Rat u Ukrajini (28)

Da li će se rat proširiti van Rusije i Ukrajine?

• Ukupno glasova
    88
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno da ne. Inače, kao klinac sam imao dosta negativno mišljenje o toj organizaciji ali kasnije sam ublažio taj stav kad sam video i drugu stranu medalje. Ili drugim rečima, uzeo sam crvenu pilulu i preispitao sopstvene stavove u koje sam bio utopljen kao i svi drugi ovde.
Kad si tačno uvideo dobre strane NATOa? Nisi kad su nas bombardovali sigurno, dakle ili kad su razorili Libiju ili kad su razvalili Siriju?

received_1062808765133410.jpeg

- Jel se Rusi i Ukrajinci rokaju zbog religije?
- Ne, i prvi i drugi su pravoslavci...
- Ukrajince podržava Amerika, a Ruse Kina...
- Tako je.
- Kinezi su ateisti?
- Da.
- A Ameri?
- ***** li ga, Ameri su neki Protestanti, Katolici, Mormoni, ***** - palac.
- A Izrael?
- Šta Izrael?
- Šta su oni?
- Oni su Židovi.
- A Palestinci?
- Palestinci su Muslimani. Suniti.
- Ko podržava Palestince?
- Iran.
- Jesu i Iranci Muslimani?
- Jesu, al Muslimani Šijiti. Koji se inače ne slažu sa Sunitima, al ako moraju birati između njih i Židova ondak su sa Sunitima.
- Aha.
- A Albanci?
- Albanci su za Židove.
- Al oni su Muslimani?
- Jesu, al su uz Ameriku, a Amerika je uz Izrael.
- Ok. Onda su Srbi iz Bosne sigurno protiv Izraela.
- Jok, oni su za Izrael.
- Ok, a ako su Muslimani iz Albanije za Izrael, onda su i Muslimani iz Bosne za Izrael.
- Jok, oni su za Palestinu.
- Ok... A Hrvati iz Bosne, oni su u Federaciji sa Muslimanima, onda su i oni za Palestinu?
- Jok, Hrvati iz Bosne su za Izrael...
- A ******... A Srbi iz Srbije su onda sigurno za Palestinu koja nije priznala Kosovo, a protiv Izraela koji ga je priznao?
- Jok, i Srbi iz Srbije su za Izrael.
- A Ukrajinci?
- Za Izrael.
- Onda su Srbi sigurno za Ukrajinu kada su i za Izrael.
- Jok, za Rusiju su.
- O ******, oćul išta pogoditi...
- Probaj.
- A Hrvati?
- Za Izrael.
- Onda su i Hrvati za Rusiju?
- Jok, za Ukrajinu.
- A jesul Rusi za Izrael?
- Jok, Rusi su za Palestinu jer je uz njih Iran, a Iran je ruski saveznik.
- Ok, onda su sigurno Muslimani iz Bosne za Rusiju jer su iranski Muslimani uz Rusiju koja je za Palestinu, a Ukrajina za Izrael. Jel tako?
- Jok, Muslimani iz Bosne su za Ukrajinu, a protiv Rusije jer su Srbi iz Bosne za Rusiju.
- Sad mi više ništa nije jasno... A Turci?
- Šta Turci?
- Turci su Muslimani, oni su onda za Palestince?
- Pa ne baš, Palestinci su zajedno s Britancima istjerali Turke iz Palestine pa se baš i ne mirišu.
- Jesu onda Palestinci neprijatelji Turaka?
- Jok, neprijatelji Turaka su Kurdi.
- Šta su sad koji ***** Kurdi?
- Kurdi su ateisti.
- Aha, Kurdi su onda sigurno s Kinezima jer su i oni ateisti.
- Jok, Kurdi su s Amerima.
- Onda su Turci protiv Amera ako su Ameri s Kurdima?
- Ma kakvi, Turci su u NATO -u, Američki saveznici.
- A u ***** više, a šta je s onim Armencima?
- Šta s njima?
- Šta su oni?
- Oni su Pravoslavci.
- Jesu oni uz Ruse?
- Jok, uz Amere.
- Al njih su protjerali oni Azerbejdžanci iz Nagorno Karabacha?
- Jesu.
- Jesu ti Azerbejdžanci ondak za Muslimane iz Palestine?
- Jok, oni su za Židove.
- Onda su sigurno i protiv Irana jer je Iran za Palestinu?
- Jok, Azerbejdžan je uz Iran.
- A ovi Sirijanci su Muslimani?
- Jesu.
- Onda su oni s Turcima?
- Jok, rokaju se s Turcima.
- Turci su protiv Kurda, onda su sigurno Sirijanci s Kurdima?
- Jok, rokaju se s Kurdima.
- Jesul onda Sirijanci za Izrael?
- Ma koji crni Izrael, Sirija je uz Palestinu 100 %.
- A ****** led...A Crnogorci?
- Šta s njima?
- S kim su Crnogorci?
- Prije su ratovali protiv Japana, a sad su preko Amera s njim u savezu.

