Rat u Ukrajini (29)

Kada će pasti Avdejevka?

• Ukupno glasova
    52
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja pišem o migraciji u SAD i EU, ti se ko budala smeješ i pišeš o migraciji u Srbiju.

Izgubio si razum.
A šta misliš, da ovi što su u Srbiji ne bi voleli da odu malo u USA?

Pa ja izdajem stan Rusu koji je ovde došao s porodicom samo zato što je mogao bez vize da dođe. Čovek kulturan, obrazovan, i dalje radi za svoju rusku firmu.

Zato se smejem, što vidim da pojma nemaš ko beži iz Rusije - oni koji ne podržavaju Putinov teror i ne žele da budu topovsko meso - a imaju sredstva i volju da pobegnu bilo gde.

Pa ja izdajem stan Rusu koji je ovde došao s porodicom samo zato što je mogao bez vize da dođe. Čovek kulturan, obrazovan, i dalje radi za svoju rusku firmu.

Zato se smejem, što vidim da pojma nemaš ko beži iz Rusije - oni koji ne podržavaju Putinov teror i ne žele da budu topovsko meso - a imaju sredstva i volju da pobegnu bilo gde.
kakav teror brt?! iz Rusije beže sise

Opet mašiš temu, pišeš o emigraciji iz Rusije dok ja pišem o imigraciji u EU i SAD.

Ti pametni Rusi nisu dobrodošli u EU i SAD, više nisu dobrodošli ni pametni Kinezi, meni je drago što Srbija profitira od njih.

SAD i EU više nisu obećana zemlja za pametan narod iz ostatka sveta, jer taj pametan narod može da radi u svojoj domovini za bilo koga.

SAD i EU su sada obećana zemlja samo za niži sloj, za neobrazovane, oni su ti koji u milionima pune Zapad.

Srećno im bilo, meni je super u Srbiji.

Kapitulacija?

Politički analitičar Miloš Laban smatra da se bliži kapitulacija Ukrajine.

IZVOR: TANJUG UTORAK, 7.11.2023. | 08:11

On je rekao da ne vidi drugo rešenje u situaciji kada je Rusija ukazala na jednu važnu činjenicu vojno-tehničkog karaktera.

"Rusi raspolažu naoružanjem koje može da funkcioniše i u zimskim uslovima, dok je Ukrajina svoje sovjetsko naoružanje davno potrošila, a od NATO-a dobila naoružanje koje nema te karakteristike", kazao je Laban danas za Tanjug.

"Vidim da su i iz zapadnih izvora po mnogo čemu odbrojani dani Zelenskom na mestu predsednika Ukrajine, i da mnogi pominju vrhovnog komandanta vojnih snaga Ukrajine, Zalužnja, kao nekog ko će preuzeti rukovođenje. Osim toga, treba imati u vidu činjenicu da je Zalužnji stari kadar koji se zajedno sa ruskim oficirima školovao u Sovjetskom savezu", rekao je Laban.

Podsetio je da je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski ušao u politiku kao prethodno profesionalni glumac i ocenio da se Zelenski pokazao neuspešnim, jer je, tvrdi Laban, upropastio ogromna finansijska sredstva i naoružanje koje je Zapad davao Ukrajini.

Laban kaže da je očigledno da sleduje kadrovska promena u Ukrajini i da, s obzirom na izjavu ruske strane.

Moskva neće prestati sa vojnim dejstvima dok ne sprovede svoje ciljevi vojne operacije, demilitarizaciju ostatka Ukrajine i odbijanje ulaska Ukrajine u NATO.

On smatra da je Zapad pustio Ukrajinu "niz vodu", i da pokušava da sačuva neki minimum ugleda jer je evidentan poraz Ukrajine, odnosno NATO-a koji stoji iza Ukrajine, ukoliko se, kako kaže, nastavi ovako kako je Zelenski počeo.

"Tu možemo očekivati poteze koji će ići u pravcu da se ti koji preuzmu rukovođenje Ukrajine saglase s tim da ovih pet oblasti koje su zvanično pripojene Ruskoj Federaciji, ostanu u sastavu Ruske Federacije, a da se prihvati zauzimanje jednog neutralnog položaja, da se spase šta se spasiti može. Ne vidim ni jedan način da Ukrajina vojnički izađe kao pobednik", ocenio je Laban.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2023&mm=11&dd=07&nav_category=78&nav_id=2428821

Ja nešto ne vidim kraj rata. Samo mešanje karata kao u pokeru.

Kapitulacija?

Politički analitičar Miloš Laban smatra da se bliži kapitulacija Ukrajine.

IZVOR: TANJUG UTORAK, 7.11.2023. | 08:11

On je rekao da ne vidi drugo rešenje u situaciji kada je Rusija ukazala na jednu važnu činjenicu vojno-tehničkog karaktera.

