Rat u Ukrajini (27)

Da li će biti značajnih teritorijalnih promena na frontu u narednom periodu?

• Ukupno glasova
    104
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tako je.

Činjenica je da ovde neko napada komšije, a to nije Nemačka 1939-te.
Klasičan stav natofila... Ništa nije bilo prije (ni godine huškanja Ukrajinaca od strane zapada na Ruse, ni puča na Majdanu organiziranog i financiranog od strane zapada, ni nasilnih preuzimanja vlasti na istoku Ukrajine, ni nepoštivanja sporazuma iz Minska, ni zabrane ruskog jezika, ni paljenja ruskih kulturnih institucija ni pripremane agresije na Lugansk i Donjeck, ni progona Ukrajinske pravoslavne crkve)... Ništa nije bito... Bitno je da je Putin 22. veljače napao Ukrajinu, i započeo jednu nezapamćenu u ovom današnjem demokratskom, liberalnom, tolerantnom, šarenom svijetu, agresiju na susjednu državu. I okupirao njen teritoriji, što ne "nezamislivo" danas u ovakvom svijetu (to što npr Turska pola stoljeća drži okupirani sjeverni dio međunarodno priznatog Cipra, a Izrael isti period dio međunarodno priznath granica Sirije na Golanskoj visoravni, to što se na međunarodno priznatom teritoriju Srbije stvara "Velika Albanija" to nije bitno... Bitno je da navedene "okupacije" za razliku od Putinove) služe interesima globalne financijske oligarhije i Otvorenog društva.

Svjestan sam da diskusanti neće baš blagonaklono gledat ovdje, udaljevamo se od teme, ali napisat ću...Tvoj stav podsjeća me na film Oluja, koji sam gledao prije 12 dana na vašoj televiziji. Film inače nije loš, treba suojećati sa patnjom svakog čovjeka, i drago mi je da sam ga odgledao. Međutim kako film počinje? Život idilično teče u malom mjestu između Knina i Gračaca do 4. kolovoza 1995., kad odjednom selo, ničim izazvani, napadnu Ustaše. I kreće havarija.

:klap:
Klasičan stav natofila... Ništa nije bilo prije (ni godine huškanja Ukrajinaca od strane zapada na Ruse, ni puča na Majdanu organiziranog i financiranog od strane zapada, ni nasilnih preuzimanja vlasti na istoku Ukrajine, ni nepoštivanja sporazuma iz Minska, ni zabrane ruskog jezika, ni paljenja ruskih kulturnih institucija ni pripremane agresije na Lugansk i Donjeck, ni progona Ukrajinske pravoslavne crkve)... Ništa nije bito... Bitno je da je Putin 22. veljače napao Ukrajinu, i započeo jednu nezapamćenu u ovom današnjem demokratskom, liberalnom, tolerantnom, šarenom svijetu, agresiju na susjednu državu. I okupirao njen teritoriji, što ne "nezamislivo" danas u ovakvom svijetu (to što npr Turska pola stoljeća drži okupirani sjeverni dio međunarodno priznatog Cipra, a Izrael isti period dio međunarodno priznath granica Sirije na Golanskoj visoravni, to što se na međunarodno priznatom teritoriju Srbije stvara "Velika Albanija" to nije bitno... Bitno je da navedene "okupacije" za razliku od Putinove) služe interesima globalne financijske oligarhije i Otvorenog društva.

Svjestan sam da diskusanti neće baš blagonaklono gledat ovdje, udaljevamo se od teme, ali napisat ću...Tvoj stav podsjeća me na film Oluja, koji sam gledao prije 12 dana na vašoj televiziji. Film inače nije loš, treba suojećati sa patnjom svakog čovjeka, i drago mi je da sam ga odgledao. Međutim kako film počinje? Život idilično teče u malom mjestu između Knina i Gračaca do 4. kolovoza 1995., kad odjednom selo, ničim izazvani, napadnu Ustaše. I kreće havarija.
Украјински ратни злочини

Poslednja izmena:
🇷🇺🇨🇵 "Саркози: "Нама су потребни Руси, и ми њима": Бивши француски председник сматра да је Европи "потребна" Русија, а "дипломатија, разговори и преговори" су "једини начини" за решавање сукоба између Русије и Украјине.

„Саркози је рекао да Европа треба да 'доради своју стратегију' и пронађе компромис са Русијом, а не да следи њену 'чудну идеју' да финансира рат без да га води.

✔„Ништа неће функционисати без компромиса и ризикујемо да се ситуација у сваком тренутку погорша. Ово буре барута може имати страшне последице“, рекао је он.

✔ „Када је реч о територији Крима, који је био руски до 1954. године и где се већина становништва још увек сматра Русима, мислим да је сваки повратак илузија“, рекао је политичар.

✔ Саркози сматра да је „референдум под надзором међународне заједнице“ неопходан да би се „потврдило садашње стање ствари“ у Украјини.