Procitah negde :rotf: :rotf: :rotf: :rotf: :rotf: :rotf: u prevodu lud zbunjenog

- Jel se Rusi i Ukrajinci rokaju zbog religije?
- Ne, i prvi i drugi su pravoslavci...
- Ukrajince podržava Amerika, a Ruse Kina...
- Tako je.
- Kinezi su ateisti?
- Da.
- A Ameri?
- ***** li ga, Ameri su neki Protestanti, Katolici, Mormoni, ***** - palac.
- A Izrael?
- Šta Izrael?
- Šta su oni?
- Oni su Židovi.
- A Palestinci?
- Palestinci su Muslimani. Suniti.
- Ko podržava Palestince?
- Iran.
- Jesu i Iranci Muslimani?
- Jesu, al Muslimani Šijiti. Koji se inače ne slažu sa Sunitima, al ako moraju birati između njih i Židova ondak su sa Sunitima.
- Aha.
- A Albanci?
- Albanci su za Židove.
- Al oni su Muslimani?
- Jesu, al su uz Ameriku, a Amerika je uz Izrael.
- Ok. Onda su Srbi iz Bosne sigurno protiv Izraela.
- Jok, oni su za Izrael.
- Ok, a ako su Muslimani iz Albanije za Izrael, onda su i Muslimani iz Bosne za Izrael.
- Jok, oni su za Palestinu.
- Ok... A Hrvati iz Bosne, oni su u Federaciji sa Muslimanima, onda su i oni za Palestinu?
- Jok, Hrvati iz Bosne su za Izrael...
- A ******... A Srbi iz Srbije su onda sigurno za Palestinu koja nije priznala Kosovo, a protiv Izraela koji ga je priznao?
- Jok, i Srbi iz Srbije su za Izrael.
- A Ukrajinci?
- Za Izrael.
- Onda su Srbi sigurno za Ukrajinu kada su i za Izrael.
- Jok, za Rusiju su.
- O ******, oćul išta pogoditi...
- Probaj.
- A Hrvati?
- Za Izrael.
- Onda su i Hrvati za Rusiju?
- Jok, za Ukrajinu.
- A jesul Rusi za Izrael?
- Jok, Rusi su za Palestinu jer je uz njih Iran, a Iran je ruski saveznik.
- Ok, onda su sigurno Muslimani iz Bosne za Rusiju jer su iranski Muslimani uz Rusiju koja je za Palestinu, a Ukrajina za Izrael. Jel tako?
- Jok, Muslimani iz Bosne su za Ukrajinu, a protiv Rusije jer su Srbi iz Bosne za Rusiju.
- Sad mi više ništa nije jasno... A Turci?
- Šta Turci?
- Turci su Muslimani, oni su onda za Palestince?
- Pa ne baš, Palestinci su zajedno s Britancima istjerali Turke iz Palestine pa se baš i ne mirišu.
- Jesu onda Palestinci neprijatelji Turaka?
- Jok, neprijatelji Turaka su Kurdi.
- Šta su sad koji ***** Kurdi?
- Kurdi su ateisti.
- Aha, Kurdi su onda sigurno s Kinezima jer su i oni ateisti.
- Jok, Kurdi su s Amerima.
- Onda su Turci protiv Amera ako su Ameri s Kurdima?
- Ma kakvi, Turci su u NATO -u, Američki saveznici.
- A u ***** više, a šta je s onim Armencima?
- Šta s njima?
- Šta su oni?
- Oni su Pravoslavci.
- Jesu oni uz Ruse?
- Jok, uz Amere.
- Al njih su protjerali oni Azerbejdžanci iz Nagorno Karabacha?
- Jesu.
- Jesu ti Azerbejdžanci ondak za Muslimane iz Palestine?
- Jok, oni su za Židove.
- Onda su sigurno i protiv Irana jer je Iran za Palestinu?
- Jok, Azerbejdžan je uz Iran.
- A ovi Sirijanci su Muslimani?
- Jesu.
- Onda su oni s Turcima?
- Jok, rokaju se s Turcima.
- Turci su protiv Kurda, onda su sigurno Sirijanci s Kurdima?
- Jok, rokaju se s Kurdima.
- Jesul onda Sirijanci za Izrael?
- Ma koji crni Izrael, Sirija je uz Palestinu 100 %.
- A ****** led...A Crnogorci?
- Šta s njima?
- S kim su Crnogorci?
- Prije su ratovali protiv Japana, a sad su preko Amera s njim u savezu.

