Rat u Ukrajini (29)

Kada će pasti Avdejevka?

• Ukupno glasova
    52
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mogu samo da kazem da je trenutni stav Kremlja da nema apsolutno nikakvih pregovora i da svi pa cak i akteri ovog transkripta biti eliminisani. To je ono sto mogu da potvrdim. A ta medjusobna dogovaranja i pokusaju nalazenja zajednickog jezika, kao da se postigne zajednicka odluka o nekakvim pregovorima , nema od toga nista sta god da se dogovore , Rusi nece pregovarati, a da li ce menjati svoju odluku u buducnosti to niko ne zna.
Zato vlada velika hajka na Putina, voleli bi da dodje neko drugi i da se nadaju da ce biti voljan da pregovara , jer Putin sada sigurno nece.
Tacno je da je zapad kompromitovan , nepovratno i Zapadne garancije ne vrede nista. Potpuna blamaza i ponizenje Zapada.

Mislim da će biti nešto drugačija taktika (moje mišljenje, nemam nikakav info).

Na prvi zahtev o pregovorima Rusi će odgovoriti pozitivno, pristaće na pregovore. Međutim, svoju pregovaračku platformu će postaviti sa maksimalističkim zahtevima koje Ukrajina ne može nikako da prihvati. Pregovori propadaju ide se da dalje sa ratom. U sledećem krugu ukrajinska strana ima još slabiju poziciju a Rusija postavlja još nepovoljnije uslove i tako redom.

Cilj Rusije će svakako biti potpuna kapitulacija a gde će biti granice to samo možemo da nagađamo.
Gorko će se pokajati Ukrajinci što su odbili ponudu Rusije iz marat 2022. i prihvatili zahtev Borisa Džonsona da se ide u rat.
Njihov konačni gubitak će biti kolosalan.

Mala digresija

Nadam se da će katastrofa Ukrajine i tragični gubici ljudi, infrastrukture i teritorija biti dobra pouka domaćim zaluđenim fanaticima koji imaju ideje kako bi Srbija možda mogla ponovo da zarati sa mnogo jačim od sebe u želji da povrati izgubljenu teritoriju.

Mislim da će biti nešto drugačija taktika (moje mišljenje, nemam nikakav info).

Na prvi zahtev o pregovorima Rusi će odgovoriti pozitivno, pristaće na pregovore. Međutim, svoju pregovaračku platformu će postaviti sa maksimalističkim zahtevima koje Ukrajina ne može nikako da prihvati. Pregovori propadaju ide se da dalje sa ratom. U sledećem krugu ukrajinska strana ima još slabiju poziciju a Rusija postavlja još nepovoljnije uslove i tako redom.

Cilj Rusije će svakako biti potpuna kapitulacija a gde će biti granice to samo možemo da nagađamo.
Gorko će se pokajati Ukrajinci što su odbili ponudu Rusije iz marat 2022. i prihvatili zahtev Borisa Džonsona da se ide u rat.
Njihov konačni gubitak će biti kolosalan.

Mala digresija

Nadam se da će katastrofa Ukrajine i tragični gubici ljudi, infrastrukture i teritorija biti dobra pouka domaćim zaluđenim fanaticima koji imaju ideje kako bi Srbija možda mogla ponovo da zarati sa mnogo jačim od sebe u želji da povrati izgubljenu teritoriju.
nemoj ovako javno da iznosiš ruske tajne planove!

❗🇷🇺 Извјештај Министарства одбране Руске Федерације о напретку СВО (до 29. новембра 2023.)

...

📊 Укупно, од почетка специјалне војне операције, уништено је: 544 авиона, 255 хеликоптера, 9301 беспилотна летелица, 442 противваздушна ракетна система, 13687 тенкова и других оклопних борбених возила, 1187 више борбених возила лансирних ракетних система, 7.205 пољских артиљеријских топова и минобацача, као и 15.746 јединица специјалних војних возила.

🇷🇺🇺🇲🇪🇺 Русија је предност западног „паметног оружја“ претворила у рањивост

Руске могућности електронског ометања претвориле су технолошку предност кијевског арсенала западног паметног оружја у рањивост, преноси CNN. И овај јаз у оклопу које су дале земље НАТО-а постао је проблем за Украјину.

Прецизно вођене ракете и вођени ракетни системи са вишеструким лансирањем, као што је HIMARS, по својој природи су рањивији на електронско ратовање од невођеног оружја јер се ослањају на GPS за гађање циљева.

Нема таквих проблема са невођеним оружјем, чије су совјетске залихе и Русија и Украјина имале до 2022. године.

