Rat u Ukrajini (29)

Kada će pasti Avdejevka?

• Ukupno glasova
    52
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Обманули су их: Ко је све међу украјинским јуришницима

15:20 10.12.2023

Оружане снаге Украјине не узимају у обзир могућности мобилисаних с ограниченим војним способностима, и чак их шаљу и у јуришне одреде, изјавио је секретар Комитета за питања националне безбедности Врховне раде Украјине Роман Костенко у интервјуу за украјински телевизијски канал НТА.

„Мобилисани је ограничено подобан само за војни комесаријат. Када се већ нађе у армији, то питање нестаје... И затим мене зову и жале ми се: 'Ја сам већ јуришник. Не могу да обучем панцир, јер једноставно не могу да га носим“, навео је посланик.
Према његовим речима, у војном комесаријату мобилисаним војницима с ограниченим способностима дају штабне и позадинске дужности, али у војним јединицама нарушавају сва обећања. Посланик сматра да таква политика негативно утиче на прилив добровољаца у Оружане снаге Украјине.

„То је проблем, јер ако ове обману, онда други већ неће доћи“, пожалио се Костенко.
Од 24. фебруара 2022. године у Украјини је на снази ратно стање, а према указу о свеопштој мобилизацији, који је потписао украјински председник Владимир Зеленски, мушкарцима од 18 до 60 година забрањено је да напусте земљу.
******************************************************************************************************************************************************************
Судећи по овој, ни пицика не би добија мисто у позадини? :mrgreen:

According to the Turks, a small mutiny occurred in the battalion of the 14th separate mechanized brigade in the Oskol area.

The soldiers, who were under intense pressure in the Sinevka area northeast of Kupyansk and forced to withdraw due to the loss of their positions, were subjected to severe insults from Lieutenant Natalya Lichman, a female officer assigned to the battalion as a psychologist and military police officer. She attempted to send them back to their lost positions. Soon after, the growing dispute escalated into conflict and the lieutenant was killed. To cover up the incident, it was announced that she had died as a result of a cluster bomb explosion.

The crisis was resolved after some time, but the fate of the soldiers is unknown.

Another similar incident occurred recently.

Fatigue and exhaustion among Ukrainian army soldiers lead to outbursts of anger, despite intense pressure.

Foreign mercenaries, NATO troops, far-right groups and military intelligence are used to keep the troops at bay. With the recent increase in the recruitment of female soldiers, women close to far-right groups are sent as officers and special forces to try to prevent desertion, and are often killed by experienced soldiers.

The morale of the Ukrainian army is completely hanging by a thread, NATO and far-right groups are making sure that this thread is not severed, but the moment it is severed, cases of desertion, uprising and capitulation will reach a peak.

naravno. to bez sumnje. ali je srazmer novca i uniustene ruske tehnike i ljudstva nesrazmerna
.
Русија са 10х мањим буџетом наноси тешке поразе НАТО идиотима (што и није неко достигнуће).

Серијски производи оружје, нпр. хиперсоничне ракете, које САД нису у стању ни да произведу прототип.

Системи противваздушне одбране сматрају се најнапреднијим у војној индустрији, доказани на бојном пољу.

Подморнице које НАТО злочиначка банда назива "црна рупа" јер их је немогуће открити сонарима којим располажу.

Пази сад, системи радио-електронске борбе који су своју ефикасност показали неколико пута до сада, последњи пут пре неки дан током прелета Путина у Саудијску Арабију и Емирате када су америчке носаче авиона у Персијском заливу потпуно и "ослепели" и "оглувели", да нису знали шта да раде.

У међувремену, војни буџет САД није у стању већ шесту годину да прође државну ревизију, просто речено, нису у стању да ревизорима објасне где су потрошене милијарде долара.

Што би @This is Sparta рекао, па наручкајте се БДП-а.

.

Poslednja izmena:
Naravno...treba pričekati...ono da imam za slučaj kao što sam dokumentirao od prije dvije god od nekih forumaša.
there-is-help-out-there-for-people-like-you-mr-mackey.gif

Izgleda da su Rusi oko one garaže u predgrađu napravili kotlić..
ТабаЋе шта би од укро офанзиве?
Ђе запело? Руси без муниције уништавају само укро макете.
У чему је проблем? 260 000 000 000 долара и сви силни гејм ЋјнЂери није довољно?

800 vojnih baza po svetu,plate,logistika 300 cuda
.
Ма погрешно сам реаговао на пост, ал ајде...

Читао сам извештаје њихових ревизија војног буџета неколико година, па то не да је за затвор него одмах да се пуца у главу +овера.

Таква дрскост и безочност несхватљивог трошења средстава тешко да може да се пронађе у историји.

.

3 NATO plaćenika iz ŠriLanke nisu došli na ručak, pozvao ih Bandera sebi.

Šta su se slikali, slikali su se.
Ožalošćeni: Perhan i njegov brat Fabijan

Captain Ranish Hewage was the commander of the First Special Forces of The International Legion of Territorial Defence of Ukraine, or the Ukrainian Foreign Legion.
M.M. Priyantha, a former petty officer of Sri Lanka Navy
Rodney Jayasinghe, a former member of the Sinha Regiment of Sri Lanka Army.

Three Sri Lankans, including Ranish Hewage serving in the Ukraine Army killed in Russian attack​

ranish-hewage-1.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back