Procitah negde :rotf: :rotf: :rotf: :rotf: :rotf: :rotf: u prevodu lud zbunjenog
Ovo se završava sa:
-Molim?
-Opalim te golim!
(Ne odnosi se na postavljala posta)

22132viewing
20:41 09.10.2023
Zakharova called the statement of the German Cabinet an open rehabilitation of Nazism

Maria Zakharova called the statement of the German Cabinet an open rehabilitation of Nazism​

Official representative of the Russian Ministry of Foreign Affairs Maria Zakharova - RIA Novosti, 1920, 10/09/2023

© RIA Novosti / Press service of the Russian Foreign Ministry
Go to media bank
Official representative of the Russian Ministry of Foreign Affairs Maria Zakharova. Archive photo
Read ria.ru in

MOSCOW, October 9 - RIA Novosti. The statement by the German Cabinet of Ministers that Berlin is not ready to recognize the collaborator Stepan Bandera, the SS division "Galicia"* and a number of other organizations as followers of Nazism was confirmation of the rehabilitation of Nazism in the country, said the official representative of the Russian Foreign Ministry Maria Zakharova .
The German government condemns any form of right-wing extremism, racism and anti-Semitism, but is not ready to describe with these words the Nazi collaborator Stepan Bandera, the SS division "Galicia" *, the OUN * - UPA * (organizations banned in Russia) or the modern Ukrainian national battalion "Azov"**, this follows from the response of the country's Cabinet to a request from Left Party deputy Sevim Dagdelen, published in Junge Welt .
Minister of Foreign Affairs of the Russian Federation Sergei Lavrov - RIA Novosti, 1920, 10/02/2023

Lavrov called the ban on entry of Russian cars into the EU a manifestation of Nazism
October 2, 18:29
It is noted that to almost all questions containing evidence of the inculcation and manifestation of neo-fascism in Ukraine , the German government responded that it “does not have its own data” about these incidents.
"
“This is what the open rehabilitation of Nazism looks like today - through the manipulation of historical information, outright substitution of concepts, silencing and denial of the provisions of the Nuremberg verdict, and then, as a result, the arming of neo-Nazis in Ukraine,” Zakharova wrote in her Telegram channel.
"

“I’m not sure that it is possible to fill the gaps in the education of the ruling German elite,” noted the official representative of the Russian Foreign Ministry.
Earlier, a representative of the German Foreign Ministry, Sebastian Fischer, said that the German Ambassador to Canada Sabine Sparwasser was present at the honoring of Yaroslav Hunka , but according to the fact that he “fought with the Russians and the Soviet army,” she could not determine that the Ukrainian was an SS man.
Ukrainian government building.  Archive photo - RIA Novosti, 1920, 09.30.2023

