana dok postoji i promil šanse da Nato kaže ipak ne, pored oružja šaljemo i ljude.Šta mogu Rusi?Pa ništa to i dalje nije direktna objava rata.Mogu samo da nastave...
Да смо ми имали 10% од Укро ПВО НАТО не би ни помислио на агресију.
Не би се усудио ни да је сања.
А не да још имамо 50 земаља које нас само трпају оружјем и парама.
Ова два примера су најбоље показала немерљиу војну надмоћ Русије над НАТОом.

Ti slobodno možeš proglasiti i Novi Zeland ruskom teritorijom, pamet ti ne smeta da to uradiš

Međutim, ostaje činjenica da je čak i po ruskim zakonima i potpisanim međunarodnim dokumentima, sve osim Krima (njega su prethodno anektirali) bilo teritorija međunarodno i od Rusije priznate suverene zemlje Ukrajine. TAČKA

Šta se posle dešavalo i šta su Rusi kasnije proglašavali ne menja ove činjenice.

Rusi su ratom osvojili neke teritorije Ukrajine i proglasili ih svojim, što je po nekom ratnom pravu takođe legitmna stvar ali svakako ne znači da se rat vodio na "ruskoj zemlji"

Isto tako je NATO vojno osvojio Kosovo, proglasio ga svojim protektoratom ali to ne menja činjenicu da se rat vodio na teritoriji Srbije.
Znaci jer je 90% teritorije Ukrajine kakvom je znamo i za kojom ti ovde zapomazes Ruski poklon u razlicitim vremenima.Zadnji je poklonjen Krim 1954-te godine.Ukrajinu cine Kirovska i Dnjepropetrovska oblast,to ti je prava Ukrajina,sve ostalo je Rusija(osim onog malog dela koji na rubnim podrucjima pripadaju Poljskoj,Rumuniji i Madarskoj) i to su Rusi i na kartama prikazivali jos na pocetku ovog sukoba.I nisu ratom osvojili nego su se te oblasti na referendumu izjasnile da zele sa Rusijom.A koliko je meni poznato NATO je usao na teritoriju Kosova i Metohije tek po potpisivanju Kumanovskog sporazuma,tako da nema ni govora da je NATO "vojno osvojio" Kosovo,niti nam je poklonio tu teritoriju.Evo ti pa citaj. https://www.srbija.gov.rs/kosovo-metohija/?id=19947
Evo ovako su Rusi izvestavali na pocetku,oni to smatraju svojom teritorijom,nisam ja to izmislio pa da mi penis ovde.Inace malo istrazuj pa ces se uveriti i sam.
1704027525858.png

Ne nije mlako, drkaju oko svoje granice evo vec skoro dve godine. Galicane po Tebi treba raketirati a Ruse ne,:mrgreen: nece to onako kako bi Ti zeleo. Tesko je Ulrajincima niko do sada nije rekao da im je lako zato traze da se Ukrajinci vrate i pomognu, sasvim normalno.
Bogami hoce i rade bas kako se meni i ostalim protivnicima nacizma VEOMA dopada!Tesko im je jer im pobiju ili zarobe sve sto im dodje na nisan,zato traze da se vracaju,odnosno,lovice ih kao i do sada i trpati u rovove.A da sam u pravu govori upravo cinjenica da ih traze nazad jer nema ko pred Ruse da im izadje.Ili pobijeni ili zarobljeni.

U tom ratu je i poginulo oko 2 miliona Vijetnamskih civila i 1,1 miliona vojnika , kako je krenlo u Ukrajini može da se desi isto.
Ako Rusija krene brutalno kao USA.
Пицојнер каже вијетнамски рат је изгубила макета Америке.
Оргинал Америка је добила рат.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back