🇺🇦 40% Украјинаца спремно је да уђе у НАТО без „окупираних“ територија, 53% је против – анкета
https://ratinggroup.ua/research/ukr...lennya_ukrainciv_do_mizhnarodnih_soyuziv.html
Иако је то натегнуто, тренд је јасан. За шест месеци гласаће за Русију

©Т. Шейх

GAIBtxAWIAAKai5

🇷🇺🇺🇦 Војни експерт Борис Рожин о главним тачкама током специјалне војне операције Руске Федерације на територији бивше Украјине за дан до 22.33 по московском времену 29. новембра 2023:

1.
Артемовски правац.
Руске оружане снаге су данас заузеле насеље Хромово и напредовале у близини насеља Богдановка.
Напади се настављају у близини села. Клешчејевка.

2.
Времјевска избочина.
Наше трупе су напредовале у своју корист западно од села Старомајорско, повративши неке раније изгубљене позиције.

3.
Авдејевка.
Оружане снаге Русије успостављају упориште у индустријској зони и проширују зону контроле северно од ње. Непријатељ не чини озбиљне напоре да врати индустријску зону.
Такође, Оружане снаге РФ настављају да врше притисак на подручје Авдејевске коксаре, железнице, насеља. Степово и Северно, као и западно од Красногоровке.
Непријатељски контранапади нису му помогли да стабилизује ситуацију.

voenkorKotenok

У правцу Херсона, у рејону моста, ваздушно извиђање је открило два брза чамца Оружаних снага Украјине, која су прешла корито Дњепра. На обалу је изашло око седам људи
Непријатељ је брзо и, што је најважније, прецизно погођен ракетном артиљеријом.

Код Вербова, десант, подржан артиљеријом, напада положаје украјинских оружаних снага, заузимајући једно за другим упоришта, уништавајући десетине милитаната и хватајући остатке непријатељских јединица.

🇺🇦 40% Украјинаца спремно је да уђе у НАТО без „окупираних“ територија, 53% је против – анкета
https://ratinggroup.ua/research/ukr...lennya_ukrainciv_do_mizhnarodnih_soyuziv.html
Иако је то натегнуто, тренд је јасан. За шест месеци гласаће за Русију
Sve je to lepo, ali u isto vreme i iluzorno

Ukrajinski identitet se od Majdana do danas zasniva na antirusizmu, po čemu nadasve podseća na Bošnjački i Montenegrinski identitet kontra Srba. S time u vezi nemoguć je bilo kakav val ljubavi prema Rusiji, pogotovu što se nacistički režim u Ukrajini istinski potrudio da svi Rusi i pro-ruski Ukrajinci pobegnu iz Ukrajine nakon početka rata zbog progona neistomišljenika.

S time u vezi Rusija jedino može računati na etničke Ruse i mali broj etničkih Ukrajinaca koji živi trenutno na teritoriji Rusije i oslobođenim teritorijama Ukrajine.

ukraine_map_region_vote (2).jpg

po mom mišljenju ovo je najbolja i najpravednija podela, crveno će biti Istočna Ukrajina iliti "Novorusija", država koja će biti članica ODKBa i neupitni saveznik Rusije. Druga država će biti Zapadna Ukrajina, po mogućnosti članica EU, anti-ruska država.

takođe Pridnestrovje iz Moldavije bi se moglo lepo pridružiti Novorusiji i to bi bilo dovelo do mira.

Нико се не радује више од Туради. РФ је свеједно.
По некој грубој и мени несхватљивој инерцији, кренули су у директни обрачун баш са РФ федерацијом, која их баш апсолутно не угрожава. То нема баш никаквих оправдања ни у историјским разлозима, али поготово не са њиховом садашњим ситуацијамама. Укоколико могу да схватим Пољаке, Украјинце, Грузине, балтичке патуљке и ине код којих постоји макар вековна историјска мржња, угавном братски и пријатељски грчки народа баш никако не могу да разумем! Уколико на некога подсећају то је Јерменија, која је следећи тај погубни пут чини ми се самостално кренула непововратно путем сопственог поништења, а у питању се две веома старе, историјске, ни најмање новокомпонове и значајне државе, без обзира на њихову површину и становништво. При томе РФ не чини искључиво ништа, само их посматра како се сами упропашћавају. Али, "чудни су путеви Господњи". Ко зна зашто је баш тако?

@Djura Nikolajevic čemu ovako glupo glumljenje advokata za druge?

Ja sam njega pitao za video, onda mi umesto njega odgovaraš ti, ali ne daješ mi video nego pametovanje kako je "sigurno neko drugi to rekao".

Šta si hteo da postigneš ovako glupim upisom? Baš me zanima.
Putina nisam cuo da je to rekao cak mislim da nije ali ovde je likovanja zbog smrzavanja bilo koliko hoces, ostrascene putiniste koji misle da su rusofili treba uvek podsecati ko su i kakvi su. Zast bih Ti ja davao video kada ne mislim da uopste postoji.
Pa hteo je da skontamo koliko je pulg :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Ko je tebe sta pitao INTELEGENCIJO? Uspesno nam pomazes da skontamo ko si.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back