Ritter: Kiev regime that encourages Nazism should not survive
September 30, 12:56
98-year-old Yaroslav Hunka was invited to a meeting of the Canadian Parliament on the occasion of the visit of Vladimir Zelensky on September 22, whom Speaker of the House of Commons Anthony Rota introduced as “a Ukrainian-Canadian veteran of the Second World War who fought for Ukrainian independence against the Russians.” The speaker also called Hunka a Ukrainian and Canadian hero.

.
Зашто онда Украјини не поклањају ништа, а бори се против њиховог, како кажу, највећег могућег непријатеља?

Све што је ушло у Украјину уредно је уписано као кредит.

Чак нису прихватили да се отпишу, олакшају услови или одложи плаћање претходних кредита.

Прилично наивно делује ова твоја реченица.

.
Varas se ako mislis da ce Ukrajinci platiti sve sto im je dato u ovom ratu. Mnogo je primera u proslosti u slicnim situacijama pocecvsi od korejskog , Izraelsko-arapskih , pomoci Jugoslaviji nakon 48; vijetnamskog i jos mnogo drugih kriza i ratova, Amerikanci ne rade to iz altruizma vec zbog svojih interesa. Sto se prethodnih zaduzivanja Ukrajine tice to im nije ni dato kao pomoc vec krediti koji su regulisani ugovorima sa bankama i fondovima cesto privatnih kojima je to posao i tu nema oprastanja.

Koliko znam strah imaju samo oni koje je NATO napao hiljadama kilometara daleko od granica. Čime su Vijetnamci, Korejanci i drugi ugrozili NATO?
Nisu ih napali.
Rusi nisu napali NATO, ali je NATO izigrao sve sporazume.
To nije odbrambeni savez.
Nijedan savez nije samo odbramen samo uvek je u saveze ukljucena i ekspanzija ali se to precutkuje prilikom osnivanja.

Ima li nekih ključnih dešavanja?

Ne pratim nešto temu ali čitam tako medije i generalni utisak koji sam stekao je taj da Ukro nešto pokušavaju i svaki put budu odbijeni.

Rusija je zauzela položaje i brani ih, koliko vidim nema neku nameru da idu dalje. Zbog čega, samo oni znaju. Da mogu da pregaze Ukrajinu, mogu, Kijev bi bio nova Gaza.
Verovatno promenili plan, zakljucili da je neisplativo dalje osvajnje ali i mogucnost veceg ukljucivanja zapada u ovaj rat.

ovaj putin i njegova stranka mi se gade...ponašaju se kao da im je zapad majka koja ih je napustila pa oni za njom plaču pa su prisiljeni da se osamostale ali svako malo gledaju na vrata hoće li im se majka vratiti...najsmiješnija mi je ruska glasnogovornica...zamsilimo je kao savjetnicu belgijskog kralja koji sječe ruke crncima u kongu a ona svako malo kralja poziva da prihvati crnce kao ljudska bića i prestane to raditi...ona ne može shvatiti da kralj nije dobar naprotiv psihološki bolesnik koji voli životinje i tu se na da ništa promjeniti ma koliko ona serendala...zamislimo zapad kao bolesnog srijskog ubojicu kojeg zaharova pokuša dozvati riječima razumu...to je uzaludan posao...

Naravno da ne. Inače, kao klinac sam imao dosta negativno mišljenje o toj organizaciji ali kasnije sam ublažio taj stav kad sam video i drugu stranu medalje. Ili drugim rečima, uzeo sam crvenu pilulu i preispitao sopstvene stavove u koje sam bio utopljen kao i svi drugi ovde.
Mene Srbina i stanovnika Srbije NIKO ne moze da ubedi da je NATO dobra organizacija iz dva jednostavna razloga: Bombardovali su mi i zatrovali zemlju, i okupirali su jedan njen deo.Moze biti da si uzeo pogresnu pilulu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back