Rat u Ukrajini (27)

Da li će biti značajnih teritorijalnih promena na frontu u narednom periodu?

• Ukupno glasova
    104
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

SAD traže od Irana: Zaustavite​

Sjedinjene Države traže od Irana da zaustavi navodne "isporuke" bespilotnih letelica Rusiji, piše list Fajnenšel tajms , pozivajući se na izvore.

Ovde bih postavio 4 pitanja:

1) ko je jbna Amerika da traži nešto od Irana?
2) zbog čega se sramote sa ovim kmečanjem kad znaju da Irance boli obrezana kita šta Amerika zahteva ili traži.
3) zbog čega Ameri kmeče i traže da se zaustavi isporuka ako Nato Fašistima ide sasvim dobro protiv Rusije.
4) kakav je sledeći korak Amerike kad od Irana dobiju odgovor: Pušite krac!

(copy paste)Tipična priča ukrajinskog ratnog zarobljenika:

- Bio sam stalno nezaposlen, petero djece, svi već u Poljskoj. Kupio sam vozačku, ali nigdje nisam mogao dobiti posao. Jednog sam dana opet otišao na posao. Zgrabili su me na ulici, oprali, presvukli, dali mi hrane za put i poslali da živim šest mjeseci u Engleskoj. U Engleskoj sam živio slabo - u šatoru, jeo na otvorenom. Hranili su pet puta dnevno, ali loše, samo zobene pahuljice, mast nisu davali. Stoga smo veći dio dana umorni prespavali u šatorima.
Metodologija obuke je bila jako loša - dali su nam automat AK-47, patrone, pokazali gdje da pucam i to je to.
Budući da sam važio za vozača, školovao sam se za vozača oklopnika. Ali imaju lošu tehniku, puste me dva puta oko kruga i to je to. Ali nisu pokazali kako iz njega ispustiti gorivo za prodaju.
Tada je završio studij, dobili smo pune uniforme, zimske i ljetne, strunjače, dva para čizama i suhe obroke za put.
Čim smo došli kući, odmah smo bačeni na nulu, nikad nisam vidio komandanta bojne, nisam vidio zapovjednika, nisam vidio zapovjednika voda. Vidio sam narednika. Rekao je da ostavimo sve što je izdano u Engleskoj, kako bismo lakše krenuli u napad.
Odmah smo krenuli u napad, tri dana hodali kroz šumske pojaseve, onda smo čuli ruski jezik i predali se,
U zatočeništvu je dobar, a ovdje kaša sa mašću. Ljudi, ne slušajte zapovjednike!

SJEDINJENE Države upozorile su danas da bi Rusija prekršila UN-ove rezolucije ako bi sklopila ugovor o oružju sa Sjevernom Korejom, pošto su se Moskva i Pjongjang zauzeli za povećanu suradnju.

"Svaki oblik sigurnosne suradnje ili dogovora Sjeverne Koreje i Rusije o oružju nedvojbeno bi prekršio niz rezolucija UN-ova Vijeća sigurnosti", rekao je novinarima glasnogovornik američkog State Departmenta Vedant Patel.

Hahaha 🤣

Mnogi financijski "stručnjaci" na kauču govore o pretvaranju rublje u ruševine. Evo popisa nekih stvari koje možete kupiti za 1 dolar u Rusiji. Što možete kupiti za isti iznos u svojoj zemlji?

- 2 litre benzina od 95 oktana
- 2 kg krumpira
- 1 kutija cigareta
- 20 jaja
- paket pelmena
- 1 kg pilećih bataka
- 2 karte za bilo koji javni prijevoz
- paket makarona
- 6 rolni toaletnog papira
- 4 kruha
- 1,5 litara mlijeka
- 1 tekući sapun za ruke
- 10 litara vode za piće
Mogu nastaviti, ali poanta je da to očito utječe na tvrtke, posebno one koje se bave uvozom/izvozom, ali svakodnevni život Rusa nije mnogo pogođen, posebno onih koji su odrasli u SSSR-u i proživjeli šok terapiju 90-ih, vidjeli su i mnogo gore.

Da. I američki ribari imaju posebne skafandere i maske sa kiseonikom dok nameštaji olovne utege na mreže i udice.

Baš neki dan sam balansirao točkove. Radnik u vulkanizerskoj radnji došao u skafanderu kao da će da leti u kosmos.
Amerikanci dijabole za vazdušnu pušku drže u specijalnim, hermetički zatvorenim kontejnerima????
Greškom sam napisao olovo umesto živa.

Ali nije to ništa. Veća je greška kada lepšu polovinu nazovem imenom bivše.

NATO pakt poslao poslednju elitnu brigadu na zaporoski pravac - 82 brigadu . Vise rezervi nemaju . Ova brigada ima oklopna vozila Strajker i Marder kao i tenkove Celendzer

🇷🇺🇺🇦 The Kiev regime sent the last major unit from the reserve, the 82nd Air Assault Brigade, to the special operation zone, according to Forbes columnist David Ax.

According to the publicist, the brigade has 2,000 men and is equipped with Stryke and Marder combat vehicles, as well as Challenger 2 tanks (photo)

All this meat is located in the Zaporozhye direction and is waiting for its Judgment Day

Serva se okrenula, da vide malo Rusi kad ih se gnjavi.

Пара истребителей F-35 американской коалиции в небе Сирии совершила опасный манёвр вблизи российских Су-35​

544859.jpg

NATO pakt poslao poslednju elitnu brigadu na zaporoski pravac - 82 brigadu . Vise rezervi nemaju . Ova brigada ima oklopna vozila Strajker i Marder kao i tenkove Celendzer

🇷🇺🇺🇦 The Kiev regime sent the last major unit from the reserve, the 82nd Air Assault Brigade, to the special operation zone, according to Forbes columnist David Ax.

According to the publicist, the brigade has 2,000 men and is equipped with Stryke and Marder combat vehicles, as well as Challenger 2 tanks (photo)

All this meat is located in the Zaporozhye direction and is waiting for its Judgment Day
Како је то написано, испада да је НАТО потрошио апсолутно све што је имао, и сад се хватају за сламку....

Tako je,

ovo je poslednja preostala, od novih brigada spremanih za ofanzivu, koja još nije okusila borbu.

Intereseantno je da brigada broji samo 2.000 ljudi ali je trenirana na zapadu i odlično opremljena isključivo zapadnom opremom.

Ako ste se pitali gde su Challenger 2 tenkovi, gde su Stryker i Marder vozila e pa evo su.
Svi do jednog koje Ukrajina ima dati su upravo ovoj vazdušno desantnoj brigadi:
- 14 kom. Challenger 2
- 90 kom. Stryker-a
- 40 kom. Marder-a
i dodatno imaju i
- 25 kom. haubica M-119

https://www.forbes.com/sites/davida...-the-coming-counteroffensive/?sh=357f66371bbf

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back