Rat u Ukrajini (29)

Kada će pasti Avdejevka?

• Ukupno glasova
    52
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
priznajem dok rusija nije dozivela fijasko u ukrajini i ja sam verovao da putin kupuje vreme ,pravi mocnu vojsku, sprema opasnu strategiju i taktiku. kad ono sve suplje, korumpirano i neozbiljno. spolja gladac unutra jadac.
ja sad mislim da bi rusi realno imali gori standard od nas da im nije nafte i gasa i tolikih ruda.
amerikanci su majstori iz svake krize izadju jos jaci , jos i zarade. kriza ko da si im rekao prilika. od starta su napravili kapitalisticku drzavu i slobodnog naoruzanog gradjanina i teraju napred. ubedljivo najbolja kombinacija.
i neki cosav bezmudi nenaoruzani golja srbin sa flasom u ruci ce da im pomrsi racune. hahaha

Slažem se, generalno gledano, ako imaš dobar posao, u svakom pogledu ti je bolje ovde.

Fora je u tome što se svet izjednačava ekonomski, to je proces koji traje vekovima ali se baš ubrzao poslednjih 30 godina, a sada smo u trenutku kada je Zapad izgubio prednosti ali to još uvek nije u glavama ljudi koji razmišljaju po inerciji, još uvek imaju pojam da je Zapad mnogo bolji.

Kao kad te neko pita šta je bilo pre 30 godina a ti pomisliš na 70te a ne na 90te, potrebno je vreme da se ljudi prešaltaju. A putovanja i kontakt sa ljudima iz celog sveta je ono što je presudno da bi se razbile predrasude.

A uostalom, svet je danas mnogo lak za istraživanje iz svoje sobe, evo ti primer grada iz države za koji Zapad tvrdi da će propasti ako im uvedu neke tamo sankcije na čipove, možeš li da u to poveruješ?

Kina je lepo izgrađena, ali nama je mnogo bliža američka kultura nego kineska kultura.

Evo prvi dokaz je tvoj nik - ti nisi hteo da budeš Fu Manchu, već Muad.

ja sad mislim da bi rusi realno imali gori standard od nas da im nije nafte i gasa i tolikih ruda.
ŠBB KBB

amerikanci su majstori iz svake krize izadju jos jaci , jos i zarade. kriza ko da si im rekao prilika.
Amerika je u ekonomskoj downward spirali još od 70tih, samo su imali ogromnu prednost u tom trenutku pa se dugo nije primećivalo.

Mani ti milijardere, gledaj kakav je život običnih ljudi. Američka kreditna kartica je u maksimalnom dugu, a sve više država odbija da im daje kredit.

Biće veselo.

Петокрака је симбол комунистичке партије у Русији и треба да је упоредиш са симболом америчких демократа - магарцем.
Petokraka je univerzalni simbol komunizma u celom svetu, ne samo u Rusiji, to sigurno znaš.

A najpreoznatljiviji simbol američkih vrednosti je ipak ovaj:

1699352996913.png

dobro rusija ima sibir, ALI amerika crpi celu zapadnu hemisferu -kanada druga po velicini zemlja na svetu i meksiko za radnu snagu, plus afriku i dosta evrope i azije. nemaju rusi sanse.
Samo ovo Usa imali su 250 miliona 90tih danas 330 miliona stanovnika , rusija se jadna drzi na 145 miliona i stagnira i pada, a srbija je kolabirala sa 11 na 6,5 miliona. ko je tu doziveo kolaps i propao ????

BTW, kad smo već kod kulture, trebalo bi da znaš da sam nick Muad'Dib izabrao samo zato što sam u trenutku pravljenja naloga na Krstarici čitao Dinu.

Omiljena knjiga mi je ipak Zločin i Kazna od Dostojevskog.

Zanimljivo da je poslednja SF knjiga koju sam čitao "Problem Tri Tela" od Liju Cisina, proveri odakle je ako ti ime već ne govori to ;)

Vremena se menjaju 😘

BTW, kad smo već kod kulture, trebalo bi da znaš da sam nick Muad'Dib izabrao samo zato što sam u trenutku pravljenja naloga na Krstarici čitao Dinu.

Omiljena knjiga mi je ipak Zločin i Kazna od Dostojevskog.

Zanimljivo da je poslednja SF knjiga koju sam čitao "Problem Tri Tela" od Liju Cisina, proveri odakle je ako ti ime već ne govori to ;)
"Problem tri tela" sam pročitao pre dve godine u Selters banji dok sam lečio povređenu nogu.

A ti bi mogao da se preimenuješ u Raskoljnikova, da završimo više tu priču o superiornosti američke kulture.

TASS: Russia used the S-400 with active homing heads for the first time in the air defense system​

Short link
7 November 2023, 13:41

For the first time, the Russian army used the S-400 Triumph with active homing missiles in a special operation zone in Ukraine.
“The S-400 air defense system used missiles with active homing heads. All this ensured the success of using the system against enemy aviation,” said a TASS source close to the Russian military department.
The Agency does not have official confirmation of the relevant information.
In July, the Kornet remote-controlled ATGM was used in combat for the first time in the Northern Military District zone.
There was also information that the small missile ship “Cyclone” became part of the Russian Navy .

"Problem tri tela" sam pročitao pre dve godine u Selters banji dok sam lečio povređenu nogu.

A ti bi mogao da se preimenuješ u Raskoljnikova, da završimo više tu priču o superiornosti američke kulture.
Veliki ljudi dolaze iz svih krajeva sveta, kultura naroda je nešto drugo.

Američka kultura je šareno, svetlucavo i šuplje g0vno.

Meni je bitno da su ruska braća zadovoljna u Americi, zemlji snova, pobegli od komunističkog terora, šta čovek više da poželi?
kolko se neobaveste od strane tvojih gazda
mnoi immigranti , nako sa znanjem i fakultetima
gle vracaju se nazad.
a kolika je hajka na Ruse ..
pa mnogi sda prodaju svoje i odose za majcicu Rusiju.
recimo , ti , nikako nisi mogao da dobijes posao , ni kao delivery pizza
pa si se vrnuo ,,,
nije zapad za svakoga , ti si nam najbolji primer

Naravno da ne volim američku kulturu.

Cenim određena dela američkih pisaca, napisana pre stvaranja moderne američke kulture.

Probao sam da pogledam par Marvel filmova, nisam izdržao ni pola sata u svakom. Teške gluposti.

E to je moderna američka kultura. Šareno svetlucavo g0vno.
ma koja američlka kultura brt smešni su..zna se ko su najveći pisci na kugli zemaljskoj.. braća Rusi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back