✔ Бивши председник Француске је такође изразио идеју о одржавању сличних референдума у новим регионима Русије како би се „коначно и транспарентно“ затворило питање враћања ових територија Украјини ако она не жели „замрзнути конфликт“ "

🇩🇪 Марихуана легализована у Немачкој

Немачки кабинет министара одобрио је закон о легализацији поседовања до 25 грама супстанце. Ово ће бити дозвољено за особе старије од 18 година. Такође ће сада бити могуће да Немци узгајају до три биљке канабиса по особи код куће за личну употребу. Биљка је искључена са листе забрањених супстанци.

🇺🇦 Званични говорник Оружаних снага Украјине, амерички трансвестит Сара Ештон-ПидрилоЧирилло - прешао / прешла / прешло је на реторику коју разуме: Ако погледате Путинова уста, приметићете да из њих цури крв. Он је вампир, врши геноцид како Украјинца тако и Руса.

Влад Путин се купа у крви невине деце и ужива у томе. Зато диктатор Руске Федерације мора бити свргнут, а мировни преговори морају бити фокусирани на формулу мира председника Зеленског у десет тачака и потпуно ослобођење Украјине.

UPD: Срушити туђе режиме – како је то по амерички.
Негде један Гебелс аплаудира...

Не можете замислити најбољу антирекламу за Укрорајх и ЛГБТ покрет заједно.

Na temu ponekad zalutam,pa mozda ponavljam necije misljenje.
Mislim da ce do kraja godine ukrajinska vojska izvesti ofanzivu i okoncati ovaj bratoubilacki rat.U toj ofanzivi ukrajinska vojska ce osloboditi cijelu Ukrajinu do poljske granice.Da li ce predsednik Zelenski na vrijeme krenuti ili ne...

❗🇷🇺🇺🇦 Херсонски правац
Стање у 20.00, 16.08.2023

▪️У правцу Херсона, напета ситуација се наставља код Антоновског моста . Наставља се међусобно гранатирање са обе обале.

▪️Упркос губитку мостобрана у Козачким Логорима услед офанзивних дејстава Оружаних снага РФ, украјинске формације не одустају од покушаја да пронађу рупе у одбрани и баце диверзанте на леву обалу Дњепра.

▪️Руски војници су данас спречили пребацивање пет непријатељских диверзантско-извиђачких група у рејон Корсунке . У координисаним ваздушним и артиљеријским ударима уништени су чамци Оружаних снага Украјине и особље.

🔻С обзиром на прегруписавање Оружаних снага Украјине и пребацивање пловних објеката из Николајева , ускоро можемо очекивати наставак активних офанзивних дејстава непријатеља у правцу Херсона и повећање броја покушаја форсирања Дњепра.

Рибар

❗🇷🇺🇺🇦 Доњецк. Последице гранатирања Абакумова од стране Украјине, услед чега је погинуо мушкарац рођен 1953.

❗🇷🇺🇺🇦 ВСУ је испалила 10 касетних граната калибра 155 мм на Макејевку и Кијевски рејон у Доњецку

Саопштио је СЦКК ДНР.

Военкор Дмитрий Стешин:

❗🇷🇺🇺🇦 Опет се по Доњецку бацају касетне које пуцају као звук кокица. Игле које се налазе у њима, у неким случајевима, лекари се не обавезују да их уклоне ....

❗🇷🇺🇺🇦 Кијевски рејон Доњецка. Трг Шахтјорска - поново прилети забрањених касетних граната из Украјине

❗🇷🇺🇺🇦 Војник Оружаних снага Украјине Василиј Шитрја добио је доживотну казну затвора за убиство четири цивила у Мариупољу.

У априлу 2022, пошто је од свог команданта добио наређење да убија људе зато што „могу да заузму проруску позицију“, Шитрја је испалио најмање 27 хитаца у два мушкарца и две жене. Сво четворо је преминуло на лицу места.

Из сведочења Шитрје се сазнало да није видео оружје код цивила, људи нису представљали видљиву претњу за њега.

Видео: СК РФ

🇷🇺🇺🇦 Запорошки правац, н.п. Работино – Артиљерија чврсто работа по непријатељу, који покушава да се пробије користећи страну технику, авијација баца фаб бомбе у шумске плантаже.

Маринци и падобранци задржавају и заустављају непријатеља, долази до борби.

Архангел Спецназа..

BERLIN, Aug 16 (Reuters) - The German government has retreated from a plan to legally commit itself to meeting NATO's 2% military spending target on an annual basis.

A corresponding clause in a draft of the budget financing law passed by the cabinet of Chancellor Olaf Scholz on Wednesday was deleted at short notice, the source said.

Nemačka vlada se povukla od plana da se pravno obaveže da će ispuniti cilj NATO-a o vojnim troškovima od 2 odsto na godišnjem nivou,

money-empty.gif

The head of the medical service of the national battalion "Da Vinci Wolves" criticized the statement of the Deputy Minister of Defense of Ukraine about the excellent situation of doctors at the front

💬 " We can have an evacuation for as long as 8 hours. Can we be proud of it? No ," said Alina Mikhailova.
Earlier, Deputy Head of the Ministry of Defense of Ukraine Anna Malyar said that about 80% of the wounded during the "golden hour" receive medical care.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back