"Rusi raspolažu naoružanjem koje može da funkcioniše i u zimskim uslovima, dok je Ukrajina svoje sovjetsko naoružanje davno potrošila, a od NATO-a dobila naoružanje koje nema te karakteristike", kazao je Laban danas za Tanjug.

"Vidim da su i iz zapadnih izvora po mnogo čemu odbrojani dani Zelenskom na mestu predsednika Ukrajine, i da mnogi pominju vrhovnog komandanta vojnih snaga Ukrajine, Zalužnja, kao nekog ko će preuzeti rukovođenje. Osim toga, treba imati u vidu činjenicu da je Zalužnji stari kadar koji se zajedno sa ruskim oficirima školovao u Sovjetskom savezu", rekao je Laban.

Podsetio je da je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski ušao u politiku kao prethodno profesionalni glumac i ocenio da se Zelenski pokazao neuspešnim, jer je, tvrdi Laban, upropastio ogromna finansijska sredstva i naoružanje koje je Zapad davao Ukrajini.

Laban kaže da je očigledno da sleduje kadrovska promena u Ukrajini i da, s obzirom na izjavu ruske strane.

Moskva neće prestati sa vojnim dejstvima dok ne sprovede svoje ciljevi vojne operacije, demilitarizaciju ostatka Ukrajine i odbijanje ulaska Ukrajine u NATO.

On smatra da je Zapad pustio Ukrajinu "niz vodu", i da pokušava da sačuva neki minimum ugleda jer je evidentan poraz Ukrajine, odnosno NATO-a koji stoji iza Ukrajine, ukoliko se, kako kaže, nastavi ovako kako je Zelenski počeo.

"Tu možemo očekivati poteze koji će ići u pravcu da se ti koji preuzmu rukovođenje Ukrajine saglase s tim da ovih pet oblasti koje su zvanično pripojene Ruskoj Federaciji, ostanu u sastavu Ruske Federacije, a da se prihvati zauzimanje jednog neutralnog položaja, da se spase šta se spasiti može. Ne vidim ni jedan način da Ukrajina vojnički izađe kao pobednik", ocenio je Laban.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2023&mm=11&dd=07&nav_category=78&nav_id=2428821

Ja nešto ne vidim kraj rata. Samo mešanje karata kao u pokeru.
naravno da se bliži kapitualcija fašističke vuko jebine.. mislili su da će nato fašisti 50 godina da ih pomažu..videli da nema rezultata i pomoć ponestaje

Pa lako je nama odavde da pametujemo sa foruma uz kafu, i navijamo za Ruse ili Ukrajince kao što navijamo za Zvezdu i Partizan.

Drugu pesmu bi ti pevao da znaš da sutra mogu da te pošalju na front, da stradaš nizašta.

Zato ljudi beže odande.
Iz Ukrajine da, iz Rusije ne beže zbog mogućnosti da ih pošalju na front nego zato što zarađuju dobre pare na poslu koji više ne mogu da rade iz Rusije, nego mora da se presele. Verujem da mnogo njih ima da ode nazad u Rusiju čim se Ukrajina pusti niz vodu i histerija na Zapadu utihne.

To se zapravo već događa, polako ali sigurno.

Opet mašiš temu, pišeš o emigraciji iz Rusije dok ja pišem o imigraciji u EU i SAD.
Ne mašim ja temu, jer broj emigranata iz ratom pogođenih zemalja raste dramatično. Niko neće da beži u subsaharsku Afriku, već baš u EU i SAD, u razvijene zemlje.

Rusija, Ukrajina, Palestina, Izrael - zemlje trenutno u ratu. Ljudi odande, ako ikako mogu, beže u razvijene zemlje.

ImmigrationGraph2LN-superJumbo.png

Iz Ukrajine da, iz Rusije ne beže zbog mogućnosti da ih pošalju na front nego zato što zarađuju dobre pare na poslu koji više ne mogu da rade iz Rusije
Hoćeš ti to da objasniš ovom mom Rusu koji živi kod mene, da više ne može da radi u Rusiji...

Pošto on to očigledno ne zna, izgleda da ti bolje znaš.

Ajde kad budeš u prilici da idemo na kafu sa njim, valjda on bolje zna od nas dvojice.

brt gledao sam na tiktok na šta liči Beverly Hils Blv.. to je elitno naselje u LA tamo gde su one Zvezde dole po betonu..
na stotine ufiksanih zombi manijaka u poluraspadnutom stanju leži po onim zvezdama i povraća.. prvo sam milsio da se snima neki horor film ..au brt

Wow, savladao si veštinu da izguglaš "drunk people USA".

Meni je neverovatno da si toliko vešt sa internetom i kompjuterima, ko bi rekao da takva slika postoji na internetu?!?

Kako objasniti da pored te slike Rusi ipak beže u USA, kad postoje slike pijanih ljudi na ulici?

Nešto se ne uklapa.
drunk people?
druže centar Nju Jorka, Filadelfije, LA i svih većih gradova se pretvaraju u Zombi gradove.. nisi u toku
Rusi ne beže u USA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back