Rat u Ukrajini (28)

Da li će se rat proširiti van Rusije i Ukrajine?

• Ukupno glasova
    88
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uki pokazuje oružje koje je zadužio i kuka kako on nije Terminator.
Kao lično naoružanje dobio pištolj i teški mitraljez (liči mi na brovinga 12,7, teškog 38 kg bez postolja) postolje nije dobio, verovatno da mu olakšaju, jer sa postoljem ima skoro 60 kg. :zblesav:

U pravu si Browning, vjerovatno M2, kalibra 50, imao sam ga ja u vodu, težak samo 38kg,i bez postolja neupotrebljiv! Zamisli da te natjeraju u borbi da nosaš tako nešto ! Moraš za njega imati i pomoćnika i vjerovatno on nosa postolje i municiju …

Rat u Ukrajini traje 607 dana. Ambasadorka SAD u Ukrajini oštro je osudila ruski napad na Harkov i pogibiju šestoro ljudi. Ruski vojni izvori saopštili su da je osujećen pokušaj ukrajinskih snaga da pređu reku Dnjepar u južnom regionu Hersona. Britanski obaveštajci izneli podatke da su ruski gubici od početka rata između 150.000 i 190.000 ljudi.

Ključni događaji:

-Gasprom će Mađarskoj isporučivati dodatne količine gasa
-Ambasadorka SAD Bridžit Brink osudila ruski raketni napad na Harkov
-Rusija: Osujećeno nekoliko pokušaja ukrajinskih jedinica da pređu reku Dnjepar
-Britanski obaveštajci: Ruski gubici od početka rata između 150.000 i 190.000 ljudi

Feboooo,procitaj onaj clanak sto sam "okacio" ako ti nije ispod casti.Ono je fakat.Da ne ispadas smesan,da ne budes deo zapadnog copora koji arlauce bez cinjenica i dokaza,onako kako su im servirali "nezavisni" zapadni mediji.

Poslednja izmena od moderatora:
Evo jos dve karte za postovaoce zapadnjackog narativa o Ukrajini.Uporedite mape,pogledajte koje su to oblasti Ukrajinska drzava a sta je Ruska zemlja.
Ukrajina 1654.jpg
Ukrajina regioni.jpg

Meni samo jedna stvar nije jasna, sta žele ljubitelji mlatimudovića da nam pokažu/dokažu na ovom forumu, pa se ovoliko trude ?
Traže osvetu za poraz koji su im djedovi pretrpeli pre 80 godina.

To ih još boli i sve pobede koje im je Zapad omogućio 90tih nisu uspele da zacijele te duboke rane.

Smatraju da će poraz Rusije i ujedinjenje Evrope koje im nikako ne uspijeva već 300 godina ovog puta uspijeti i da će Napoleon i Hitler prestati da se centrifugiraju u grobu.

Onaj deo koji ih posebno pogađa na ličnoj razini je da će poraz Rusije istovrijemeno biti i konaćni poraz mrske im Srbije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back